Re: 2. k.: Pogoń Siedlce - Odra Opole (sb. 5.08 g.17)

62
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... m8oZZXuNNw

wleciały bramki z meczu z Pogonią.

co mi się rzuca w oczy ? nasza bramka na 0:2 praktycznie identyczna jak ich na 1:2. Różnica ? zachowanie bramkarza Pogoni jak i naszego.
Tobiasz klasycznie stoi. zero reakcji, próby, czegokolwiek.
powtarzałem to w II lidze i teraz też powtórze. jak idzie coś w środek to broni ( odbija przed siebie co jest groźne) a jak troszke inny strzał to stoi. masakra.

64
Do przerwy 0:1 pisze:Na Odra TV same gole, na Pogoni 5 minutowy skrót meczu :
https://www.youtube.com/watch?v=99ZkG21 ... 28.9776477

ciekawym zjawiskiem w tym 5cio minutowym skrócie jest to, że na 20 kornerów bitych przez Pogoń pokazanych jest może z 4 przy czym na 6 naszych pokazali również 4, kwestia nieumiejętności w Pogoni w wykonywaniu stałego fragmentu czy dobra gra w obronie naszych w tym meczu?

To samo co do sytuacji wyprowadzanych przez obie drużyny. Do 4 minuty filmu wydawało mi się, że to Odra miała więcej klarownych sytuacji i jakbym miał patrzeć tylko na skrót to wyglądało to tak, że to my byliśmy drużyną przeważająca w tym meczu.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

71
mario11983 pisze:Jakby nie patrzeć, to jak narazie mamy szczęście do sędziów w tym sezonie :) Zarówno karny przeciwko Łęcznej, jak i Siedlcom bardzo naciągane :) Ten w Siedlcach to według mnie wielka kompromitacja sędziego.
tez tak uwazalem po kilku powtorkach, ale dalem na spowolnienie i ruch noga " zahaczenie " bylo. Oczywiscie sedzia mogl nie gwizdac. mielismy szczescie, jedni sedziowie sa jak aptekarze w polu karnym, a inni wypatruja tylko wyrazne faule.

73
Do przerwy 0:1 pisze:Można odnieść wrażenie, że Pogoń ogarnęło straszne niechlujstwo w wykańczaniu akcji. Strzelali byle kopnąć, nie ważne jak i gdzie.
Z drugiej strony Odra zadziwia nawet własnych kibiców dojrzałością w grze. Główka Perońskiego do Bodziocha świetna. Tak trzeba grać rzuty rożne.
No i trenowac karne, bo ten rowniez byl wykonany " niechlujnie "