Ja uważam że Kowalczyk jest odpowiednim konkurentem dla Tobiasza,zagrał z Polonią dobry mecz,może nie musiał dużo interweniować ale to co mial do obronienia to obronił.czubus pisze:Co byście powiedzieli jakby Wnuk do nas przyszedł. Chłopak z regionu 22 lata mógłby powalczyć z Tobiaszem.
Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
277Przemyslenia dla Waldkaczubus pisze:I co to ma wspólnego z tym tematem ?trops pisze:Aldasiowi Stal Mielec nie przedłużyła kontraktu, to nasz były zawodnik kapitan
278Porównujesz zawodnika, który ostatnio był u nas rezerwowym z jednym z najlepszych zawodników II ligi.trops pisze:Przemyslenia dla Waldkaczubus pisze:I co to ma wspólnego z tym tematem ?trops pisze:Aldasiowi Stal Mielec nie przedłużyła kontraktu, to nasz były zawodnik kapitan
Co do bramkarzy to pamiętajmy, że jest jeszcze Kleemann.
279Kleemann nie wróci do Odry chyba że zmieni się trener, zarząd, piłkarze, a słońce wzejdzie na zachodzie i zajdzie na wschodzie, kiedy wyschną morza, a wiatr będzie przenosił góry jak liście (#pdk).
Ten sam z nim problem jak z Marcem, oboje w Odrze spalili mosty, a dla pewności jeszcze pogłębili dno, rozstawili zasieki i miny.
Ten sam z nim problem jak z Marcem, oboje w Odrze spalili mosty, a dla pewności jeszcze pogłębili dno, rozstawili zasieki i miny.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
280czubus pisze:Porównujesz zawodnika, który ostatnio był u nas rezerwowym z jednym z najlepszych zawodników II ligi.trops pisze:Przemyslenia dla Waldkaczubus pisze:
I co to ma wspólnego z tym tematem ?
Co do bramkarzy to pamiętajmy, że jest jeszcze Kleemann.
281Jak Waldek odejdzie to znaczy niestety że jest głupi , żaden klub z ekstraklasy go nie pozyska wg mnie a po co ma iść do innego klubu z 1 ligi. Niech zostaje i gra jak z nut a będzie dobrze
282Gancarczyk to najemnik, pojdzie tam gdzie "mu lepiej"Jacelinho pisze:Jak Waldek odejdzie to znaczy niestety że jest głupi , żaden klub z ekstraklasy go nie pozyska wg mnie a po co ma iść do innego klubu z 1 ligi. Niech zostaje i gra jak z nut a będzie dobrze
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
283Nie wiem czy dalej aktualne, ale słyszałem, że do Odry może trafić pomocnik z klubu grającego w przyszłym sezonie w europejskich pucharach.
Ciekawym piłkarzem jest też Mazan z Rakowa, o dziwo nie przedłużają z nim kontraktu.
Ciekawym piłkarzem jest też Mazan z Rakowa, o dziwo nie przedłużają z nim kontraktu.
284respest pisze:Nie wiem czy dalej aktualne, ale słyszałem, że do Odry może trafić pomocnik z klubu grającego w przyszłym sezonie w europejskich pucharach.
Mówisz o Arce?
285Odra dostała ~30 ofert od managerów piłkarzy, nie ma się co przejmować ;)
286Z Arki odchodza Bozok , Szwoch , Formella i Błąd
287Taki Formella czy Błąd to ciekawe naziwska i to by byly wzmocnienia według mnie.
288Oni wracają z wypożyczenia, mają ważne kontrakty w macierzystych klubach.
Zastępstwem za Waldka mógłby być Szwoch, bo Legia go już raczej nie zechce, a I ligę wciągał nosem, ale pewnie chętnych będzie więcej.
Zastępstwem za Waldka mógłby być Szwoch, bo Legia go już raczej nie zechce, a I ligę wciągał nosem, ale pewnie chętnych będzie więcej.
289Mógłby ktoś wrzucić artykuł z NTO o Odrze?
