Re: 10. k.: Odra Opole - Stal Mielec (sb. 23.09 g.12:45)

84
Dziwię się że nikt Cverny nie chwali. Nie kojarzę tego faulu, może dlatego że oglądałem na żywo na oleskiej i mi to umknęło. Ale on był wszędzie, moim zdaniem najlepszy na boisku.

A co do tej frekwencji, to mogło być te 1000 osób. 100 z mielca, 100 na młynie, a kryta część "krytej :) " cała nabita + ludzie tacy jak ja którzy stali na samej górze przy spikerce i na schodach.

89
Dokładnie miałem to samo pisać, dla mnie sprawiedliwa ocena meczu. Stal grała, fajnie pressowała, Odra mega konsekwentnie taktycznie, błąd Grodzickiego dał gola, błąd Cverny niezauważony. Więcej w tym meczu się nie działo.

Nie za bardzo też widzę jak się Smółka skompromitował w Opolu.

Przed chwilą Weinzettel z Majeckim ze Stali opisani jako najciekawsi bramkarze w lidze.

94
Po 15 minutach miałem ochotę to przełączyć. Ten żal że kibice chcą oglądać efektowny futbol że Odra jest beniaminkiem i zajmuje miejsce zarezerwowane dla innych drużyn. ja tam wole oglądać Odrę na pierwszym miejscu w tabeli niż efektowny futbol a takie ich gadanie o szczęściu miało by sens po 3-4 meczach nie 10. Mamy lidera bo gramy swoje i to stabilnie. Mam nadzieje ze do końca sezonu będzie ich bolało dupsko....

95
Za kazdym razem kiedy ogladam ten pseudo program z pseudokomentarzami to o Odrze nie mowia w cale albo niezbyt dobrze (poza odcinkiem kiedy gosciem byl Wojcik) i ze wzgledu na to, chcialbym po sezonie przypomniec smiech Feddka, Iwana i Łapińskiego kiedy padlo pytanie prowadzacego "czy Odra jest w stanie zrobic 3 awans z rzedu"
Chuj im do dupy, wole brzydko grajaca Odre z kurewskim fartem niz zapierdalajacą jak Barcwelona.
A w 2019 robimy mistrza i wszystkim geby leca do ziemi ;)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

96
Szyman pisze:Za kazdym razem kiedy ogladam ten pseudo program z pseudokomentarzami to o Odrze nie mowia w cale albo niezbyt dobrze (poza odcinkiem kiedy gosciem byl Wojcik) i ze wzgledu na to, chcialbym po sezonie przypomniec smiech Feddka, Iwana i Łapińskiego kiedy padlo pytanie prowadzacego "czy Odra jest w stanie zrobic 3 awans z rzedu"
Chuj im do dupy, wole brzydko grajaca Odre z kurewskim fartem niz zapierdalajacą jak Barcwelona.
Zgadzam się w 100%

97
Heh nasłuchałem się tam o pięknie grającej stali ...przeszło do skrótu spotkania ...okej, byłem na meczu i lepiej operowali piłką...ale przecież realizatorowi ciężko było sklecić jedną dobra akcję graczy z mielca ...to o jakim pięknym futbolu my mówimy ? :) Tobi miał jakiś strzał w światło bramki ?

a co do smółki i jego tekstu "przegraliśmy przez błędy indywidualne dwóch osób" ..niech się pierdoli fałszywiec, ładnie gadane to on zawsze miał :) zawalił w opolu 3 ligę, zniszczył juniorkę i takiego go zapamietam

98
Co do tej kontrowersyjnej sytuacji z Cverną z 65 minuty to powiedźmy sobie szczerze – sędzia mógł wskazać na wapno. Owszem, zagrał dobry mecz, ale to już któryś raz taka sytuacja, że wyłącza myślenie w polu karnym (kłania się choćby mecz z Miedzią). Trener powinien pokazać mu ten incydent w polu karnym i odbyć z nim męską rozmowę.

W polszmatowskim magazynie wałkowali faul Cverny, z dużą dozą pewności mówili o prawidłowej bramce dla Rakowa z 2 minuty (z tego ujęcia kamery sprawa wcale nie była taka jednoznaczna, czy był spalony, czy nie). Z drugiej strony ani słowa o kontrowersji w przypadku bramki Midzierskiego po zagraniu ręką. No, ta asymetria jest jednak trochę zauważalna.

99
Szyman pisze:Za kazdym razem kiedy ogladam ten pseudo program z pseudokomentarzami to o Odrze nie mowia w cale albo niezbyt dobrze (poza odcinkiem kiedy gosciem byl Wojcik) i ze wzgledu na to, chcialbym po sezonie przypomniec smiech Feddka, Iwana i Łapińskiego kiedy padlo pytanie prowadzacego "czy Odra jest w stanie zrobic 3 awans z rzedu"
Choc raz mowimy jednym glosem. Jebac ich wszystkich, tych wrednych, zazdrosnych, zakompleksionych szmatlawcow- pseudoznaFcy

100
mahavishnuu pisze:Co do tej kontrowersyjnej sytuacji z Cverną z 65 minuty to powiedźmy sobie szczerze – sędzia mógł wskazać na wapno. Owszem, zagrał dobry mecz, ale to już któryś raz taka sytuacja, że wyłącza myślenie w polu karnym (kłania się choćby mecz z Miedzią). Trener powinien pokazać mu ten incydent w polu karnym i odbyć z nim męską rozmowę.

W polszmatowskim magazynie wałkowali faul Cverny, z dużą dozą pewności mówili o prawidłowej bramce dla Rakowa z 2 minuty (z tego ujęcia kamery sprawa wcale nie była taka jednoznaczna, czy był spalony, czy nie). Z drugiej strony ani słowa o kontrowersji w przypadku bramki Midzierskiego po zagraniu ręką. No, ta asymetria jest jednak trochę zauważalna.
Odra zawsze byla nielubiana, zawsze dolowana, dlatego wyniki z czasem zakmna im mordy. A dla Smolki fachowva 4 ligi, jedna bramka to bylo niestety za malo zeby sie obudzil i przypomnial , ze sam przewidywal Odre jako " czarnego konia rozgrywek ", powinna byc jeszcze jedna brama na pozegnanie kopa w dupe. Ale tym slodsze bedzie zwyciestwo w Mielcu.