11. k.: Chrobry Głogów - Odra Opole (sb. 30.09 g.17:45)

1
W 11. kolejce czeka nas mecz kolejki. Jeszcze przed sezonem byłoby to typowe starcie beniaminka z faworyzowanym czołowym zespołem ligi. Ale teraz do zajmującego 4. lokatę Chrobrego przyjeżdża lider - Odra Opole! I wcale nie skazywana na porażkę.
Będzie to trudny mecz dla obu drużyn. Tym bardziej, że Głogowianie nie mają jakiegoś super bilansu u siebie.
Typ - ciężko powiedzieć, w tej lidze wszystko jest możliwe...
ODRA OPOLE 1945

Re: 11. k.: Chrobry Głogów - Odra Opole (sb. 30.09 g.17:45)

2
Chrobry gra bardzo zbliżoną piłkę do nas, mając przy tym więcej niż solidną defensywę i bardzo wąską kadrę. Kluczem do sukcesu będzie wyłączenie prawdziwego mózgu drużyny, Mateusza Machaja (typowy przykład piłkarza za dużego na 1 ligę, ale za małego na Ekstraklasę, gdzie sobie, mimo sporej ilości meczów, nie poradził). Bazują na stałych fragmentach gry (dobrze bijący je wspomniany Machaj i świetnie grający głową obrońcy Stolc i Michalski). Kto pierwszy strzeli gola - wygra. Niemniej z racji tego, że do tej pory raczej wygrywaliśmy z zespołami, które miały większe posiadanie piłki i stawiały na atak pozycyjny, a my wolimy z takimi grać, przewiduje problemy i ciężki mecz.

9
Lider ekstraklasy zgromadził do tej pory 19pkt my 20pkt :D jak sie nie cieszyć? :D co do meczu chrobrego w PP przypominało mi to dobitnie mecze Odry. Piast w drugiej połowie praktycznie nie wchodził na własną połowę ciągły atak i sytuacje a Chrobry grał konsekwentnie w obronie i liczył na kontre zupełnie jak my z Rakowem czy Sosnowcem. Szkoda tego PP bo myślę że spokojnie ten etap był w naszym zasięgu.

18
no i wysilek calej druzyny przez bledy dwoch panow poszedl na marne. pierszy to Kowalski z braku doswiadczenia dal sie podjechac jak dziecko, drugi to jebany sedzia naciagacz karnych. w 45 min byly tylko dwa zagrozenia, niestety w obu nie poradzil sobie Kowalczyk. w 25 min po wyrzucie Glogowian z autu daje sie przepchac nie trafia glowa w pilke i robi sie strasznie groznie, na a potem ten naskok w polu karnym, tak nie mozna. Kowalczyk jest dobrym mlodym pilkarzem , ale musi nabierac doswiadczenioa, tyle , ze nie przeciwko Chrobremu. zobaczymy co druga polowka przyniesie