Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

390
W ogóle wkurza mnie to już powoli. Profesjonalizacja klubu miała nastąpić i po wejściu do Zarządu przedstawiciela z ECO (Porzycki miał przenieść wzorce z ZL), i szczególnie po wejściu Azotów. A dalej organizacja na poziomie LZS-u Piotrówka, bo administracyjnie klub opiera się na kilku osobach. Kiedyś to w końcu, za przeproszeniem, znowu jebnie, albo będziemy skazani na wegetacje bez perspektyw (bo jak robić awans do Ekstraklasy bez zaplecza?).

Podam mały przykład: mamy jakiegoś rzecznika prasowego (czy korzystamy z gościnnej pomocy dziennikarza spoza klubu)? Nowi piłkarze przed podpisaniem kontraktu przechodzą testy medyczne, wydolnościowe? Zawsze jak wchodzę do budynku klubowego to mam wrażenie, że mamy dalej lata 90. Nie mówiąc o tym, że przed meczem z Polonią wszedłem do klubu po bilety i nikogo w budynku klubowym nie było, a sekretariat otwarty. Dopiero jak zszedłem na dół i zawołałem, to z zewnątrz nadbiegła zdyszana pani. Żenua.

394
Każdy ma tyle pomysłów ale, żeby mieć jakikolwiek wpływ na to wystarczy się zapisać do Stowarzyszenia Odry albo Jednej Odry koszty nie są duże (120zł na rok w Odrze a 12 zł w Jednej Odrze) a tutaj każdy narzeka na zarząd, prezesa, stadion, piłkarzy trenerów itp a robić nie ma komu :) a wtedy możecie mówić co chcecie na walnych zebraniach a chętnych jakoś nie było widać w ostatnich latach. Idealnie pasuje piosenka "... na forum napiszę... :)"

395
zielu pisze:Po pani jest kropka, więc żenua to nie jej imię tylko osobny wyraz ;) Nie wiem Robert czemu tak bronisz tego burdelu który jest w klubie.
Oczywiście kropkę widziałem, a nawet więcej i dostrzegam mankamenty, i to wiele. Lubię natomiast racjonalność ocen i propozycji.
Słusznie zauważył Swendrak że klub jest Nasz i wszyscy możemy się wykazać.
Weźmy np Naszego Kochanego Looza, 24 godziny na dobę myśli i działa na rzecz Odry, angażując się bez reszty w jej los Odry , aż mu czasem z przemęczenia nerwy i kindersztuba puszcza.
Na walnym było chyba z 39 osób, a ile z nich poza składkami angażuje się w pracę.? Mało Nas Panowie. To jest Stowarzyszenie, a nie firma usługowa od której można jedynie wymagać.

na Silesii woda już przyjemna. polecam.

Pozdrawiam Kolegów