Ciekawa infografika dotycząca 1 ligowych trenerów w tym sezonie.
http://upload.1liga.org/articles/800x20 ... 339706.png
PS: Smółka dobry ale nie aż taki najlepszy ;)
Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
477Jak pisałem - jeśli cały klub jest przeciwko JF (a wszystko wskazuje na to, że tak było), to niestety - trzeba zmienić trenera.
Tylko skoro grano temat od marca, to jakim cudem przyszedł trener "z łapanki"? Ja wiem, że JF też był trenerem awaryjnym dla awaryjnego, ale coś tutaj zarządowi bardzo mocno nie pykło. Wizerunkowo to jest już w ogóle dramat.
Tylko skoro grano temat od marca, to jakim cudem przyszedł trener "z łapanki"? Ja wiem, że JF też był trenerem awaryjnym dla awaryjnego, ale coś tutaj zarządowi bardzo mocno nie pykło. Wizerunkowo to jest już w ogóle dramat.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
478Biorąc pod uwagę potencjał klubu (odrzucając Górnika, Miedź czy Podbeskidzie), to jednak daje radę;)Polak'o pisze:Ciekawa infografika dotycząca 1 ligowych trenerów w tym sezonie.
http://upload.1liga.org/articles/800x20 ... 339706.png
PS: Smółka dobry ale nie aż taki najlepszy ;)
479Skoro Smyła jest już przesądzony to w tej sytuacji Zarząd jedyne co może zrobić żeby się zrehabilitować, to odpalić tak kozackie transfery/uzupełnienia i zmontować taką "pakę", co by nawet przysłowiowy "człowiek z ulicy - Pan Zdzichu" był w stanie utrzymać Odrę w I lidze ;) I mimo wszystko wierzę, że piłkarsko będziemy na tyle silni, że damy radę. Tylko cała gadka o długofalowym projekcie i trenerze na lata, tego szkoda, bo wygląda na to, że mamy tylko "przejściówkę"...
480mimo wszystko cały czas liczę że Smyła to tylko bajka. Transferów ciekawych nie będzie, wiekszość ciekawych uciekła.
481Nie bajka, ale już przestańcie smęcić i wieszczyć katastrofę. Co on ma do transferów? W Odrze za transfery odpowiada kilka osób, a nie trener autorsko.
482Dobrzy trenerzy liczą na Ekstraklasę lub czołówkę I ligi. A jak nie załapią się teraz to poczekają na potknięcia kolegów. W naszej sytuacji chyba już Brzęczek byłby lepszą opcją.
483Dobra koniec. Jak już się stało nic nie możemy zrobić, niesmak pozostanie (a Furlepa i tak zostanie w Opolu dobrze zapamiętany i na długo) i tyle czekamy na transfery, sparingi, puchar polski i dopiero wtedy będzie można "wróżyć". A teraz czekamy.
484Witamy serdecznie na "niebiesko-czerwonym" pokładzie, nowego szkoleniowca pierwszego zespołu Odry. Został nim Mirosław Smyła Trener Smyła urodził się 25 lipca 1969 r.
W przeszłości prowadził takie kluby jak GKS Tychy oraz Zagłębie Sosnowiec, które występowało na zapleczu Ekstraklasy. Ostatnim klubem, w którym pracował był Rozwój Katowice. Z Rozwojem uzyskał awans m.in. do 1/16 finału Pucharu Polski. Nowy trener posiada licencję trenerską UEFA A.
Klub jednocześnie doceniając ciężką pracę trenera Jana Furlepy, zaproponował szkoleniowcowi inne stanowisko w Klubie. Ostateczne decyzje zapadną jednak po powrocie z urlopu.
Janowi Furlepie dziękujemy za wysiłek i pracę włożoną w rozwój naszego Klubu, który na stałe wpisał się w historię Odry Opole
485No to teraz się modlić o utrzymanie
486Skończcie pierdolić. "Modlić się", bo co? Bo Furlepa to wyciągnął 2000% z umiejętności piłkarzy czy co? Mamy mocną drużynę i tyle, do utrzymania się nie potrzeba żadnego "modlenia się". Nie ma co z Furlepy robić najlepszego trenera w Polsce - który piłkarz pod jego ręką się rozwinął indywidualnie?
487Też jestem zdania, że należy poczekać na efekty jego pracy ze spokojem, ale śmieszy mnie mocno jak bardzo musiał się nagimnastykować klub ze znalezieniem jakiegoś sukcesu w prezentacji jego osoby (1/16 PP, wow!) . :D
488Natomiast to jest ciekawe, jakie stanowisko ?LooZ^ pisze:Klub jednocześnie doceniając ciężką pracę trenera Jana Furlepy, zaproponował szkoleniowcowi inne stanowisko w Klubie. Ostateczne decyzje zapadną jednak po powrocie z urlopu.
