Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

657
zestan pisze:V. Przyznać licencję na rozgrywki I ligi w sezonie 2017/2018 z nadzorem infrastrukturalnym następującym Klubom:

- Raków Częstochowa
- Odra Opole
- Radomiak Radom
Wiadomość dnia - a na głównej stronie klubu : Półkolonie z Odrą Opole. "super" strona.
To istotnie dziwne, W sumie sukces, zatem jest powód do dumy, a tu cicho.
Jest kłopot, w dalszym ciągu.

671
Ciekawe kogo Smyła weźmie jako napastnika. Jasiu potwierdził, że miał dobre oko do zawodników, skoro chciał Giela. Paradoksalnie ja w wyższych ligach jakichś wielu świetnych kandydatów dostępnych nie widzę, bo na pewno nie Drozdzowicz. Jest Trytko, ciekawy jeszcze jest Gębalski ze Stalówki, a tak to trochę posucha.

Jeśli potwierdzi się, że Marek też odejdzie, to ja bym rzucił wszystkie siły na przekonanie Bojasa z Elbląga, on jeszcze będzie grał w Ekstraklasie, zobaczycie. No i ciągle łudzę się, że nowy trener zmieni klimat dla Marca, widziałem skróty jego występów w Zdzieszowicach i tylko utwierdziłem się, że warto dać mu jeszcze szansę (mimo trudnego charakteru). Pewnie większą rolę będzie też odgrywał Wrzesień, na jesień u Smyły grał bardzo dobrze.

672
O, już wiem co za drugi Czech ;)
Witamy nowego piłkarza na „niebiesko-czerwonym” pokładzie! Vaclav Cverna (obecnie Wigry Suwałki), podpisał kontrakt z naszym klubem na rok z opcją przedłużenia o kolejny. Urodzony 17 maja 1988 r. czeski obrońca w poprzednim sezonie rozegrał 25 spotkań na zapleczu ekstraklasy, zdobywając jednego gola. W przeszłości reprezentował barwy takich klubów jak MFK Karviná oraz FV Vitkovice Ostrava
Obrazek
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

673
"Witamy nowego piłkarza na „niebiesko-czerwonym” pokładzie! Vaclav Cverna (obecnie Wigry Suwałki), podpisał kontrakt z naszym klubem na rok z opcją przedłużenia o kolejny.Urodzony 17 maja 1988 r. czeski obrońca w poprzednim sezonie rozegrał 25 spotkań na zapleczu ekstraklasy, zdobywając jednego gola. W przeszłości reprezentował barwy takich klubów jak MFK Karviná oraz FV Vitkovice Ostrava"

Może ktoś napisać o nim coś więcej ? Zna go ktoś ?