Re: 9. k.: Siarka Tarnobrzeg - Odra Opole (sb. 17.09 g.16)

59
Rudy pisze:
kornik pisze:My musimy poprawić naszą mentalność po wyjsciu na 2 polowe,bo 3 raz w tym sezonie tracimy bramke w pierwszych 5 minutach drugiej połowy.
Głównie wygrywamy, czasem remisujemy, jesteśmy beniaminkiem a tu tekst jak kornik. Jesteśmy mocni i chuj.
Jesteśmy mocni, ale musimy być jeszcze mocniejsi, a to osiągniemy dalszą mądrą pracą. Jest bardzo dobrze, ale pokorę Drużyna musi zachować. Dwa miesiące temu oczekiwaliśmy że utrzymamy się w drugiej lidze, teraz chyba nie wyobrażamy Sobie aby nie było awansu do pierwszej, a pojawiają się już nawet glosy o ekstraklasie. W tych okolicznościach Drużyna ma zachować chłód umysłu i robić dalej swoje. Praca, praca i jeszcze raz praca, i koncentracja na każdym kolejnym meczu.
Dzisiaj, bez względu na okoliczności karnego, i wcześniejsze, mogliśmy przegrać, zatem z punktu należy się cieszyć.

61
9 kolejek za nami - czyli większość rundy jesiennej. Z czołówki gramy z Radomiakiem za tydzień i tu przydałoby się wygrać, bo Radomiak aspiruje do awansu. Po tym meczu zostanie Raków, bo resztę uważam za bardzo wyrównana i aktualne miejsce w tabeli nie ma znaczenia, i tak jedna kolejka potrafi wszystko odwrócić.
Licząc z tymi dwiema dodatkowymi, zostało 10 kolejek do rozegrania w tym roku. Gdybyśmy zdobyli w nich 19 punktów (i dobili do 40, co będzie trudne), to mamy autostradę do awansu na wiosnę i naprawdę nie trzeba oglądać się na innych. Poza tym mam poczucie, że czas działa zdecydowanie na naszą korzyść.

A odnośnie meczu z Siarka - wielka szkoda, że Waldek odwalil taka głupotę oslabiajac zespół przed Radomiakiem...

68
Jak tak przeglądam sobie komentarze pomeczowe na różnych stronach to, abstrahując od sędziowania, kibice Siarki są kolejnymi, którzy twierdzą, że Odra była najlepszym zespołem przeciwko któremu grali i zasłużenie zajmujemy tak wysokie miejsce w tabeli. A tak się składa, że w terminarzu Odra zawsze gra 2 kolejki po Rakowie, więc jest bezpośrednie porównanie. Dodając do tego, że 9 kolejek już za nami - nie można już mówić o żadnym przypadku.

Myślę też, że należy od tego meczu odciąć się od doskonałego startu i zacząć nowy etap kampanii ligowej. Przed nami 10 kolejek, w których już nie 'walczymy o niespodziankę' a 'potwierdzamy dobrą grę i pozycję'. Nie jesteśmy traktowani jako beniaminek a lider, któremu trzeba urwać punkty. Sytuacja nam znana z 3 ligi, także jest we mnie duża doza spokoju.