Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

953
LooZ^ pisze:No ale pisałem, żeby nie spodziewać się petard ;) Niziołek i Skrzypczak to były główne cele tego okienka (przypominam, że Skrzypczaka należy traktować jako transfer).

Trytki też mi szkoda.
LooZ, nie chcę Cię atakować ale nie pisałeś przypadkiem niedawno, że zarząd celuje w piłkarzy z Ekstraklasy i dlatego nie ma u nas takich piłkarzy jak Tomalski czy Wójcik ?

Oddaliśmy Waldka przyszedł Niziołek. Okej.
Oddaliśmy Mateusza wrócił Marzec, Okej.
Oddaliśmy Przystalskiego przyszedł Cverna. Okej.
Odszedł Wolny i Niemczyk. Gdzie są młodzieżowcy za nich ? Po za tym Maćczakiem to testowani młodzieżowcy to nawet na 2 ligę się nie nadają. Te 3 transfery, które zrobiliśmy to są zawodnicy o podobnych umiejętnościach jak ich poprzednicy więc jakiś wielkich wzmocnień u nas brak.

959
respest pisze:Powiem wprost: poza zakontraktowanym pare miesięcy temu Niziołkiem, okienko nie robi wrażenia. Nazwiska które się przewijają w kontekście Odry (testowani) są rozczarowujące (rozeznałem się ws. tych juniorów, bo ich nie znałem - średnia półka niestety), a ciągłe tłumaczenia, że 'trzeba czekać na ruchy klubów Ekstraklasy' brzmią jak słaba wymówka, bo inne kluby potrafiły podpisać ciekawych zawodników. Chciałbym zostać jeszcze pozytywnie zaskoczony, więc czekam ze spokojem do obozu w Grodzisku (do tego czasu kadra ma być ponoć skompletowana).
No i znowu przyznaje koledze 100% racji. Nie chce mi sie wypisywac kogo powinnismy sprowadzic , bo to bez sensu ( i tak robia swoje ), ale wyglada to tak ze Zarzad nie chce wzmocnic zespol na tyle, zeby przypadkiem nie powstala ponownie nieoczekiwana sytuacja kolejnego awansu. A Teraz to bedziemy MOCNO pracowac nad utrzymaniem w 1-szej lidze. Przykre, ale wyglada na to, ze w klubie nie maja rozeznania jak silna i wyrownana jest 1-sza liga. Rakow byl od Nas lepszy juz w drugiej, a jeszcze wzmocnil sklad.
Ale moze myle sie i jeszcze ktos Nam sie pojawi. Wzmocnilismy sie tylko Niziolkiem, a odszedl dobry Garnek. Slabo panowie.

960
Standardowo w tym wątku widzę jak co 2 dni panika, że nie ma wzmocnień z pierwszych składów drużyn ektraklasowych (ale nie 30-latków bo to staruchy prosto z oddziałów geriatrycznych!).

Po pierwsze więcej cierpliwości, po drugie nie widać, że nie szukamy tu Pazdana tylko młodzieżowca?

I co z tego, że Raków ściągnął kilku dobrych z II ligi, w poprzednim sezonie też nas mieli rozjechać a większej różnicy nie było. Poza tym Skrzypczak i Niziołek kontra Piceluk i Tomalski - no stratni raczej nie jesteśmy.

963
OK, ale ruchy na rynku są, a my mamy jeszcze problemy do rozwiązania:
1. Obrona wymaga dodatkowego wzmocnienia.
2. Kto będzie młodzieżowcem? Kowalski jest w tym momencie jedynym kandydatem, a jak każdy młodzieżowiec może mieć wahania formy.
3. Kto zastąpi Skrzypczaka w przypadku kartek/kontuzji?

Dla punktów 2 i 3 były tu wymieniane bardzo fajne kandydatury (Maćczak i Trytko), ale konkretów brak. I to obiektywnie są wyzwania, bo punkt 1 to już bardziej moje subiektywne odczucie.

965
Ptaszki ćwierkają, że postawa Kowalczyka budzi duże uznanie.

No ale to niestety piłkarze patusy też są temu winne ;)

Maćczak miał zostać w Odrze, załatwiał umowę, trenował z drużyną, po czym... spakował się i gdzieś pojechał. Jedni mówią, że do Górnika Łęczna, inni że do ŁKSu Łódź.

Był sobie bardzo dobry piłkarz młodego pokolenia, obiecał on i jego manager, że jeśli nie dostanie angażu w Ekstraklasowym klubie X to na 100% przychodzi do Odry. Na 100%! Potwierdzał/li parę razy. Nie dostał angażu w klubie X, ale tego samego dnia pojechał na obóz z ekstraklasowym klubem Y (i tam już został).

Gwarantuję, że gdyby oboje podpisali, to bylibyśmy wszyscy w lepszych humorach ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.