290Zawodnicy Odry Opole zaczęli zasłużone urlopy po sezonie. Przygotowania do rozgrywek 1 ligi wznowią za nieco ponad dwa tygodnie. W planie mają zgrupowanie w Grodzisku Wielkopolskim.
Okres zaraz po zakończeniu sezonu, a przed rozpoczęciem przygotowań do nowych rozgrywek to czas odpoczynku dla piłkarzy, ale też wytężonej pracy dla działaczy klubowych. - Pracy rzeczywiście jest sporo, ale jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji, że już w trakcie trwania zakończonego sezonu podpisaliśmy umowy z większością zawodników, których wraz ze sztabem szkoleniowym chcieliśmy zatrzymać w Odrze - zaznacza wiceprezes Ireneusz Gitlar. Wątpliwości dotyczą jednak jeszcze kilku zawodników. Przede wszystkim Waldemara Gancarczyka. Dostał on propozycję nowej umowy, ale na nią nie przystał. Wiele wskazuje na to, że opuści opolski klub. Spekuluje się, że może trafić do innego 1-ligowca - Stali Mielec, którą prowadzi były szkoleniowiec Odry Zbigniew Smółka. To właśnie za jego kadencji trafił do Opola 27-letni W. Gancarczyk. Śladem starszego o dwa lata brata może podążyć mało grający wiosną w opolskiej drużynie Mateusz Gancarczyk. Strata tego pierwszego, to byłoby z pewnością osłabienie, ale trzeba też pamiętać, że podczas bardzo udanej rundy wiosennej zagrał on około połowę możliwych do rozegrania minut. Poza tym Odra już kilka tygodni temu zakontraktowała dotychczasowego lidera drugiej linii MKS-u Kluczbork Rafała Niziołka, który jest piłkarzem o bardzo podobnej charakterystyce. Niziołek jest zresztą pierwszym nowym nabytkiem Odry przed nowym sezonem, ale do opolskiego zespołu dojdzie jeszcze kilku zawodników. - Prawdopodobnie będzie czterech lub pięciu nowych piłkarzy - wyjaśnia wiceprezes Gitlar. - Nie chcę jednak już teraz kategorycznie stwierdzać, że właśnie tylu. Być może będzie sześciu, a może trzech. Trwa gorący transferowy czas i różne rzeczy mogą się zdarzyć.
Priorytetem dla działaczy Odry jest zatrzymanie w klubie wypożyczonego na rundę wiosenną z Górnika Zabrze napastnika Szymona Skrzypczaka. Pokazał się on z dobrej strony, strzelił dziewięć goli i walnie przyczynił się do awansu Odry do 1 ligi. - Trwają negocjacje z Szymonem, jego menadżerem jak też innymi piłkarzami czy reprezentującymi ich osobami - mówi wiceprezes Gitlar. - Założyliśmy sobie pewne cele transferowe i będziemy chcieli je zrealizować. Żeby doszli nowi zawodnicy muszą być dla nich zwolnione miejsca. Kilku graczy więc odejdzie bądź zostanie wypożyczonych. Na razie nie wiadomo kogo zabraknie w niebiesko-czerwonych szeregach. Zwykle to ci najmniej grający piłkarze opuszczają zespół i wystarczy spojrzeć na statystyki, aby pewne wnioski wyciągnąć samemu. Przygotowania do nowych rozgrywek zawodnicy Odry zaczną w środę 21 czerwca. W planie jest wyjazd na kilkudniowy obóz do Grodziska Wielkopolskiego. Tam Odra pojedzie 8 lipca, a po drodze zmierzy się w sparingu z ekstraklasowym Zagłębiem Lubin. Tydzień później opolanie zagrają pierwszy oficjalny mecz nowego sezonu - w pierwszej rundzie Pucharu Polski. Przeciwnik jeszcze nie jest znany (losowanie odbędzie się pod koniec czerwca), a Odra być może pojedzie na ten mecz prosto z Grodziska Wielkopolskiego. Na 22 lipca wyznaczona jest druga runda Pucharu Polski, a start rozgrywek 1 ligi zaplanowano na 29 lipca. Oprócz starcia z Zagłębiem Lubin opolanie mają jeszcze zagrać sparingi m.in. z MKS-em Kluczbork czy też zespołami z Czech: z Karwiny (10. zespół czeskiej ekstraklasy w minionym sezonie) i Slezskym Opawa (trzeci zespół zaplecza czeskiej ekstraklasy).
292Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem że trenerowi to juz przed meczem z Polonią podziękowano.I szykują miejsce dla Brzęczka.
TYLKO ODRA OKS !!!
293Mam nadzieję, że zero prawdy. Brzęczek długo trenował Raków, bez sukcesów. Później Lechia - słabo. GKS Katowice - frajersko przegrany awans.
Te plotki o zwolnieniu Furlepy brzmią tak niedorzecznie, że aż trudno w to uwierzyć.
Te plotki o zwolnieniu Furlepy brzmią tak niedorzecznie, że aż trudno w to uwierzyć.
294Tak, takie plotki chodziły już wtedy. Nie wiem czy po informacji która dotarła do piłkarzy o zwolnieniu Furlepy (ku ich radości?), jest jeszcze szansa na zmianę tej sytuacji.
Mnie też Brzęczek absolutnie nie przekonuje. Niby ma świetne papiery, świetnego asystenta od analityki, ale na wyniki to się nie przekłada.
Mnie też Brzęczek absolutnie nie przekonuje. Niby ma świetne papiery, świetnego asystenta od analityki, ale na wyniki to się nie przekłada.
295Ja czegoś tu nie rozumiem, niech mi ktoś poda choć 1 racjonalny powód za zwolnieniem trenera Furlepy.
PS: Ku uciesze piłkarzy ?!
PS: Ku uciesze piłkarzy ?!
296Boże myślałem ze klub jest prowadzony profesjonalnie, ale okazuje się ze niektórym nadal brakuje profesjonalizmu.Zamiast dać szanse Furlepie to go chcą zwolnić.Niektórzy piłkarze tez powinni zająć się graniem a nie obrażaniem się na trenera.
297Jeśli zwolnią Furlepę, to będzie mi przykro. Jeśli w jego miejsce zatrudnią Brzęczka, to będę wkurzony. Dlatego, że oznaczać to będzie, że zamiast realnej oceny dokonań decydują układy z kolegą (któremu trenowanie Odry na rękę, bo ma tu biznesy). Brzęczek poczciwy człowiek, ale trener żaden.
Inna sprawa, że ten artykuł oparty jest na informacjach z naszego forum a nie swojej wiedzy, co jest trochę śmieszne.
A czy zwolnienie Furlepy jest na rękę piłkarzom? Po planowanych odejściach zmieni się trochę sytuacja w szatni - przewagę zyska frakcja 'górnośląska', która jest autorskim pomysłem Furlepy. Właśnie ruchy "z klubu" wskazywałyby na pozostanie trenera.
Inna sprawa, że ten artykuł oparty jest na informacjach z naszego forum a nie swojej wiedzy, co jest trochę śmieszne.
A czy zwolnienie Furlepy jest na rękę piłkarzom? Po planowanych odejściach zmieni się trochę sytuacja w szatni - przewagę zyska frakcja 'górnośląska', która jest autorskim pomysłem Furlepy. Właśnie ruchy "z klubu" wskazywałyby na pozostanie trenera.
298Mnie Pan Jan przekonał w 100%, gra pozatym że byla skuteczna (oczym swiadcza dwa awanse), to całkiem przyjemnie sie ją oglądało.
Mam nadzieje że to tylko plotki z tym zwolnieniem
Mam nadzieje że to tylko plotki z tym zwolnieniem
299Przykro? To byloby wrecz skurwysynstwo. w najczystrzej postaci. Brzeczka przyjmiemy tylko w pakiecie z Blaszczykowskim :)
300Jeśli zwolnią Janka Furlepę po tym co zrobił dla klubu to będzie czyste frajerstwo. Już nawet szkoda komentować spekulacje o Brzęczku który jako trener nic nie osiągnął a wszędzie gdzie pracował miał świetne warunki.
Moda przemija WIARA wiecznie trwa.