Podsumowanie JESIENI

1
Czas zimowej przerwy więc by nie dać się międzysezonowej depresji zapraszam do udziału w corundowym podsumowaniu.
Oceniamy piłkarzy naszego klubu:

1. Najlepszy piłkarz rundy
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei
3. Najlepszy mecz piłkarsko
4. Piłkarz, który powinien odejść
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...)

Pamiętajcie, że jest to ZABAWA! Bez spiny.
deklaracja wstąpienia do JEDNEJ ODRY dostępna jest tu: http://wp.me/a5nZjo-3E
osoby w wieku 16-18 lat (do ukończenia 18 roku życia) dostarczyć muszą rówież http://wp.me/a5nZjo-5n ZGODĘ RODZICA/OPIEKUNA PRAWNEGO

Re: Podsumowanie JESIENI

2
1. Najlepszy piłkarz rundy - Michniewicz
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei - Glanowski
3. Najlepszy mecz piłkarsko - mecz PP Odra - ROW Rybnik i Odra - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - Lalko
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - przede wszystkim atak !
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) - wg mnie 2 dobre ruchy

ja dodałbym jeszcze np najwieksze objawienie rundu ( chodzi o mlodzierzowca i najlepszy transfer - wg mnie Wolny i Cienciała )
Ostatnio zmieniony wtorek, 26 listopada 2013, 12:24 przez lolek, łącznie zmieniany 1 raz.
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę

3
1. Najlepszy piłkarz rundy - Kocur
2. Największy zawód/rozczarowanie - Glanowski, Deja
3. Najlepszy mecz piłkarsko - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - Lalko, Krysian, Cieluch,
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - napastnik, lewe skrzydło
6. Ocena decyzji zarządu - w kilku sprawach zachowali się mało profesjonalnie, co pozwala przypuszczać, że jednak z organizacją w klubie nie jest najlepiej.
Odra jest najważniejsza !

4
1. Najlepszy piłkarz rundy - Tomanek
2. Największy zawód/rozczarowanie - Glanowski3.
3.Najlepszy mecz piłkarsko - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - Krysian,
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - napastnik, i trochę popracować bynajmniej nad bramkarzem bo zaliczał dobre wtopy .
6. Ocena decyzji zarządu - Żuraw mogł dograć normalnie do konca rundy a nie jakieś zwolnienia przed ostatnim meczem .

5
1. Najlepszy piłkarz rundy - Copa.
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei - Danowski
3. Najlepszy mecz piłkarsko - Rakow
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - napastnik, bramkarz
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) - dyskusyjne, ogolnie praca zarzadu trudna do oceny, momentami bardzo dobra momentami zenujaca (cyrk z Zurawiem przede wszystkim).
Klęski to nasze doświadczenia w drodze do sukcesu, a nie meta naszych starań!

Obrany cel: WIELKA POLSKA NA WIEKI

6
1. Najlepszy piłkarz rundy - Kocur
2. Największy zawód/rozczarowanie - Glanowski , Danowski
3. Najlepszy mecz piłkarsko - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść-Lalko
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie- Potrzebny jest napastnik i bramkarz
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) ...co klasa wyżej to ceny wyższe to już pewien standard. Czy zmiana trenera była słuszna zobaczymy na koniec sezonu.
TYLKO ODRA OKS !!!

7
1. Najlepszy piłkarz rundy - Tomanek
2. Największy zawód/rozczarowanie - Glanowski , Deja (w zasadzie od połowy rundy jesiennej środek pomocy nie zdawał egzaminu)
3. Najlepszy mecz piłkarsko - Odra - ROW Rybnik, Odra - Raków
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - Napastnik, bramkarz
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) ...Dobra reakcja i pozyskanie Cienciały, zmiana trenera - pozytywna, zamieszanie z obsadą trenera na mecz w Jarocinie - negatywna

8
1. Najlepszy piłkarz rundy - nie umiem ocenić.
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei - Danowski (był w tej rundzie po prostu cienki, chyba jeden z najsłabszych bramkarzy w tej lidze), Deja (były wobec niego pewne oczekiwania, a nawet II liga go trochę przerasta - zerowe postępy, do tego kretyńskie zachowanie w meczu z Wałbrzychem, za które powinien dostać karę od klubu), Glanowski (niby doświadczenie z I ligi, ale gra rodem z III), Tomanek (nie robi "różnicy" na boisku tak jak w III lidze - też jeszcze młody chłopak, a rozwój zerowy)
3. Najlepszy mecz piłkarsko - Odra - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - kilku - na pewno ci, którzy obecnie nie łapią się do składu, który i tak jest w dołach II ligi.
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - każda pozycja wymaga wzmocnienia, na pewno bramkarz, ofensywny pomocnik/skrzydłowy, w ataku potrzebne jest solidne uzupełnienie Kocura.
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) - byłoby bardzo dobrze, ale dosyć kompromitująca była końcówka.

