Re: Stadion dla Odry

656
mieszkam tuż obok północnej.
nie wiem jak to ma komunikacyjnie wyglądać? jak autami wyjedzie na stadion kilka tyś. ludzi z miasta to obwodnica, wrocławska i partyzancka stoją.
na piechotę przyjdzie może 1% bo w pobliżu prawie nikt nie mieszka.

teraz na oko to przynajmniej 50% ludzi idzie na stadion z buta.
jest jakaś minimalna szansa na likwidację działek?

658
Zaraz po meczu pojechałem po żonę która została w Karolince, jak w tych warunkach jeszcze zaparkuje parę tys. "kiboli" to ja życzę powodzenia.
A na Oleską dużo ludzi przychodzi, parking przy Okrąglaku ze spacerem 300 m byłby do przeżycia.
Stadion ODRY to tylko Oleska - nie dajmy się zwariować !!!!!!

660
Co mecz jeżdżę na Oleską autem, przyjeżdżając 30 minut przed nie ma szans na zaparkowanie na parkingu WiKu, dzisiaj nawet trzeba było parkować aż na chodniku na wysokości szpitala.

Ale fakt, autobusy specjalne, to będzie obowiązek, żeby uniknąć prawdopodobnych korków na Północnej. I to kilka kursów przez godzinę przed i po meczu.

661
Węzeł "Opole wschodnie" ma kosztować 200 mln co przy planowanych kosztach stadionu to nic. Czy nie można uwzględnić potrzeb stadionu?
Ponadto w planach jest zagospodarowanie (sportowe) okolic Cieplaka - można więc uwzględnić do przeniesienia korty itd itd.
Podałem kiedyś przykład Tottenham'u - wiem ze to inna skala problemu, ale jest to przykład podejścia do tradycji klubu - ciekawy jestem czy kibice tej drużyny z tej dzielnicy miasta ( tak gęsto zabudowanego) wybrali by się na zadupie Londynu bo tam jest wolny teren?
Jako już niemal pół wiekowy kibic ODRY - nie zasługuję na miano WARIATA.
To jest debata dotycząca nowej lokalizacji, a nie aprobata wyborów jedynie słusznych bez sprzeciwów.

663
Nie ma debaty, debata się odbyła. Decyzja j/w. Jest szereg powodów, na spotkaniu grupy byli m.in. ludzie odpowiedzialni w mieście za infrastrukturę i komunikację, oni też uważają, że nie należy budować nowego stadionu przy Oleskiej.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

664
Ja też bym chciał aby nowy stadion był na Oleskiej, ale skoro nie ma takiej możliwości, to trudno. I wszyscy to muszą niestety zrozumieć. Wiem, tradycja, przywiązanie itd., ale Oleska nie daje odpowiednich możliwości. Nikt nie zlikwiduje basenu, kortów czy ulicy Maków.

665
To jeden z powodów - nowy stadion całkowicie zacieniłby basen otwarty, który kosztował kupę milionów, więc:
a) stracilibyśmy basen otwarty
b) stracilibyśmy kasę
c) musielibyśmy wydać kolejne miliony na kolejny basen otwarty gdzie indziej;

Jest jeszcze jedna ciekawa sprawa w kwestii basenu, ale na razie to tajne/poufne.

668
Jak tak dalej pojdzie, to przy tych wynikach tworzenie dokumentacji bedzie musialo miec tryb przyspieszony i przy planowaniu budzetu na rok 2018 juz zabezpieczyc fundusze by stadion byl budowany wczesniej niz teraz sie planuje ;)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

669
Co ciekawe, AW sam z siebie powiedział, że "w 2019 pieniądze na stadion będziemy mieli, nie wiem jak z 2018."

Nie jest też żadną tajemnicą, że pewna persona budząca sprzeczne emocje już działa w Warszawie na rzecz dofinansowania stadionu.

674
LooZ^ pisze:Co ciekawe, AW sam z siebie powiedział, że "w 2019 pieniądze na stadion będziemy mieli, nie wiem jak z 2018."

Nie jest też żadną tajemnicą, że pewna persona budząca sprzeczne emocje już działa w Warszawie na rzecz dofinansowania stadionu.
Skoro nie jest tajemnicą to czemu nie napiszesz, że jest to Patryk Jaki. Przynajmniej nigdy nie ukrywał swojej sympatii do Odry, jak będzie miał możliwość to na pewno nie raz pomoże, a nie jak inny budzący tylko "pozytywne" emocje będzie siedział na naszym stadionie w szaliku legii bądź zdichów....
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 września 2017, 11:26 przez vos45, łącznie zmieniany 1 raz.