Re: Sezon 2016/17. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
377No Marek G, 33 letni pomocnik ze strzelonymi 6 bramkami w karierze to raczej nie jest nasz typ na napastnika ;) Kolega rogal musi podpowiedziec coś więcej ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
378Moze by tak zrobic,tak jak robi leśnodorski z legii,czyli rebusik o zawodniku ktory moze przejsc do Odry.
380Co ten Kleemann odjebał :D
381Nie mogę tego zrozumieć ja go widziałem jako pierwszego bramkarza w II lidze. Może jest to spowodowane tym że stawiali na Weinzettela czy coś. A ponąć sprawdzali go w Chojniczance...
382http://www.90minut.pl/news/268/news2684 ... owice.html
No chyba kogoś za przeproszeniem pojebało. Ciekawe, kto bedzje bronić w tej 2 lidze. Najpierw testowany w 1 Lidze a Potem idzie do 3 Ligi. Szok, szok, szok.
No chyba kogoś za przeproszeniem pojebało. Ciekawe, kto bedzje bronić w tej 2 lidze. Najpierw testowany w 1 Lidze a Potem idzie do 3 Ligi. Szok, szok, szok.
383Ok, Kleemann ponoć został wypożyczony za wyraźną wolą piłkarza. Ma przyjść jakiś nowy bramkarz więc dalej będziemy 3 bramkarzy.
Co do Gancarczyka, to moja wina - w Chojniczance w 2014 strzelił 10 bramek.
Co do Gancarczyka, to moja wina - w Chojniczance w 2014 strzelił 10 bramek.
384Kleeman w Chojniczance byłby rezerwowym, więc dobrze dla niego, że tam nie poszedł. Pewnie Odrze potrzebny jest jakiś bramkarz z doświadczeniem ligowym większym niż nasi młodzieżowcy.
385Dla mnie to jest dziwne ma szanse grac w 2 lidze bo Weinzettel ostatnio gra bardzo niepewnie a on chce isc na wypozyczenie.
386Rogal napisał, że zawodnik formacji ofensywnych, domniemuję stąd, że ofensywny skrzydłowy by pasował do opisu.LooZ^ pisze:No Marek G, 33 letni pomocnik ze strzelonymi 6 bramkami w karierze to raczej nie jest nasz typ na napastnika ;) Kolega rogal musi podpowiedziec coś więcej ;)
Co do Kleemanna, to wiadomo czy jest to transfer definitywny czy wypożyczenie, tak jak w przypadku Sowińskiego? Tak w ogóle to w kwestii sytuacji kontraktowej i transferowej naszych graczy informacja klubowa jest na bardzo słabym poziomie. Nie wiadomo kto jest z naszego klubu wypożyczony, gdzie, a długość kontraktów naszych piłkarzy trzeba wyłapywać z newsów (w których zreszta nie zawsze są te informacje zawarte). Dotyczy to zarówno pierwszej drużyny, jak i juniorów. Najlepszy przykład z Sowińskim, o którym, że ciągle jest naszym zawodnikiem, dowiedziałem się z nto. A od momentu opuszczenia drużyny juniorów zdążył zagrać sezon w Ozimku i teraz idzie do Zdzieszowic. Grochowski też ponoć ma iść na wypożyczenie do Stali Brzeg, ale znowu nigdzie potwierdzenia oficjalnego.
E: Looz rozwiał, choć post nie stracił na aktualności.
387Nie czaję typa. Nasz "niby" pierwszy wybór Tobi ma widoczną obniżkę formy, zarówno w meczu z Siarką kiedy zagrał bardzo słabo i sprezentował drugą bramkę gościom oraz w sparingu z Rozwojem kiedy również dał dupy i tylko dzięki kiksowi zawodnika nie straciliśmy bramki. Niepewne wyjścia na przedpole, niepewna gra w powietrzu - no kurczę przyznajcie szczerze, że pozycja do ataku na pierwszy skład od pierwszej kolejki dla Grzegorza była "na styku". Do tego testy w Anglii rok temu, teraz w pierwszej lidze... a tutaj nagle boom i ląduje w Zdzieszowicach. Z takim podejściem to życzę powodzenia w dalszej karierze. Bo raczej nie wierzę w to, że dostał od trenera Furlepy i trenera bramkarzy jasny sygnał, że nie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu...
