Re: Sezon 2016/17. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

353
Na 90 minut jak zaa dawnych lat. Na " forum " kibicow MKS-u jak nigdy. Nie ma dla nich wiekszej satysfakcji, niz dokopac Odrze. Nawet w sparingu. Odnosze wrazenie, ze wazniejszy byl dla nich wynik tego sparingu, niz mecze w lidze o utrzymanie. Obym sie mylil , bo liga ( pierwsza ) bedzie z Nimi duzo ciekawsza. I wtedy warto bedzie ich zdominowac juz na zawsze, historia kolem sie toczy. No ale Kluczborskie fankluby Slaska troche mnie zszokowaly. Ekstraklapa, nowe stadiony z McDonaldem i cola robia swoje.

357
Został jeden sparing, w sobotę ze Ślęzą, ale myślę, że trener Furlepa ma już w głowie jedenastkę na inauguracyjny mecz z Olimpią. Gdybym to ja miał pokusić się o jej wytypowanie: Weinzettel - Trznadel, Peroński, Bodzioch, Winiarczyk - Wepa, Waldek G., Marek G., Niemczyk, Wodecki - Skrzypczak. Choć nie ukrywam, że sam jestem ciekaw, jak to będzie wyglądać, w odwodzie zostają wtedy choćby Brusiło, Nowak, Wrzesień, Wolny czy Mateusz G.

361
Jak oceniacie szanse na awans?

Przy takich wzmocnieniach i szerokiej kadrze, musiałaby w mojej ocenie nastąpić jakaś katastrofa. Goniący będą tracić punkty, a ich wzmocnienia nie są jakieś porywające.

Idealnie byłoby awansować wygrywając mecz z Rozwojem Katowice - 06.05, na 6 kolejek przed końcem.

- bliski wyjażd pozwoliłby wykręcić dobry wynik wyjazdowy;
- sobota, więc po powrocie koło 21 od razu feta ;)
- 5 kolejek na zdobywanie punktów w Junior Pro
- maj, czyli szansa na dobrą pogodę ;)

Jeśli do awansu trzeba zdobyć 59 punktów, to oznacza to, że brakuje nam 20 punktów do zdobycia w 10 meczach. Do zrobienia? W pierwszych 10 rundy jesiennej zdobyliśmy 22. W tych pierwszych 10 meczach rundy wiosennej gramy i z Puszczą i z Siarką.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

362
Kadra jest wielka i dluga prawie jak rzeka Odra, Oby rownie silna byla jakosciowo, ale wciaz nie wiem jak bedzie wygladala pierwsza jedenastka, a jedenastu zmian trener nie bedzie mogl juz dokonywac. Czas juz chyba na zgrywanie pierwszego zespolu, ale nie wiem. Moze jakas nowa koncepcja poniewaz graja duzo sparingow i to po to zeby nie przemeczyc pilkarzy. Niech juz zaczynaja ta lige.

372
Raków poraz kolejny traci punkty, przegrywa z gryfem ktory jest 9 w tabeli (2 porażka w sezonie)
Radomiak przegrywa u siebie z Rozwojem który jest 17 w tabeli.
Puszcza wygrywa z stalówką ale nie zmniejsza przewagi do Odry.
Siarka remisuje z Błękitnymi.
Dodatkowo GKS z którym gramy za tydzień przy Oleskiej przegrywa u siebie z Polonią Bytom.
Czyli jesteśmy liderem mamy 4ptk przewagi nad 2 zespołem i 10ptk przewagi nad barażami.