Re: 12. k.: Odra Opole - Bytovia Bytów (ndz. 08.10 g.12:30)

41
Mecz praktycznie tożsamy do tego z Mielcem, z tym, że to my przeważaliśmy. Padało, zanosiło się na 0:0, faul na Niziołku, karny wykorzystuje Skrzypczak.

Co do występów to dzisiaj dzień 'na opak': najlepsi byli Trznadel i Cverna, których raczej typowałbym do tego w ostatniej kolejności. Dobrze też Brusiło (ale te dośrodkowania, ech...), Baran i Peroński w odbiorze.

Nie wiem też kiedy szansę dostanie Wojciechowski, bo Skrzypczak, mimo gola, grał dziś średnio i aż prosiło się o zmianę, a nie było za bardzo na kogo.

44
Cverna faktycznie dobrze, ale nie może oduczyć się chwytów zapaśniczych w swoim polu karnym. W tej sytuacji gdzie zderzyli się zawodnicy Bytovii pod nasza bramką, oczywiście ręce powędrowały mu na plecy jednego z zawodników gości.
Nie podobał mi się ten mecz. Bytovia dosyć słabo się zaprezentowała, ale Odra tylko minimalnie lepiej. A od momentu strzelenia gola drżałem o utrzymanie rezultatu. Jak mogliśmy dobić Bytovię, to było zwalnianie akcji i gra na czas. A jednocześnie Odra nie kontrolowała gry, zrobił się straszny chaos.

Brawo jednak za zwycięstwo, bo co by nie mówić, było zasłużone, chociaż remis też byłby sprawiedliwym wynikiem.

45
icemaneq pisze:Skrzypczak srednio ? W pierwszej polowie 3 sytuacje 100% glownie dzieki niemu (2 razy podawał, raz sam uderzal ) walczyl ile mogl niestety osamotniony w ataku sam nic nie zdziala .
Przy pierwszej akcji to raczej piłka odbita od niego, przy 300% sytuacji oddał beznadziejny strzał, często nie trzymał linii spalonego. Mimo, że walki mu odmówić nie można, to oczekiwałbym od niego wykorzystywania tego co ma. Oczywiście nie mówię, że jest słaby czy nie zasługuje na pierwszy skład, ale po to mamy szeroki skład, żeby z niego korzystać właśnie w takiej sytuacji jak dziś.