388Śmieszne jest to ze pojechal na testy do Chojniczanki która ma juz 2 czy 3 bramkarzy, i co myślał ze tam bedzie pierwszym bramkarzem? Mnie sie nie podoba jego zachowanie,szantażowanie trenera wyjsciowym skladem,jezeli bede gral to zostaje a jak nie to ide na wypozyczenie, w normalnym klubie takiego zawodnika by wyrzucili z klubu.Niestety to tez świadczy o tym ze nie umie rywalizowac z innymi.
389Tak, ale zauważcie Panowie że sytuacja nie do końca jest zrozumiała. No bo... Weinzettel ostatnimi meczami w Lidze, w Barażach, w Sparingach i z Siarką nie był pewnym punktem druzyny. Jedyne, co w Kleemanie mi sie nie podobało, to słabe nogi. Resztą przewyzszał Tobiego. Powinien byc naszym NR1 a odchodzi na Wypo. Niby ok, tam nikt go nie ruszy, pogra w NIEWIELE słabszej lidze po reformie. Tylko ze my zostajemy z Ręką w Nocniku i nie dość że brakuje nam jeszcze jednego napadziora co jest BARDZO widoczne to teraz problem z obsadą bramki. Już wolę zobaczyć w lidze chyba Ziarke.
Pokusiłbym się, o sprowadzenie Takesura Chinyamy. Bardzo doswiadczony napastnik, bramkostrzelny, chetnie sprobuje sił wyżej. A i Wolny i Staroń mieliby sie od kogo "douczyć". Dwoma napastnikami (po 7 bramek w 3 lidze...) ligi nie zwojujemy.
Pokusiłbym się, o sprowadzenie Takesura Chinyamy. Bardzo doswiadczony napastnik, bramkostrzelny, chetnie sprobuje sił wyżej. A i Wolny i Staroń mieliby sie od kogo "douczyć". Dwoma napastnikami (po 7 bramek w 3 lidze...) ligi nie zwojujemy.
390Wiem od kolegi , który grał w Piotrówce ,że Chinyama to ma bardzo dużą nadwagę i przez to śmiem przypuszczać,że nie byłby zbytnim wzmocnieniem w 2 lidze. Więc lepiej spasować z nim,zresztą w 3 lidze w Piotrówce też za dobry nie był.
391Bylem na meczu z Piotrówka w pucharze Polski i sobie pomyslalem ze moze warto oglądnąć tego Chinyame, bo moze by go tak sprowadzic do Odry jako uzupelnienie.Ale to co obejrzalem z jego strony to byl dramat,wogóle nie pomagal druzynie,strzelal z kazdej pozycji tak samo gral w Legii,czlapal po tym boisku i tak powiedzialem mojemu koledze, ze wspólczuje pilkarzom Piotrówki bo pracuja w defensywie oraz ofensywie a gdy przy pilce byl Chinyama to tracil niepotrzebnie pilke.Nie chcialbym miec takiego zawodnika w Odrze.
392Bez jaj z tym Chinyama ;)
Nie wiem na ile to prawda, ale ja słyszałem, że Pan K. strzelił jakiegoś focha z dupy - ktoś mu coś powiedział, coś sobie sam dopowiedział, coś wymyślił i uznał, że w Odrze go nie chcą. Nie wiem na ile to prawda, ale trochę by to tłumaczyło tę kuriozalną deczyję.
No bo tak - kilka dni przed startem sezonu odchodzi główny kandydat na głównego bramkarza silnej drużyny drugiej ligi, żeby pójść na wypożyczenie do słabej drużyny 3 ligi. Ziarko to też ponoć niezły talent, do tego nazwisko które wiem jak zapisać ;) No i ma przyjść nowy bramkarz, też jakiś bardzo utalentowany z doświadczeniem w zachodnich ligach. Akurat nasz trener bramkarzy ma dobre rozeznanie i dobrą reputację. Ja o tę pozycję jestem spokojny.
Swoją drogą ciekawę jak Pan K. odnajdzie się w Ruchu, który organizacyjnie stoi znacznie od Odry niżej. Nagle nie będzie fizjoterapeuty na poziomie, ani trenera bramkarzy...
