5. k.: GKS Bełchatów - Odra Opole (śr.24.08 g.17)

1
5. kolejka to wyjazd do Bełchatowa. Rywal jeszcze niedawno grywał w ekstraklasie. Ale mimo spadku do II ligi na pewno nie będzie to łatwy rywal. Odra w pierwszych czterech meczach zdobyła aż 10 punktów i ewentualna pełna pula w Bełchatowie znacznie umocniłaby naszych piłkarzy na czele tabeli. Nic tylko grać i wygrywać :)
Pamiętajcie, mecz w środę. W dziale "kibice" można zapisać się na wyjazd!
ODRA OPOLE 1945

Re: 5. k.: GKS Bełchatów - Odra Opole (śr.24.08 g.17)

3
Zwycięstwa Odry: Stal - pierwsze punkty zdobyte w ostatniej kolejce, Warta - 1 punkt w 4 kolejkach, Olimpia - 3 punkty w 4 kolejkach. Polonia Warszawa, z którą zremisowaliśmy jest już odrobinę wyżej - 5 pkt.
Początek doskonały, ale wygląda na to, że prawdziwa weryfikacja możliwości dopiero przed nami. Bełchatów zaczął sezon poniżej oczekiwań, ale to wciąż jest bardzo silna ekipa i łatwo nie będzie. Bełchatów przegrał z Polonią Bytom i Rakowem, który otwarcie mówi o awansie. Wszyscy mocno liczymy, że to wszystko faktycznie zmierza ku pierwszej lidze, oby ten mecz to potwierdził;)

16
Szyman pisze:Prócz dwóch zmarnowanych setek w drugiej połowie, o meczu powiedzieć można tylko, że się odbył.
Spotkanie na żenująco słabym poziomie
Pewnie byles na meczu wiec nie mam powodow zeby nie wierzyc, ale jak sluchalem relacji pana Wolka w radio to mialem momentami wrazenie, ze to nie Odra a sam Real atakuje bramke Belchatowa. Sama przyjemnosc sluchania :)
szkoda ze nie wykorzystali setki, teraz trzeba wygrac z Wejherowem

17
snajper pisze:
Szyman pisze:Prócz dwóch zmarnowanych setek w drugiej połowie, o meczu powiedzieć można tylko, że się odbył.
Spotkanie na żenująco słabym poziomie
Pewnie byles na meczu wiec nie mam powodow zeby nie wierzyc, ale jak sluchalem relacji pana Wolka w radio to mialem momentami wrazenie, ze to nie Odra a sam Real atakuje bramke Belchatowa. Sama przyjemnosc sluchania :)
szkoda ze nie wykorzystali setki, teraz trzeba wygrac z Wejherowem
nie, oglądałem relację live

druga sprawa, nie umniejszając zdolnościom red. Wołka, relacja radiowa nigdy nie będzie taka sama jak relacja wizualna.
Dla przykładu, słuchałem kiedyś relacji radiowej z Kijowa (el do MŚ w Korei i Japonii; relacja w TV była na kanale płatnym), red. jak mniemam Tomasz Zimoch tak przedstawiał wydarzenia na boisku, że kiedy padła bramka dla Ukrainy to ja cieszyłem się jak głupi, bo przedstawił to tak, jakby tę bramkę strzelili Polacy.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

19
LooZ^ pisze:No z całą sympatią do Wołka, ale kiedyś słuchałem jego relacji oglądając mecz (bodajże z BKSem) to piłka która przeleciała jakieś metr od bramki została przez niego przedstawiona jako ta która prawie, ale to prawie, wleciała w okienko ;)
dokładnie, a krótka wzmianka o dwóch gołębiach w narożniku boiska była wisienką na torcie, nie mniej jednak bardzo przyjemnie słucha się tych relacji :)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być