Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

Czarnecki - junior z Cracovii (https://www.transfermarkt.pl/bartosz-cz ... ler/384457)
Spycała - junior z Lecha

Przecież było wiadomo, że Odra będzie robiła pojedyncze transfery, bo na tym (wedle władz klubu) zbudowano jakość drużyny. Powiem więcej, patrząc na to jak wiele drużyn zmienia po 50/70% składu, w Opolu panuje spore zadowolenie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Tak, to jest osoba która w Odrze tworzy raczej dział "medialny", niż "marketingowy", więc m.in. będzie jeździł na wszystkie mecze, dlatego rozważana jest np relacja tekstowa live na stronie.

Respest - a które połowy oglądałeś? ;)) W 1 mecz był wyrównany, a nasi w tym tygodniu mieli ciężkie treningi fizyczne. Spokojnie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Nie wiem, czy tylko ja to widze, ale nasz srodkowy obrońca, ten niby talent, nie nadaje się do Pilki Nożnej. Technika jest mu obca. But do przody, but w przeciwnika. Jak On ma grać to będzie wbijany w ziemie w l Lidze. Jeszcze w 2 jakoś to wyglądało, z naciskiem na jakoś, ale w tym sparingu zostal zaorany.
U siebie w BKlasie mam ziomka na srodku obrony, 19 lat. Poziom szybszy, technicznie przebija "K"kilka razy, jak się rozpędzi, spokojnie mija przeciwnika za przeciwnikiem. K, w obronie nie daje nic poza niepokojem.

Wyglądało to nie najgorzej. Było trochę plusów, nie brakowało oczywiście mankamentów. Też oglądałem trochę sparing Rakowa z Wisłą. Faktycznie wyglądali lepiej od nas. Inna sprawa to transfery. Na dzień dzisiejszy nasze na tle Rakowa wyglądają dość blado. Dzisiejsi testowani – Spychała, Czarnecki i Więdłocha wypadli słabo. Nie sądzę, aby sztab trenerski miał jakiekolwiek wątpliwości, czy warto na któregoś z nich postawić. Ten Więdłocha nawet w III lidze miał liche statystyki, tak że trudno było na cokolwiek liczyć. Szkoda, że Maćczak wyjechał, bo wyglądał na zawodnika z niezłym potencjałem. A Kowalczyk faktycznie bronił znakomicie. To chyba największy wygrany tego meczu.

Też myślę że nie było źle graliśmy z 6 drużyną w Polsce kilka ciekawych akcji/kontr wyprowadziliśmy. Kowalczyk dobrze się spisał na bramce i w sumie Weinzettel u nowego trenera zaczyna jakby "od nowa" także może być zmiana w bramce na początku rundy, dobrze zagrał Wodecki ale to już chyba standart ;). Generalnie jeszcze 2-3 transfery (w tym jeden junior - mam nadzieję że ten Maćczak), zgrają się na zgrupowaniu i będzie dobrze.

Trytko idzie do Głogowa, który płaci mniej i ma mniejszy budżet. A niektórzy mówili, że jest poza naszym zasięgiem... Wielka szkoda, możliwe, że lepszego dostępnego zawodnika w tym okienku już nie będzie.

Jeśli klub szuka zmiennika dla silnego Skrzypczaka, który byłby idealny na podmęczonego rywala, to cciągle dostępny jest szybki i bramkostrzelny Adamek z Wigier.

No i usilnie szuka klubu Piasecki z Zambrowa, dziwne, że kompletny brak zainteresowania, na zmiennika ok, na pewno lepszy pomysł niż Kędziora.

Powiem wprost: poza zakontraktowanym pare miesięcy temu Niziołkiem, okienko nie robi wrażenia. Nazwiska które się przewijają w kontekście Odry (testowani) są rozczarowujące (rozeznałem się ws. tych juniorów, bo ich nie znałem - średnia półka niestety), a ciągłe tłumaczenia, że 'trzeba czekać na ruchy klubów Ekstraklasy' brzmią jak słaba wymówka, bo inne kluby potrafiły podpisać ciekawych zawodników. Chciałbym zostać jeszcze pozytywnie zaskoczony, więc czekam ze spokojem do obozu w Grodzisku (do tego czasu kadra ma być ponoć skompletowana).