I dodam jeszcze trzy duże plusy tej rundy:
7. strona internetowa - częstość aktualizacji wyższa niż wcześniej, nawet po kilka razy dziennie. Widać duży postęp, stronę mamy na poziomie I ligi.
8. Ogólny klimat wokół klubu - informacje w ogólnopolskich mediach, a nawet transmisja na żywo ze Stargardu przez 24opole.
9. Kibice - mimo słabych wyników drużyny całkiem niezłe liczby wyjazdowe i solidna jak na II ligę frekwencja.

A na dodatkowe minusy zasługują:
10. Żenująca "forma" wyjazdowa i beznadziejne remisy/porażki u siebie - blamaż z Rozwojem, porażka z Wałbrzychem, remisy ze słabymi drużynami (Zdzichy, Kluczbork, Gryf).
12. Błędy trenera związane z "dziurami" w składzie - brak wartościowych zmienników dla Danowskiego i Kocura. Danowski w normalnych okolicznościach straciłby podczas rundy miejsce w składzie.

9
1. Tomanek
2. Surowiak, Setla, Danowski, Deja,
3. Raków
4. Lalko
5. Bramka, obrona, pomoc, napad
6. Na : - nietrafione wzmocnienia, sposób rozstania się z trenerem, zamieszanie z obsadą trenera na mecz w Jarocinie, promocja meczów, kwestia relacji z meczów a 24opole.pl, twarzówki kibiców na oficjalnej stronie klubu
Obrazek

10
1. Najlepszy piłkarz rundy: Michnieiwcz i Kocur
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei: Deja i Tomanek ... brakowalo w tej rundziej goli Dejki i asyst Tomanka dzieki ktorym awansowalismy.przy lepszej formie obu panow na pewno bylibysmy wyzej w tabeli i Kocur pewnie mialby wiecej bramek.
3. Najlepszy mecz piłkarsko: bezsprzecznie Rakow
4. Piłkarz, który powinien odejść:wszyscy ci ktorzy nie lapali sie do skladu czyli Lalko Łozinski Cieluch Krysian
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie Lewe skrzydlo i ew bramkarz
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) niektore dobre niektore zle 50/50

11
1. Kocur
2. Danowski, Glanowski, Deja, Surowiak, Setla, Lalko, Cieluch, Krysian, Tomanek
3. Bezapelacyjnie mecz Odry z Rakowem
4.Bo to jeden? ;) Cieluch, Krysian, Lalko, Glanowski, Kosut, Drąg, jeden z dwójki: Wawrzyniak, Giel
5. bramkarz, dwóch obrońców, dwóch pomocników, napastnik
6. W miarę ok, dobra decyzja o pozyskaniu Cienciały, niepotrzebne zamieszania z trenerem, jednak moim zdaniem zmiana szkoleniowca powinna nastąpić wcześniej.

13
1. Najlepszy piłkarz rundy Cienciała SKRZYPCZAK Wolny (troche na siłe ale duży progres) Michniewicz
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei Deja Tomanek Lalko Kocur Krysian
3. Najlepszy mecz piłkarsko Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść Lalko CIeluch Kosut Krysian
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie Bramkarz lewe skrzydło srodek pomocy napad
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...)

15
Trochę wyłamię się z konwencji, ale widzę po innych postach, że całkiem kontrowersyjną postacią jest Marcin Kocur (pojawia się zarówno jako najlepszy gracz jak i jako największe rozczarowanie), więc zrobię mały dopisek do mojego posta. Tak sobie spojrzałem na statystyki: strzelił 6 bramek, więc można oczekiwać, że w całym sezonie strzeli 12. Jak na grę chyba w każdym spotkaniu i tego, że był ściągany do nas wręcz jako gwiazda okienka transferowego, można było spodziewać się nieco więcej, dlatego rozważałem wpisanie go jako rozczarowania.
Z drugiej strony, pomyślałem sobie że takie 12 goli na sezon to przecież nie jest jakiś dramat. Do tego mocno ściąga na siebie uwagę obrońców, robi miejsce pomocnikom (którzy z kolei nic z tym dalej nie robią). Mamy po prostu grajka na pierwszy skład, który gwarantuje nam pewną jakość. Jeżeli zatem zmierzymy go tylko nadziejami wiązanymi z jego osobą (zbawca ataku, który będzie strzelał tyle co w Bielsku), to wypada zdecydowanie na minus. Jeżeli jednak ocenić go niezależnie od oczekiwań, to wypada umiarkowanie dobrze na tle reszty.

16
1. Najlepszy piłkarz rundy [Maciej Michniewicz]
2. Największy zawód/rozczarowanie - piłkarz, który nie spełnił pokładanych nadziei [niestety długa lista - Arkadiusz Lalko, Adrian Krysian, Mateusz Cieluch, Michał Glanowski, Marcin Kocur(jednak spodziewaliśmy się większej ilości bramek)]
3. Najlepszy mecz piłkarsko [Odra Opole - ROW Rybnik w PP, Odra Opole - Raków Częstochowa w 2. Lidze]
4. Piłkarz, który powinien odejść [Lalko, Krysian, Cieluch]
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie [napastnik i boczny ofensywny pomocnik]
6. Ocena decyzji zarządu [Na minus: puszczenie wolno Setli, brak klauzuli w kontrakcie trenera na wypadek niezadowalających wyników po jesieni, brak prezentacji zespołu przed sezonem dla wszystkich mediów [sesja tylko na potrzeby wkładki dla NTO], dezinformacja w sprawie odwołania a następnie przywrócenia trenera Żurawia i tym samym zabicie morale zespołu przed meczem z Jarotą. Na plus: zbudowanie budżetu, który daje możliwości utrzymania w 2. Lidze (choć posiadanego potencjału w mojej opinii zarząd wraz z trenerem nie wykorzystał w kwestii wzmocnień przed rundą), zwolnienie trenera Żurawia.

