Re: Stadion dla Odry

377
Właśnie miasto ogłosiło, że odzyskało grunty dworca PKS i zrobi tam centrum przesiadkowe z galerią handlową. Koszt 30 mln zł. Tak więc na liście inwestycji miasta Opole mamy :
1. Most średnicowy - 120 mln zł
2. Centrum przesiadkowe i węzeł Batalionów/ Oleska - 100 mln zł
3. Centrum przesiadkowe PKS - 30 mln zł
4. Centrum przesiadkowe Opole Zachód - 150 mln zł
4. Obwodnica Piastowska - 163 mln zł
5. Centrum Usług Publicznych - 30 mln zł
.
.
.
248. Stadion Odry ?
Na którym miejscu tej listy jest stadion dla Odry Opole ? Czy mamy jakąś nadzieję tak do roku 2020 ?

379
Ja myślę, że na 133543253254 miejscu.

Co miałem do napisania już napisałem.

Większość z tych inwestycji mają powstać z wielomilionowym wsparciem UE, rządu lub województwa, część przesunie się w czasie na "po 2020", a kolejna część nie powstanie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

383
W kwestii kas słyszałem coś o pierwszej połowie... maja. Byliśmy jako JO u szefa MOSiRu, mamy zapewnienia, że stadion otrzyma licencję. Nie chcę się obecnie za bardzo rozpisywać, bo zostaliśmy poproszeni o wtrzymanie się do czasu spotkania z Zarządem klubu (władz MOSiRu), ale jeszcze do takowego nie doszło.

390
Kiedyś na Odrze był juz kołowrotki a liczby podawane były na chybił trafił.Pamiętam mecz w tv na początku lat 90 Wisła-Widzew ludzi prawie full a spiker podaje że według kołowrotków jest cos ponad 7tysięcy.Ludzie zaczeli buczeć i stadion wrzeszczał je.ać kołowrotki ;-)
TYLKO ODRA OKS !!!

399
Ale to miasto buduje ;)

Była wizytacja przy Oleskiej. O licencję nie ma się co bać. Będzie.

Jeśli jednak nie zacznie się szybko budowa nowego stadionu, to PZPN jeszcze raz przemyśli sprawę, czy na pewno spełniamy wymagania ;)