Re: Stadion dla Opolszczyzny!
301Ja cos czuje ze bedzie to modernizacja tego stadionu.To bedzie wygladalo jak jest w Niecieczy.
Moderator: zielu
Mało wiesz o władzach miasta, a jeszcze mniej o rządzeniu ;) Są powody dla których zakomunikowano to w mediach i stoją za tym konkretne i merytoryczne argumenty. A o stadionie nikt nie będzie decydował bez naszego (kibiców) udziału.szmyta pisze:Z doświadczenia wiem jak wygląda siadanie do rozmów oraz podejmowanie decyzji przez władze miasta.
Co najdalej zostanie nam zakomunikowane, z wielką pompą, najlepiej przez media, jak to wspaniale urząd wymyślił takie a nie inne rozwiązanie. Oczywiście ten wiekopomny sukces i cudowne rozwiązanie wcześniej nie będzie z nikim konsultowane. Dla potwierdzenia moich wywodów, wystarczy spojrzeć na proces rozszerzania miasta Opola. Jeden z wójtów przyznał ma antenie radia Opole że o pomyśle dowiedział się z Nto.
Nie liczył bym na jakieś rozmowy i wypracowane rozwiazanie.
Bardziej będą to działania w trybie gaszenia pożarów (remont szatni, montaż krzeselek powiększenie wiat dla Rezerwowych)niż jakieś planowe kroki.
Geordie's pisze:Stadion piłkarsko-żużlowy ma sens jedynie w takich miastach, w których są zakorzenione tradycje żużla ....
Nie kwestionuję sukcesów sprzed wielu lat ale mówiąc obiektywnie bardzo daleko nam do miast typowo żużlowych. Taki Falubaz czy Stal Gorzów od lat przyciągają kibiców i walczą o czołowe miejsca w ekstraklasie żużlowej. Jak zauważysz - w tych miastach nie ma praktycznie piłki nożnej.Rudy pisze:Geordie's pisze:Stadion piłkarsko-żużlowy ma sens jedynie w takich miastach, w których są zakorzenione tradycje żużla ....
Obiektywnie mówiąc tradycje żużlowe w Opolu są bardzo duże, przypominam że polskich indywidualnych mistrzów świata w tej dyscyplinie jest dwóch: jeden z Opola, drugi z Bydgoszczy. To nie jest więc argument do budowy stadionu typowo piłkarskiego.
w obecnej lidze nie masz na to szans :) Natomiast ligę wyżej już potrzebna jest chyba podgrzewana murawa ale mogę się myli.Łukasz 1945 pisze:A teraz obniżył, bo Gwardia wraca na Kowalską. Ale kończmy z tym off-topem, Toropol wyremontowany, Okrąglak w tym roku przebudowany, czas na stadion z prawdziwego zdarzenia.