Re: 3. kolejka: Podbeskidzie II B-B - Odra Opole (śr. 06.08.

35
Z jednej strony....zbyt wczesnie aby oceniac ta druzyne bo....ze slabiutka Garbarnia bylo tak jak byc powinno,ze Zniczem osobiscie uwazam ze bylismy lepsi i powinnismy awansowac, z Ruchem najsprawiedliwszy bylby remis ale "udalo sie"...a teraz przegrywamy, niestety zasluzenie ( na podstawie mini relacji). Wkurwienie ogromne zwlaszcza,ze gralismy z kim gralismy....noz sie w kieszeni otwiera,ze (niczego oczywiscie nie ujmujac) takie Rekordy, Grunwaldy pokazuja o co w tej lidze chodzi. To my dzisiaj powinnismy zrobic to co nasi Bracia.
quo vadis ODRO ?!?!?!?!?!?!

36
Brak slow. Nawet po spadku na Oleska przyszlo750 ludzi, a sa wakacje. Na rezerwach Podbeskidzia okragle 100, co i tak jest dobrym wynikiem, bo maja tam ekstraklase i gra tam jeszcze BKS i Rekord B-B. U nas w Opolu jest jedna perelka, jedna malinka, jedna druzyna w miescie wojewodzkim, a gramy wciaz taki piach i ponosimy tak kompromitujace ten klub porazki. Ktos powie, ze za wczesnie na ocene, ale jak ma wygladac zaufanie kibicow do druzyny jak ta przegrywa z rezerwami, ostatnie miejsce w tabel 4-0 ?
jak kibice maja wierzyc,ze idzie cos dobrego w naszym klubie, a trener wie co robi sprowadzajac do Opola pol Olesna.

43
Bilety za darmo - nie, należy dbać o budżet klubu.
Walka o utrzymanie czy o awans - tego jeszcze nie wiemy.
Wstyd? Tak, przegrana z rezerwami Podbeskidzia 4:0 to wstyd, nawet jeżeli do końca sezonu Odra wygrałaby wszystkie mecze (czego nam wszystkim życzę). Wiem, że do drużyn wprowadzani są młodzi i super, ale to nie jest wytłumaczenie - jeżeli u nas grają młodzi, to bramkę strzeliło nam dziecko.

44
Sam nie wierzę, ale poświęciłem się i sprawdziłem co to za piłkarze grają w Podbeskidziu. Ich drużyna jest oparta w 95% jak nie więcej o wychowanków, którzy grali ze sobą w juniorach i wcześniej. Jak grają ze sobą te 2-3 lata w piłkę, to nie trzeba być specjalistą aby wiedzieć że są już dosyć ze sobą zgrani. Naszej drużynie tego brakuje. Porównaj ile jest nowych nazwisk w pierwszej jedenastce w porównaniu do rundy wstecz. Piszesz tak bo oczekujesz awansu od tych chłopaków ale będzie o niego bardzo ciężko. Moim zdaniem jak i zapewne wielu osób, ważne jest teraz zbudowanie solidnej drużyny z przyszłością.
Porażka 4:0 boli fakt. Ale wierzę że sztab wyciągnie z tego wnioski.

45
Żeby była jasność - nie zamierzam się pastwić na piłkarzami, przeżywać porażki i zwalniać trenera. Moja wiara w awans jest, nazwijmy to, ograniczona. Nie że to jest niemożliwe, ale mielibyśmy mnóstwo szczęścia gdyby się udało.

Jeżeli chodzi o porażkę - stwierdziłem że to wstyd i zgodził się ze mną trener, co bardzo mnie cieszy. Fajnie, że nie ma tłumaczeń na zasadzie "byliśmy lepsi, sędzia nas przekręcił, Bielsko to wspaniałe piłkarskie tradycje bla bla bla" - wstyd i tyle. Teraz trzeba wyciągnąć wnioski, wziąć się do roboty i wygrywać. W poprzednim sezonie zdaje się Rozwój Katowice miał pogrom na początku w Kluczborku, a później źle nie grali.

Co do zgrania - oby chodziło tylko o to i żeby był to problem chwilowy. Obawiam się, że w III lidze prawie wszystkie zespoły grają w miarę niezmiennymi składami...

46
Trzeba zachować optymizm, to jasne i nie podlega dyskusji. Po dwóch kolejkach przecież, nie można się załamywać. Ale...
Kolejny raz dobrze zaczynamy sezon w PP, na początku ligi trafiamy na słabego przeciwnika, co myli obraz siły Odry, a później jest już tylko gorzej.
Dlaczego tak się dzieje? Wybaczcie, ale dla mnie porażka 4-0 z rezerwami (juniorami!)Podbeskidzia to katastrofa. Argumenty Pawlikusa o zgraniu są moim zdaniem nietrafione, nawet drużyna po kilku treningach potrafi stworzyć 2-3 uzgodnione akcje, nie mamy przecież do czynienia z amatorami, tylko w większości doświadczonymi zawodnikami. Są przecież również zdolności indywidualne, techniczne każdego piłkarza. Nie można zawsze zwalać winy na brak zgrania, bo tak daleko nie zajedziemy. U nas co rundę odchodzi kilkunastu piłkarzy, dyskusja na ten temat trwała po zakończeniu rundy wiosennej, ile więc potrzeba czasu na zgranie? I czy w Odrze kiedykolwiek będzie stabilna kadra?

