Re: 28. kolejka: Odra Opole - Piast II Gliwice (śr.25.05 g.19)
26a ja tak z innej strony napisze tak: pracuje z malolatem (16 lat), ktory po tym sezonie idzie do juniorki bodajze Piasta Gliwice, czemu? Podobno jest 2-3 juniorow Odry ktorzy m.in. Sypka wciagaja dupa. Sypek jest sciagniety przez trenera dlatego dostaje tyle szans. Ponoc wiekszosc juniorow z Odry ma w glowie zeby spierdalac stad jak najszybciej, bo od trenera szansy nie dostana a jak wiadomo kazdy chce szlifowac sie jak moze. I to mnie boli. Gosc, ktory ma 16 lat, a od 4 roku zycia kopie w pilke mowi mi z czystym sumieniem ze majac treningi rownolegle z 1 skladem widzi ze jest 2-3 juniorow ktorzy sa na rowni, jak i nawet przewyzszaja niektorych grajkow z seniorow nie maja sie szans przebic do 1 skladu? o co tu chodzi? niby malolat ale gadalem z nim calkiem na serio, mowi ze poki nie zmieni sie trener na takiego ktory daje szansy mlodym z Odry, to Ci mlodzi bedac stad spierdalac masowo, jak tzw polak do Anglii bo tu jest zle itd itd. Mi to dalo do myslenia. Szczegolnie ze ponoc mamy (nie pamietam naziwska) wariata - 99 rocznik, prawie 2 metry dlugosci, na treningu nikt nie ma do niego podjazdu ale powolania na seniorke nie dostanie. Kiedy w koncu bedziemy mieli kogos kto postawi na juniorow z Odry? Jesli tak pojdzie to kazdy mlody bedzie stad uciekal poprzez brak perspektyw, taka prawda..