Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

477
Jak pisałem - jeśli cały klub jest przeciwko JF (a wszystko wskazuje na to, że tak było), to niestety - trzeba zmienić trenera.

Tylko skoro grano temat od marca, to jakim cudem przyszedł trener "z łapanki"? Ja wiem, że JF też był trenerem awaryjnym dla awaryjnego, ale coś tutaj zarządowi bardzo mocno nie pykło. Wizerunkowo to jest już w ogóle dramat.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

479
Skoro Smyła jest już przesądzony to w tej sytuacji Zarząd jedyne co może zrobić żeby się zrehabilitować, to odpalić tak kozackie transfery/uzupełnienia i zmontować taką "pakę", co by nawet przysłowiowy "człowiek z ulicy - Pan Zdzichu" był w stanie utrzymać Odrę w I lidze ;) I mimo wszystko wierzę, że piłkarsko będziemy na tyle silni, że damy radę. Tylko cała gadka o długofalowym projekcie i trenerze na lata, tego szkoda, bo wygląda na to, że mamy tylko "przejściówkę"...

484
Witamy serdecznie na "niebiesko-czerwonym" pokładzie, nowego szkoleniowca pierwszego zespołu Odry. Został nim Mirosław Smyła Trener Smyła urodził się 25 lipca 1969 r.
W przeszłości prowadził takie kluby jak GKS Tychy oraz Zagłębie Sosnowiec, które występowało na zapleczu Ekstraklasy. Ostatnim klubem, w którym pracował był Rozwój Katowice. Z Rozwojem uzyskał awans m.in. do 1/16 finału Pucharu Polski. Nowy trener posiada licencję trenerską UEFA A.
Klub jednocześnie doceniając ciężką pracę trenera Jana Furlepy, zaproponował szkoleniowcowi inne stanowisko w Klubie. Ostateczne decyzje zapadną jednak po powrocie z urlopu.
Janowi Furlepie dziękujemy za wysiłek i pracę włożoną w rozwój naszego Klubu, który na stałe wpisał się w historię Odry Opole

486
Skończcie pierdolić. "Modlić się", bo co? Bo Furlepa to wyciągnął 2000% z umiejętności piłkarzy czy co? Mamy mocną drużynę i tyle, do utrzymania się nie potrzeba żadnego "modlenia się". Nie ma co z Furlepy robić najlepszego trenera w Polsce - który piłkarz pod jego ręką się rozwinął indywidualnie?

489
LooZ^ pisze:Skończcie pierdolić. "Modlić się", bo co? Bo Furlepa to wyciągnął 2000% z umiejętności piłkarzy czy co? Mamy mocną drużynę i tyle, do utrzymania się nie potrzeba żadnego "modlenia się". Nie ma co z Furlepy robić najlepszego trenera w Polsce - który piłkarz pod jego ręką się rozwinął indywidualnie?

Looz, sorry ale to jest kurwa śmiech na sali. Klub wcześniej nigdzie nie informował o tym, że będzie zmiana trenera. Dzisiaj przedstawiają nowego trenera i za to wszystko co zrobił Furlepa dziękują dwoma zdaniami. Zobaczcie jak Korona pożegnała Bartoszka, który pracował tam zaledwie pół roku. Furlepa zrobił dla nas 2 awanse, podziękowano mu pisząc dwa zdania na fb jak mówi klasyk- TO JEST KURWA DRAMAT. Ten klub organizacyjnie jest w 4 lidze albo niżej.

491
czubus - gdzie ja się wypowiadam o czymś innym niż o dramatyzowaniu, że "teraz to spadniemy"?

Nie podoba mi się zatrudnienie Smyła, podobał mi się pomysł zatrudnienia Brede. Całość została przeprowadzona fatalnie, bez smaku, bez "zarządzania kryzysem" i fatalnie pokazuje, że o ile klub jest w 1 lidze, to mentalnie dalej 3.

Z tym stanowiskiem to pewnie pierdolenie, nic o tym nie słyszałem.

497
LooZ^ pisze:Skończcie pierdolić. "Modlić się", bo co? Bo Furlepa to wyciągnął 2000% z umiejętności piłkarzy czy co? Mamy mocną drużynę i tyle, do utrzymania się nie potrzeba żadnego "modlenia się". Nie ma co z Furlepy robić najlepszego trenera w Polsce - który piłkarz pod jego ręką się rozwinął indywidualnie?

co mnie obchodzi że żaden się nie rozwinął ? piłka nożna to drużyna a nie indywidualności. Furlepa zrobił drużynę i zrobiła ona dwa awanse.