Re: Sezon 2016/17. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

386
LooZ^ pisze:No Marek G, 33 letni pomocnik ze strzelonymi 6 bramkami w karierze to raczej nie jest nasz typ na napastnika ;) Kolega rogal musi podpowiedziec coś więcej ;)
Rogal napisał, że zawodnik formacji ofensywnych, domniemuję stąd, że ofensywny skrzydłowy by pasował do opisu.

Co do Kleemanna, to wiadomo czy jest to transfer definitywny czy wypożyczenie, tak jak w przypadku Sowińskiego? Tak w ogóle to w kwestii sytuacji kontraktowej i transferowej naszych graczy informacja klubowa jest na bardzo słabym poziomie. Nie wiadomo kto jest z naszego klubu wypożyczony, gdzie, a długość kontraktów naszych piłkarzy trzeba wyłapywać z newsów (w których zreszta nie zawsze są te informacje zawarte). Dotyczy to zarówno pierwszej drużyny, jak i juniorów. Najlepszy przykład z Sowińskim, o którym, że ciągle jest naszym zawodnikiem, dowiedziałem się z nto. A od momentu opuszczenia drużyny juniorów zdążył zagrać sezon w Ozimku i teraz idzie do Zdzieszowic. Grochowski też ponoć ma iść na wypożyczenie do Stali Brzeg, ale znowu nigdzie potwierdzenia oficjalnego.

E: Looz rozwiał, choć post nie stracił na aktualności.

387
Nie czaję typa. Nasz "niby" pierwszy wybór Tobi ma widoczną obniżkę formy, zarówno w meczu z Siarką kiedy zagrał bardzo słabo i sprezentował drugą bramkę gościom oraz w sparingu z Rozwojem kiedy również dał dupy i tylko dzięki kiksowi zawodnika nie straciliśmy bramki. Niepewne wyjścia na przedpole, niepewna gra w powietrzu - no kurczę przyznajcie szczerze, że pozycja do ataku na pierwszy skład od pierwszej kolejki dla Grzegorza była "na styku". Do tego testy w Anglii rok temu, teraz w pierwszej lidze... a tutaj nagle boom i ląduje w Zdzieszowicach. Z takim podejściem to życzę powodzenia w dalszej karierze. Bo raczej nie wierzę w to, że dostał od trenera Furlepy i trenera bramkarzy jasny sygnał, że nie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu...

388
Śmieszne jest to ze pojechal na testy do Chojniczanki która ma juz 2 czy 3 bramkarzy, i co myślał ze tam bedzie pierwszym bramkarzem? Mnie sie nie podoba jego zachowanie,szantażowanie trenera wyjsciowym skladem,jezeli bede gral to zostaje a jak nie to ide na wypozyczenie, w normalnym klubie takiego zawodnika by wyrzucili z klubu.Niestety to tez świadczy o tym ze nie umie rywalizowac z innymi.

389
Tak, ale zauważcie Panowie że sytuacja nie do końca jest zrozumiała. No bo... Weinzettel ostatnimi meczami w Lidze, w Barażach, w Sparingach i z Siarką nie był pewnym punktem druzyny. Jedyne, co w Kleemanie mi sie nie podobało, to słabe nogi. Resztą przewyzszał Tobiego. Powinien byc naszym NR1 a odchodzi na Wypo. Niby ok, tam nikt go nie ruszy, pogra w NIEWIELE słabszej lidze po reformie. Tylko ze my zostajemy z Ręką w Nocniku i nie dość że brakuje nam jeszcze jednego napadziora co jest BARDZO widoczne to teraz problem z obsadą bramki. Już wolę zobaczyć w lidze chyba Ziarke.
Pokusiłbym się, o sprowadzenie Takesura Chinyamy. Bardzo doswiadczony napastnik, bramkostrzelny, chetnie sprobuje sił wyżej. A i Wolny i Staroń mieliby sie od kogo "douczyć". Dwoma napastnikami (po 7 bramek w 3 lidze...) ligi nie zwojujemy.

391
Bylem na meczu z Piotrówka w pucharze Polski i sobie pomyslalem ze moze warto oglądnąć tego Chinyame, bo moze by go tak sprowadzic do Odry jako uzupelnienie.Ale to co obejrzalem z jego strony to byl dramat,wogóle nie pomagal druzynie,strzelal z kazdej pozycji tak samo gral w Legii,czlapal po tym boisku i tak powiedzialem mojemu koledze, ze wspólczuje pilkarzom Piotrówki bo pracuja w defensywie oraz ofensywie a gdy przy pilce byl Chinyama to tracil niepotrzebnie pilke.Nie chcialbym miec takiego zawodnika w Odrze.

392
Bez jaj z tym Chinyama ;)

Nie wiem na ile to prawda, ale ja słyszałem, że Pan K. strzelił jakiegoś focha z dupy - ktoś mu coś powiedział, coś sobie sam dopowiedział, coś wymyślił i uznał, że w Odrze go nie chcą. Nie wiem na ile to prawda, ale trochę by to tłumaczyło tę kuriozalną deczyję.

No bo tak - kilka dni przed startem sezonu odchodzi główny kandydat na głównego bramkarza silnej drużyny drugiej ligi, żeby pójść na wypożyczenie do słabej drużyny 3 ligi. Ziarko to też ponoć niezły talent, do tego nazwisko które wiem jak zapisać ;) No i ma przyjść nowy bramkarz, też jakiś bardzo utalentowany z doświadczeniem w zachodnich ligach. Akurat nasz trener bramkarzy ma dobre rozeznanie i dobrą reputację. Ja o tę pozycję jestem spokojny.

Swoją drogą ciekawę jak Pan K. odnajdzie się w Ruchu, który organizacyjnie stoi znacznie od Odry niżej. Nagle nie będzie fizjoterapeuty na poziomie, ani trenera bramkarzy...
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

396
Testowany Bramkarz z lVLigi NORWESKIEJ
Kilka suchych faktów.
- Dwa mecze w l lidze i puścił 3 brakmi (Siedlce i Kluczbork)
- Szybciutko odpalony z Lechii Gdańsk z wiadomego powodu - Nie grał praktycznie w tamtejszych REZERWACH
- Warunki fizyczne całkiem ok
- Testowany był w Warcie Poznań i szybko został odpalony.
https://m.youtube.com/watch?v=PDZBt3UZ-kk jego interwancje z minionej rundy. Wyglada to przeciętnie, ale miejmy nadzieje ze Się wybroni w Bramce. :)

397
Oto link do fragmentów meczu Rozwój Katowice – Pogoń Siedlce 2:3, w którym bronił nasz nowy nabytek:

https://www.youtube.com/watch?v=Lb9PLV_95ag

Mecz z października 2015 roku. Dwie bramki w niemałym stopniu obciążają konto Raniowskiego. Po tym meczu więcej już w Rozwoju nie zagrał. Kilkanaście dni temu na Wartę Poznań okazał się za słaby. Na papierze Warta to najsłabszy z beniaminków II ligi. Pewnie będą dramatycznie walczyć o utrzymanie. U nas się załapał. Letni serial „Wzmocnienia” trwa w najlepsze.