489LooZ^ pisze:Skończcie pierdolić. "Modlić się", bo co? Bo Furlepa to wyciągnął 2000% z umiejętności piłkarzy czy co? Mamy mocną drużynę i tyle, do utrzymania się nie potrzeba żadnego "modlenia się". Nie ma co z Furlepy robić najlepszego trenera w Polsce - który piłkarz pod jego ręką się rozwinął indywidualnie?
Looz, sorry ale to jest kurwa śmiech na sali. Klub wcześniej nigdzie nie informował o tym, że będzie zmiana trenera. Dzisiaj przedstawiają nowego trenera i za to wszystko co zrobił Furlepa dziękują dwoma zdaniami. Zobaczcie jak Korona pożegnała Bartoszka, który pracował tam zaledwie pół roku. Furlepa zrobił dla nas 2 awanse, podziękowano mu pisząc dwa zdania na fb jak mówi klasyk- TO JEST KURWA DRAMAT. Ten klub organizacyjnie jest w 4 lidze albo niżej.
490Pewnie takie, żeby uniósł się honorem i je odrzucił. ;)Polak'o pisze:Natomiast to jest ciekawe, jakie stanowisko ?LooZ^ pisze:Klub jednocześnie doceniając ciężką pracę trenera Jana Furlepy, zaproponował szkoleniowcowi inne stanowisko w Klubie. Ostateczne decyzje zapadną jednak po powrocie z urlopu.
491czubus - gdzie ja się wypowiadam o czymś innym niż o dramatyzowaniu, że "teraz to spadniemy"?
Nie podoba mi się zatrudnienie Smyła, podobał mi się pomysł zatrudnienia Brede. Całość została przeprowadzona fatalnie, bez smaku, bez "zarządzania kryzysem" i fatalnie pokazuje, że o ile klub jest w 1 lidze, to mentalnie dalej 3.
Z tym stanowiskiem to pewnie pierdolenie, nic o tym nie słyszałem.
Nie podoba mi się zatrudnienie Smyła, podobał mi się pomysł zatrudnienia Brede. Całość została przeprowadzona fatalnie, bez smaku, bez "zarządzania kryzysem" i fatalnie pokazuje, że o ile klub jest w 1 lidze, to mentalnie dalej 3.
Z tym stanowiskiem to pewnie pierdolenie, nic o tym nie słyszałem.
492Też nie sądzę abyśmy mieli zaraz spadać, ale i tak to akurat to jest dobry czas, żeby trochę na forum ponarzekać, bo nic nie ujmując nowemu trenerowi, to jakby zamiast u nas w Rakowie odwalili taki numer to byśmy tu wszyscy jebnęli ze śmiechu.
493Mujborze.Odra Opole @OdraOpole1945 16m16 minutes ago
More
#OKSNews M. Smyła zastąpi Jana Furlepę! #Smyła: Bóg zsyła mnie, abym wprowadził Odrę do @_Ekstraklasa_ ! #Furlepa: Nikogo nie zsyłałem!
Nie wiem co gorsze.
Że trener tego nie powiedział.
Czy to, że to powiedział.
494A tak trochę z innej beczki - Smyła ma licencję UEFA A. Ta licencja nie pozwala zdaje się na prowadzenie zespołu I ligi. Może nowe stanowisko Furlepy w klubie to figurant?
495Pozwala.zebro pisze:A tak trochę z innej beczki - Smyła ma licencję UEFA A. Ta licencja nie pozwala zdaje się na prowadzenie zespołu I ligi. Może nowe stanowisko Furlepy w klubie to figurant?
496Już w poście poprawili i jest napisane, że ma UEFA PRO. Albo rzeczywiście niechcący się jebnęli, albo będzie tak jak mówisz.zebro pisze:A tak trochę z innej beczki - Smyła ma licencję UEFA A. Ta licencja nie pozwala zdaje się na prowadzenie zespołu I ligi. Może nowe stanowisko Furlepy w klubie to figurant?
497LooZ^ pisze:Skończcie pierdolić. "Modlić się", bo co? Bo Furlepa to wyciągnął 2000% z umiejętności piłkarzy czy co? Mamy mocną drużynę i tyle, do utrzymania się nie potrzeba żadnego "modlenia się". Nie ma co z Furlepy robić najlepszego trenera w Polsce - który piłkarz pod jego ręką się rozwinął indywidualnie?
co mnie obchodzi że żaden się nie rozwinął ? piłka nożna to drużyna a nie indywidualności. Furlepa zrobił drużynę i zrobiła ona dwa awanse.
498Musi mieć UEFA Pro i ma UEFA Pro.
499LooZ^ pisze:Musi mieć UEFA Pro i ma UEFA Pro.
Jesteś pewny ?
Licencja trenerska: Licencja UEFA A info z transfermarkt.pl
500Wiesz coś może o tej nowej posadzie dla Furlepy?LooZ^ pisze:Musi mieć UEFA Pro i ma UEFA Pro.