Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

455
Jak dla mnie to jestem za tym aby w przyszłym sezonie w I lidze grał i Ruch i Stomil i GKŁ i życzę awansu Radomiakowi. Dlaczego? Bo nie jestem zwolennikiem poza boiskowych rozstrzygnięć (no chyba, że ktoś już na max przegina). No i zawsze to kibicowsko mocne drużyny (3 z nich na pewno).
A Odra jeśli będzie silna (kadrowo i finansowo) to poradzi sobie bez względu na przeciwnika :)
ODRA OPOLE 1945

463
Tak słaby jak jego ostatni wynik z Rozwojem nie jest, ale też oczekiwania były większe. Smyłę cenię, ale pewne ruchy rozbudziły pewne wymagania. Skoro podjęto w klubie duże ryzyko i ruszono trenera po dwóch awansach, w dodatku w kuluarach mówiąc, że to ma być początek jakiegoś projektu i zmiana na lata, to usprawiedliwieniem tego mogła być tylko jakaś bomba trenerska. A tu z dużej chmury lekka mżawka (bo nawet nie deszcz), już lepiej można było dać szansę temu Brede jak pisał LooZ (choć ja bardzo liczyłem na Rumaka).

No nic, zobaczymy, sytuacja trochę analogiczna jak z przyjściem Furlepy, oby wypaliło podobnie.

467
Plan przygotowań.
24.06.2017r. (sobota) - GKS Katowice (Katowice),
01.07.2017r. (sobota) - FC Karvina (Karvina),
05.07.2017r. (środa) - SFC Opava (Opava),
08.07.2017r. (sobota) - wyjazd na obóz sportowy do Grodziska Wlkp. - w drodze - Zagłębie Lubin (Lubin),
12.07.2017r. (środa) - Chrobry Głogów (Grodzisk Wlkp.),
15.07.2017r. (sobota) - Runda wstępna Pucharu Polski,
19.07.2017r. (środa) - MKS Kluczbork

470
Nie no, powiedźcie, że to jakieś żarty. Toż to ociera się o sabotaż. Brać gościa z takimi „wynikami”. Lubiłem oglądać konferencje prasowe po meczach Rozwoju z rundy jesiennej, bo, na swój sposób, były dość zabawne. Te wieczne narzekania Smyły na brak szczęścia – gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby nie to, gdyby nie tamto... Jesteśmy na dobrej drodze, na pewno odpalimy... A wyników jak nie było, tak nie było. Wyglądało to coraz bardziej żałośnie. Rozwój po rundzie jesiennej był na OSTATNIM MIEJSCU. Gdyby na wiosnę drużyny nie przejął Tadeusz Krawiec dzisiaj Rozwój byłby już trzecioligowcem. Gratulacje dla zarządu!

472
Wywalają trenera, który w ostatnich dwóch sezonach zrobił dwa awanse. Biorą gościa, który w ostatnich dwóch sezonach zrobił dwa „awanse” (spuścił Rozwój do II ligi i w kolejnym zapewne to samo zrobiłby na poziomie II ligi, gdyby nie odsunięto go od drużyny). No cóż, zarząd Odry może nie błysnął w tej sytuacji profesjonalizmem, ale z pewnością oryginalnością. Coś czuję, że po tym newsie cała piłkarska Polska będzie z nas miała niezłą polewkę.

473
Biorąc pod uwagę:
- zwolnienie trenera od dwóch awansów pod rząd
- zwolnienie trenera, którego drużyna grała naprawdę fajną piłkę (a nie kogoś w stylu Copjaka)
- fakt, że spekulowaliśmy o innej lidze trenerskiej
- fakt, że to ma być długoterminowy projekt

...to jest to kompromitacja. Będzie z tego nieszczęście, chociaż bardzo, ale to bardzo chciałbym się mylić i pewnie rozkręcanie teraz histerii nikomu nie będzie służyć.