Nie wiem na ile to prawda, ale ja słyszałem, że Pan K. strzelił jakiegoś focha z dupy - ktoś mu coś powiedział, coś sobie sam dopowiedział, coś wymyślił i uznał, że w Odrze go nie chcą. Nie wiem na ile to prawda, ale trochę by to tłumaczyło tę kuriozalną deczyję.
No bo tak - kilka dni przed startem sezonu odchodzi główny kandydat na głównego bramkarza silnej drużyny drugiej ligi, żeby pójść na wypożyczenie do słabej drużyny 3 ligi. Ziarko to też ponoć niezły talent, do tego nazwisko które wiem jak zapisać ;) No i ma przyjść nowy bramkarz, też jakiś bardzo utalentowany z doświadczeniem w zachodnich ligach. Akurat nasz trener bramkarzy ma dobre rozeznanie i dobrą reputację. Ja o tę pozycję jestem spokojny.
Swoją drogą ciekawę jak Pan K. odnajdzie się w Ruchu, który organizacyjnie stoi znacznie od Odry niżej. Nagle nie będzie fizjoterapeuty na poziomie, ani trenera bramkarzy...
393Dla wszystkich to bylo zaskoczenie ide o zaklad ze sam Klemann nie wie co tam robi.
395Panowie, popatrzcie też na to że nie jesteście w szatni lub bardzo blisko naszych zawodników. Mogły być inne powody.. chłopak zagrał większą część rundy A na barażach grzal ławę. Ale to nie zmienia faktu że robi zamieszanie najpierw 1 liga teraz to
396Testowany Bramkarz z lVLigi NORWESKIEJ
Kilka suchych faktów.
- Dwa mecze w l lidze i puścił 3 brakmi (Siedlce i Kluczbork)
- Szybciutko odpalony z Lechii Gdańsk z wiadomego powodu - Nie grał praktycznie w tamtejszych REZERWACH
- Warunki fizyczne całkiem ok
- Testowany był w Warcie Poznań i szybko został odpalony.
https://m.youtube.com/watch?v=PDZBt3UZ-kk jego interwancje z minionej rundy. Wyglada to przeciętnie, ale miejmy nadzieje ze Się wybroni w Bramce. :)
Kilka suchych faktów.
- Dwa mecze w l lidze i puścił 3 brakmi (Siedlce i Kluczbork)
- Szybciutko odpalony z Lechii Gdańsk z wiadomego powodu - Nie grał praktycznie w tamtejszych REZERWACH
- Warunki fizyczne całkiem ok
- Testowany był w Warcie Poznań i szybko został odpalony.
https://m.youtube.com/watch?v=PDZBt3UZ-kk jego interwancje z minionej rundy. Wyglada to przeciętnie, ale miejmy nadzieje ze Się wybroni w Bramce. :)
397Oto link do fragmentów meczu Rozwój Katowice – Pogoń Siedlce 2:3, w którym bronił nasz nowy nabytek:
https://www.youtube.com/watch?v=Lb9PLV_95ag
Mecz z października 2015 roku. Dwie bramki w niemałym stopniu obciążają konto Raniowskiego. Po tym meczu więcej już w Rozwoju nie zagrał. Kilkanaście dni temu na Wartę Poznań okazał się za słaby. Na papierze Warta to najsłabszy z beniaminków II ligi. Pewnie będą dramatycznie walczyć o utrzymanie. U nas się załapał. Letni serial „Wzmocnienia” trwa w najlepsze.
https://www.youtube.com/watch?v=Lb9PLV_95ag
Mecz z października 2015 roku. Dwie bramki w niemałym stopniu obciążają konto Raniowskiego. Po tym meczu więcej już w Rozwoju nie zagrał. Kilkanaście dni temu na Wartę Poznań okazał się za słaby. Na papierze Warta to najsłabszy z beniaminków II ligi. Pewnie będą dramatycznie walczyć o utrzymanie. U nas się załapał. Letni serial „Wzmocnienia” trwa w najlepsze.
398Ten bramkarz bedzie numerem 3 u nas cos czuje,przyjdzie bo Odra musi załatac dziure po Klemannie.
399Rozmowa z trenerem Furlepą:
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12456.html
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12456.html
400A jak sie ma sprawa z tym zawodnikiem ofensywnym,przyjdzie czy nie?