Re: 2. k.: Odra Opole - Polonia Warszawa (sb.06.08 g.17:30)

26
respest pisze:Najlepsze podsumowanie meczu - my byliśmy lepsi, im się bardziej chciało. W porównaniu do poprzedniego tygodnia brakowało mi ciągu.na bramkę. Prezentował go w sumie tylko Winiarczyk, dziś najlepszy w Odrze. Na boisku najlepszy był Polonista z nr 7, chętnie bym go przygarnął do Odry. Ogólnie jest ok, choć małe rozczarowanie wywołuje fakt, że mogliśmy ten mecz wygrać. No i rzeczywiście zmiany dzisiaj nic nie wniosły, słabo szczególnie Sypek i debiutujący Marek G.
Rzeczywiście, w drugiej połowie mieliśmy 4 zmiany, głównie ofensywne (Staroń, Niemczyk oraz Sypek i M.Gancarczyk). Ale nie stwarzaliśmy sytuacji bramkowych.
Na plus postawa Wolnego, W. Gancarczyka oraz Winiarczyka.
Na plus ogólna frekwencja na trybunach.
ODRA OPOLE 1945

35
Jak zwykle czytając Kolegów można odnieść wrażenie ze oglądaliśmy kilka różnych spotkań:) Polonia zagrała bardzo poukładaną, ambitną i waleczną piłkę i z pewnością nie będzie walczyć jedynie o utrzymanie. My troszkę słabiej dzisiaj w obronie, ale może przyzwyczailiśmy się w 3 lidze że jest nie do przejścia. W przodzie nie było wybitnie, ale było jednak kilka sytuacji gdzie przy odrobinie szczęścia mogła wpaść jeszcze brama, choć i Polonia miała takie. Wynik po interesującym i trzymającym do końca w napięciu meczu wydaje się sprawiedliwy, a każdy punkt cenny. Patrząc na rezultaty dwóch kolejek, wiadomo jedynie, że wszystko może się wydarzyć, a My jesteśmy dalej w grze i to na drugim miejscu : )

37
Tiaa, lepiej, by ostatnie minuty grali pewnie między sobą niż grali piłke na walke którą łatwo przejąć więc Polonia mogła mieć kontre. W ostatnich minutach meczu nie graliśmy nic nie było pomysłu.
Zmiany nie wprowadziły nic ozywienia do gry, nie poprawiły jakości i wydajności.
Takze nie ma co sie dziwić obrońcą, jedynym zawodnikiem który im sie pokazywał był Waldek.
Reszta już... sami widzieliśmy. Gdybyśmy w drugiej polowie zdecydowali się na jakieś strzały zza pola karnego napewno nie byli byśmy w takich nastrojach, a 3 pkt zostały by u nas. Trudno, szkoda.

38
2-2 dobry mecz z obu stron, a tu kurwa narzekania jak po meczu wjebanym 0 do 3. Ogarnijcie się ludzie, bo to już się robi nudne. Emocji była cała masa, gol Wolnego w 12!! sekundzie meczu, piękny strzał Waldka z wolnego i poprzeczka, kolejny przemyślanie rozegrany rzut wolny zakończony przepięknym mierzonym strzałem Winiarczyka...w drugiej połowie zabrakło zdecydowania pod bramką rywali, bo zamieszania po 2-3 piłach była co niemiara. Tego pedała w żółtym stroju to był kurwa pierdolnął w łeb, przy pierwszej straconej bramce zamiast odgwizdać faul na bodajże Wolnym w środkowej strefie boiska za ewidentne ciągnięcie za koszulkę, to ten fiut puścił grę i zrobiło się po jeden. Chwila gapiostwa, ale wszyscy byli przekonani, że ta akcja będzie przerwana.

40
Łukasz 1945 pisze:Tego p....a w żółtym stroju to był k...a p......ł w łeb, przy pierwszej straconej bramce zamiast odgwizdać faul na bodajże Wolnym w środkowej strefie boiska za ewidentne ciągnięcie za koszulkę, to ten f..t puścił grę i zrobiło się po jeden.
Ja uważam, że faulu nie było, typowa walka o piłkę, a machanie rękami i głośne narzekanie Wolnego zamiast ruszenia do odbioru było większym źródłem tego gola niż zła decyzja sędziego. Spotkanie było prowadzone dobrze, zresztą tak jak i poprzednie.
Nie chcę stawać przesadnie w obronie sędziów, jak trafi się słabszy to wytykam błędy, ale mówiąc o tym, że polska piłka wyrywa się z marazmu nie sposób zauważyć, że i sędziowanie zrobiło jakościowy skok. No ale jak mecz naszym nie wyszedł/wynik nie jest korzystny, to zawsze można zwalić na sędziego. Bo w powyższej sytuacji to, że sędzia nie gwizdnął przepychanki na środku boiska w największym stopniu skutkowało utratą gola 20 sekund póżniej. :-) Mogę skwitować tylko tak:
Łukasz 1945 pisze: Ogarnijcie się ludzie, bo to już się robi nudne.
Nie ma co przeżywać, remis zasłużony, dobry mecz obu drużyn. Jedziemy dalej, jeszcze 32 mecze i dopiero początek emocji.

45
Do przerwy 0:1 pisze:Na 90 minut.pl Odra jest na 4 miejscu. Wg. mnie powinna być na 2 miejscu. Koleś na 90 minut twierdzi, że jest dobrze. Co wy na to ?
Mnie się wydaję,że sęk w tym,że 5 drużyn ma tyle samo punktów ,a wtedy tworzy się mała tabelka między zainteresowanymi zespołami, Odra punktów nie ma póki co żadnych w tej małej tabelce, za to ROW i Puszcza zgromadzili po jednym.