Re: Sezon 2015-16 runda jesienna. Spekulacje, dyskusje, transfery

326
A może dajmy Niemczykowi szansę i nie skreślajmy po jednym sparingu, co? Jest młody, ma prawo nie grać świetnie każdego meczu. Ja o 100 razy bardziej wolę na ataku jego niż jakiś najemników. Choć przyznam szczerze, że nie widzę Niemczyka na stałe na 9-tce, bardziej ofensywny rozgrywajacy, taka 10-tka. A na 9 idealnie Gordzielik, ale on na razie nie dostaje szans, co mnie trochę martwi (podobnie jak reszta juniorów).

Poza tym kompletnie nie uważam, że "musimy" znaleźć jakiegoś klasowego napastnika. Świat futbolowy udowodnia, że można osiągnąć sukcesy bez klasycznego napastnika (bo taki Thomas Muller czy Mario Gotze są bardziej pomocnikami, a na MŚ grali jako napastnicy).

I stanowcze NIE dla Jarki.

329
Z całym szacunkiem ,ale prowadzący oficjalna,pisząc,ironicznie,że od lipca cos sie dzieje na oficjalnej,nie czytał od kilku lat strony Odry Opole.Gdyby czytał ,wiedziałby o co chodzi .Adam Setla na testach w Ruchu Chorzow.Kiedy panie prowadzacy to sie zmieni?Kiedy beda najswiezsze wiadomosci?Informacje o zawodnikach,pucharze polski w nastepnym sezonie ,losowanego w ozpn itp,a mielismy stronę na 1 lige

330
Zgadzam sie potrzebny jest napastnik z doswiadczeniem ja wiem ze niektorzy chca zeby gral Niemczyk ale z calym szacunkiem on musi sie narazie uczyc ,bo jak przyjdzie jakis najwazniejszy mecz mecz w sezonie, to sie boje ze ten chlopak sie spali a pozniej bedzie placz dlaczego Smolka nie kupil dowiadczonego napastnika.Jezeli sie mowi ze ma przyjsc Orlowicz ja jestem za bo strzelil w tamtym sezonie 12 bramek w 2 lidze a to juz jest cos, jezeli niestety nie bedzie chcial grac u nas to juz wole tego Jarke chociaz nie wiem czy on ma jakas forme,zobaczymy co przyniesie nowy tydzien i kto podpisze z nami kontrakt.

334
Dzisiejsza wymiana zdań na Facebooku Odry :

Odra Opole Wszystkich Kibiców chcieliśmy najmocniej przeprosić za brak informacji o wyniku i raportu pomeczowego zaraz po zakończeniu dzisiejszego sparingu
6 godz.

Adrian Krupa takie sa wlasnie kompetencje nowej osoby odpowiedzialnej za strone i fb... chyba niewiele trzeba zeby przed meczem poinformowac kto bierze w nim udzial i na biezaco podawac nazwiska strzelcow bramek... no ale trudno to zrobic skoro przez 90% meczu rozmawia sie z kolegami albo wpatruje w telefon, od czasu do czasu tylko zerkajac na boisko... konczy sie tak ze chlopaki z nto pierwsi wrzucaja cala relacje, strzelcow bramek i sklady a my bedziemy czekac na relacje z meczu ktora rzekomo ma sie pojawic... relacji z bytomia jak nie bylo tak nie ma...
mielismy strone jedna z lepszych w polsce a juz na pewno wsrod druzyn o podobnym poziomie sportowym, z relacjami na zywo, skladami, strzelcami bramek prowadzona przez pasjonata, a teraz kompletny brak profesjonalizmu ze strony watpliwego "profesjonalisty"!
4 · 7 godz.

Mateusz Magdziarz Drogi Kibicu, mylnie personalizujesz sobie osobę wiceprezesa z pracownikiem odpowiedzialnym za kwestie marketingowe. Byłem obecny na meczu, w trakcie sparingu przeprowadziłem szereg ważnych rozmów z ludźmi oddanymi OKS i nie przeszkodziło mi to nawet w zarejestrowaniu (swoim aparatem wzrokowym) wszystkich bramek. Dodatkowo jako człowiek mobilny społecznościowo wykonałem zdjęcie panoramiczne w czasie trwania spotkania i przesłałem je do zamieszczenia wspomnianemu wcześniej pracownikowi wraz z bieżącym wynikiem spotkania. W pełnej rozciągłości zaś zgadzam się co do tego, że raport pomeczowy pojawił się zbyt późno, za co pracownik już przeprosił. Podobnych "obsuwek" w przyszłości sobie nie wyobrażam, co zostało już klarownie, w obrębie działu marketingu, wyjaśnione. Pozdrawiam. M.Magdziarz, wiceprezes OKS Odra Opole.
6 godz. · Edytowany

Pech chciał,że na NTO relacja ze sparingu pojawiła się pół godziny od zakończenia. Niestety, ale teraz okazuje się ile trzeba wykazać zaangażowania, przygotowania i pracy, aby oficjalna i Facebookowa strona Odry była na dobrym (poprzednim) poziomie. Niech Pan Magdziarz powie otwarcie - na razie nie damy rady, ale będziemy się starać. Da to może trochę kredytu zaufania i wyrozumiałości od kibiców. Oczywiście nie będziemy czekać w nieskończoność.

346
Ucieszyłbym się z powrotu Wolnego z wojaży. Jankowi podziękowałbym jednak za poprzedni sezon (szczerze cieszyłem się jak do nas dołączył) lecz nie kontynuowałbym z nim współpracy. Za jego pensję pewnie można by opłacić konkretnego napastnika. Napastnika a nie pomocnika, który może grać w ataku. Najlepiej przekonać Setlę do powrotu :) Niestety on już za wysoko poleciał (testy w Ruchu).