48
Rozumiem kolege Pawlikusa, jak mozna atakowac pilkarzy po drugim meczu. Mamy jeszcze czas.
Ale od tego wlasnie jestesmy my kibice, za wygrane wynosimy pod niebiosa, za porazke gromimy. Za co kochamy druzyne ? Za walke, zwyciestwa, tradycje. Punkty przynosza nam radosc i usmiech na twarzy, a porazki wscieklosc.
Po wygranej chwalilem trenera i pilkarzy, gratulowalem, dziekowalem, ale po takim laniu od rezerw, juniorow to tylko z wstydu pod ziemie sie zapasc. Wlasnie od tego jest Forum i wlasnie tutaj wczesniej pisalismy, ze " To pan trener sprowadzil zaufanych pilkarzy, z ktorymi wczesniej pracowal, ktorych znal i wiedzial czego po nich w danym momencie oczekiwac. Wiekszosc z nich grala w tej samej druzynie, uzupelnil ich jednymi z najlepszych jacy pozostali z poprzedniego sezonu ( tych co bylismy w stanie zatrzymac ), sam decydowal o pozycji bramkarza, wiec teraz dziwi mnie nie tylko sama porazka ( co jest zaskoczeniem dla kazdego normalnego ) z juniorkami, ile jej rozmiary !
Nie ma chyba juz sensu drazyc glebiej temacie Rezerwy PBB - Odra Opole. Musimy jedynie wierzyc, ze Smolka wie co robi, a plany o budowaniu przez niego silnej Odry " To nie marzenia scietej glowy ", ale kwalifikacje trenerskie jakie ON posiada.
Nalezy przelkanc ta padline i liczyc, ze bedzie Ok. Strach napisac dobrze, po takim spektaklu jaki nam zafundowali. Panowie pilkarze trzymamy kciuki i KTO MOZE TO NA SEKTOR !
PS
My mamy swoje klocki i swoja piaskownice, to tylko 3 liga. A co maja powiedziec kibice Lecha po porazce z amatorami. W skladzie druzny islandzkiej jest tylko czterech pilkarzy z regularnymi kontraktami, inni trenuja w przerwach pomiedzy strzyzeniem lub goleniem klientow

49
Pretensje do piłkarzy, że przegrywają, ale wielu kibiców tutaj prezentuje poziom znacznie niższy niż nasi kopacze i to dużo niższy.

Były 3 mecze na Oleskiej i wszyscy, którzy je widzieli to chwalili zespół za walkę i zaangażowanie, że wreszcie grajkom zależy. Przychodzi porażka, meczu nikt nie prawie nie widział ( a na pewno nie Ci co mają najwięcej do powiedzenia), ale wylewa się tutaj (i nie tylko) pomyje na piłkarzy itp. itd. Jak 3 razy fajnie walczyli to podejrzewam, że i tym razem walczyli. Czasem mecz się nie ułoży, czasem ma się pecha, czasem jest się zwyczajnie gorszym. Ja jestem zadowolony z piłkarzy jak na boisku zostawiają zdrowie i walczą, a po 3 pierwszych meczach sądzę, że i tutaj tak było. Także wynik może niepokoi, ale może na tyle nas stać? Może nasz budżet i koncepcja drużyny walczącej, związanej z klubem którą zaproponował Smółka (i której większość tu przyklasnęła) powoduje, że taki jest nasz poziom sportowy?

Wszyscy się cieszyli z trenera to dajmy mu popracować, dajmy zbudować zespół na miarę możliwości. Bluzganiem po jednej porażce nikt nikomu w niczym nie pomoże.

50
Moim zdaniem w tym sezonie awansu nie będzie. Trzeba dać trenerowi i piłkarzom spokojnie popracować 1-2 sezony. Niech dalej stawia na młodych (szczególnie na naszych wychowanków) a z czasem będą efekty. Wysoka porażka wzięła się stąd że Odra po błędzie Kowalczyka szybko straciła bramkę i cały czas atakowała by odrobić stratę, a po kontrach traciła niestety dalsze bramki. Moje jedyne zastrzeżenie to obsada bramki (Wichman), uważam że trener powinien stawiać na pewniejszego Kleemana.
Moda przemija WIARA wiecznie trwa.