Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

403
swendrak pisze:Każdy ma tyle pomysłów ale, żeby mieć jakikolwiek wpływ na to wystarczy się zapisać do Stowarzyszenia Odry albo Jednej Odry koszty nie są duże (120zł na rok w Odrze a 12 zł w Jednej Odrze) a tutaj każdy narzeka na zarząd, prezesa, stadion, piłkarzy trenerów itp a robić nie ma komu :) a wtedy możecie mówić co chcecie na walnych zebraniach a chętnych jakoś nie było widać w ostatnich latach. Idealnie pasuje piosenka "... na forum napiszę... :)"
Wydawało mi się, że forum internetowe jest naprawdę dobrym miejscem do swobodnego wyrażania poglądów. Odra ma podobno całkiem dobry budżet. Nie ma komu robić, to może trzeba po prostu kogoś zatrudnić?

404
snajper pisze:No i Smolka mnie nie zaslkoczyl. Wiedzial jak nam oslabic srodkowa linie. W ligach mamy tysiace pilkarzy, a on tak po macoszemu, bo Odra juz dla niego nic nie znaczy. Dziwie sie , ze Mateusza G. nie zabral, bo to jak syn mu przecie. Ale w tym wypadku bal sie spodziewanej krytyki z Mielca, mlodszemu bratu daleko do poziomu starszego. Swoja droga juz dawno temu pisalem, ze sa tzw. gentelmanskie umowy z trenerami, ze po odejsciu ( gdy porzucaja swoj klub na pastwe dla wlasnej kariery) nie zabiora ze soba pilkarzy. Mozna o tym pomyslec.
A panu Waldkowi chcialem podziekowac za wszystko, za ten wspolny czas, gdyz wiele dobrego zrobil dla Odry. A z pilkarzami to wiemy jak jest. No coz Odra to jeszcze nie Slask, ale kto wie, kto wie co czas przyniesie. Dziwi mnie tylko, ze pan Waldemar wybral taka gowniana Stal, bo w czym dzis jest lepsza od Odry. Chyba to, ze maja juz stadion, a my dopiero w planach. Najlepsza kara w ich karierze bedzie, gdy w przyszlym sezonie opolska dwojka " Smolka-Gancarczyk " spadnie do 2 ligi, a Nasza Odra bedzie w czubie tabeli. A czemu nie pomarzyc.
Niby nie znam czlowieka osobiscie, a czytam z niego jak z wlasnego pamietnika. Tylko kilka dni potrzebowal pan Smolka zeby i Mateusza zabrac ze soba do Mielca. Tak bardzo mu kiedys zalezalo na Odrze, na awansach z nami do samej ekstraklapy, ilez to bredni opowiadal, ze dlugo bedziemy razem ( drugi Piechniczek prawie mi sie snil ), a teraz z wlasnego gniazda dzieci wyjada. Och zycie ...

405
zebro pisze:Nie ma komu robić, to może trzeba po prostu kogoś zatrudnić?
Też mi to przeszło przez głowę ;)

A co do spraw transferowych to ja niezależnie od ruchów Rakowa czy innej Stali zachowuję zimną krew, ostatnie okienka były u nas bardzo dobre. Poza tym już na starcie osoby odpowiedzialne za transfery zgarnęły Niziołka, który ma ustaloną renomę na tym poziomie (a nie niższym).

No i zupełnie nie rozumiem narzekań, ze Smółka chce swoich sprawdzonych ludzi u siebie - w końcu na tym polega jego praca.