LooZ^ pisze:Polak'o pisze:Haha. Przecież nagrywać skróty, obsługiwać FB,TT czy przeprowadzać wywiady według mnie może dosłownie każdy kto skończył "podstawówkę" i umie obsługiwać podstawowe programy komputerowe ;) Ja nie wiem gdzie jest problem.
Zlitujmy się. Teraz z doskoku robią to ludzi którzy zajmują się tym od lat, a czy napisałbyś, że np wywiady Sebastiana Bergiela są warsztatowo dobre? No nie są. Skąd mniemanie, że "fb może prowadzić każdy to już naprawdę nie wiem". Wiesz co obniża zasięgi na FB? Co zwiększa? Kiedy pisać posty? Czy do postów dorzucać fotki czy nie? Czy linkować do strony? Gdzie wrzucać filmy? To jest "know how" które absolutnie TRZEBA mieć, a dodatkowo trzeba mieć po prostu wiedzę o tym jak klub funkcjonuje, co lubią kibice, etc. To absolutnie nie jest łatwa praca. Trzeba znać niuanse, język specyficzny dla tego SM (na twitterze to jest zupełnie inaczej niż na fb). Takich "każdych po podstawówce" już mieliśmy i długo się tym nie zajmowali po krytyce ze strony kibiców.
Ja wszystko rozumiem ale naprawdę da się tego nauczyć bez wieloletniego "stażu".
Pytasz kiedy wrzucać posty nie siedzę w temacie ale wiem że najlepiej posty wrzucać o pełnych godzinach (7:00) dodawać je w godzinach 7-10 (przed wyjściem ludzi do pracy) potem 12-13 (często ludzie mają przerwę) i 16-19 (po pracy).
Wiem że w większości przypadków dodanie zdjęcia do postu zwiększa jego popularność.
Wiem że jeśli tworzymy jakis post musi on być konkretny zawierać (mniej ogółu).
I wiele wiele innych rzeczy które da się w szybkim czasie wyuczyć. Na przykład język - zasięgnąć do literatury sportowej, publicystycznej i charakterystyczne zwroty czy sformułowania wejdą nam "w krew".
Nie twierdzę też że jest to łatwa praca ale jeśli kogoś to interesuje jest zdeterminowany chce poszerzyć swoje horyzonty związane z tą pracą to nie powinno takiej osobie stwarzać problemu udoskonalanie się w tym. Dlatego może przesadziłem z tym że "każdy po podstawówce może to robić" ale chodziło mi bardziej że to nie jest tak że na całe województwo tylko 3-5 osób mogłoby to wykonywać. Bo jak to się mówi liczą się też chęci ;)
Ostatnio zmieniony sobota, 24 czerwca 2017, 15:27 przez
Polak'o, łącznie zmieniany 1 raz.