54
autor: snajper
To byl moj pierwszy mecz na stadionie w tym sezonie, bo smieszne jest porownywanie stadionu z telewizorem lub kompem. Dziwie sie, ze wielu zamiast walic na stadion woleli w cieplych kapciach na fotelach. Oczywista Ci ktorzy mogli, bo nie byli w sobote w pracy. Fajna pogoda do gry , jak co tydzien w Anglii, gdzie stadiony sa pelne. Co do meczu to wreszcie zaczeli grac pilka. fajna pierwsza polowa, zagrywki jak z ekstraklasy. Odra zdecydowanie napedzila strachu cwiercfinalistom PP, przez co cofneli sie do glebokiej obrony. Druga polowa juz slabsza, ale zdobywamy gola, a to jest najwazniejsze.
Skrzypczak fajnie, szybki, wyprzedzal gosci, na poczatku fajnie nacisnal, ale potem te jego kiwki przeciwko2,3 czy 4-rem pilkarzom to bezsens, koledzy wychodzili mu na strone, az sie prosilo o podanie, a on tracil pilke w kiwkach ( chyba z 5 razy ) plus tracil sily na mokrym boisku. Ale gol go rozgrzesza. Obrona bardzo dobrze, a Cverna najlepiej. Obawialem sie jak zagra Trznadel, niepotrzebnie. Zagral lepiej niz poprawnie. Dobry wystep Niziolka, ale nie dostanie najwyzszej oceny bo wolne i wrzuty marnowal straszliwie, a jemu to nie przystoi. Brusilo kapitalnie. Wodecki narobil troche wiatru i walecznie, choc niezbyt dokladnie, szczegolnie przerzuty. Ale po jego wejsciu obrona odsapnela i wywalczylismy karnego. Bramkarz bez zarzutow, ale niech ktos w koncu mu powie, zeby wyprowadzal wczesniej ( szybciej ) pilki od bramki. majac ja w rekach kilka razy mogl wypuscic niepilnowanych bocznych, a on trzymal i trzymal czekajac , az przeciwnik wroci ?
Kibice obok mnie smiali sie, ze musza placic za szarpanie swoich wlasnych nerowo, az do stanu zawalowego, waaarto bylo. Ale potwierdzili rowniez, ze ten mecz Odry byl najlepszym z ostatnich 3-4 spotkan. Sedzia dobrze, ale zolta kartka dla lysego i w rezultacie czerwona byla ewidentna i nie podlegala zadnej dyskusji, potem doliczone 6 min, to straszny przepal. Boczny z naszej strony tragedia..nie nie... DRAMAT
Warto bylo isc na stadion. Odra swietnie, caly zespol na plus z wyjatkiem Zagiela, nie wiem co sie dzieje z tym chlopakiem.
Ostatnio zmieniony sobota, 7 października 2017, 18:14 przez
snajper, łącznie zmieniany 1 raz.