17
Panowie, ogarnijcie się. Kocur największym rozczarowaniem? Można mieć do niego tylko jeden zarzut, w meczu z Wartą powinien strzelić dwa gole więcej...w pierwszej połowie wślizgiem z pięciu metrów i w samej końcówce (sam nie wiem jak to nie wpadło);)
Bez jego bramek, nie mielibyśmy punktów z Calisią ani Polkowicami, w każdym meczu chłop walczy z dwoma, trzema obrońcami, czy to jego wina, że nie ma z kim grać? 6 goli to nie zły wynik, jeśli popatrzy się jak tragicznie grali nasi pomocnicy. Deja, Glanowski, Wawrzyniak mieli pojedyncze mecze na poziomie, natomiast wrzutki Tomanka,Kowalczyka, Krawca czy Krysiana wołały o pomstę do nieba. Każda piła bita tak samo, na oślep. Kocurowi jest potrzebny zawodnik, który będzie grał blisko niego, popatrzcie na mecz w Jarocinie, jak dobrze się zastawił i zgrał do Wolnego. Niestety Żuraw nachalnie grał tym samym ustawieniem, które nie przynosiło większych efektów, nie podejmował ryzyka ustawienia zespołu w systemie 4-4-2 z Kocurem i Wolnym w ataku. Bardziej pretensje miałbym do trenera niż do niego.

18
1. Maciej Michniewicz, przerwa..., Marcin Kocur... i długo, długo nic...
2. Zawód/rozczarowanie - 17 goli w rundzie jesiennej. Piłkarz - pogodzona z losem ławka rezerwowych.
3. Odra Opole - KS Polkowice i dziesięciu wspaniałych. Obgryzłem wszystkie paznokcie.
4. Ci, których stosunek jakości do ceny jest przewartościowany w stronę ceny.
5. Każdą bez wyjątku.
6. nie dotyczy :-)

19
1. Najlepszy piłkarz rundy - Copik, Michniewicz
2. Największy zawód/rozczarowanie - Lalko, Deja, Glanowski, Tomanek
3. Najlepszy mecz piłkarsko - Odra - KS Polkowice, Odra - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - Lalko, Krysian, Cieluch
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - Każda formacja, ale przede wszystkim napastnik i lewoskrzydłowy!
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) - 1 decyzja dla mnie zrozumiała (wyższa liga); 2 decyzja zaś na mały minus, podjęta w złym momencie. Dodatkowo do teraz nie mogę zrozumieć, dlaczego puszczono Setlę! - DUŻY MINUS!!!!

20
W nawiązaniu do dyskusji n/t Marcina Kocura to uważam, że mimo wszystko rozczarował. Oczywiście, zdobył ważnych 6 bramek, ale czy faktycznie był nieoceniony dla Odry? Wg mnie przypominał trochę Roberta Lewandowskiego w kadrze. Niby stara się, niby absorbuje obrońców, walczy ale efekt mierny. To, że nie ma wsparcia od zespołu to jednak naciągane. Wielu z nas uważa, że największym rozczarowaniem Rep. Polski jest Lewy, bo mamy prawo wymagać od niego więcej. I tak samo uważam, że od Marcina możemy wymagać więcej, bo potencjał drzemie w nim spory. Jak napisał Łukasz 1945 - Kocur załatwił nam wygrane z Jarotą i Calisią, ale mógł dać zespołowi znacznie więcej (choćby mecz z Wartą).
ODRA OPOLE 1945

21
Kocur nie zasługuje na pochwałę, ani na rozczarowanie. Ale jeśli nie padają bramki, to raczej nie jest to winna obrońców. Aby oceniać poszczególnych zawodników, trzeba zacząć od tego jakim ustawieniem Odra grała. Wtedy dopiero widać kto i co powinien grać. Jeśli było to 4-2-3-1 to każdy teraz niech sobie odpowie kto dawał ciała i dlaczego pomocnicy :).
Ostatnio zmieniony piątek, 29 listopada 2013, 22:08 przez Do przerwy 0:1, łącznie zmieniany 1 raz.

22
1. Tomasz Copik!
2. Danowski - przepraszam, ale dopóki w bramce była rywalizacja, mieliśmy 2 bramkarzy. Marcin Feć zmienił klub, w bramce słabo... A Odra zawsze miała dobrych bramkarzy! Spodziewałem się więcej Po Glanowskim... Ale to inny temat, bo z tego, co widzę, to często gra bardziej wycofanego zawodnika.
3. Odra - Raków. Determinacja. Walka, zaangażowanie i... WYNIK!
4. Co do zawodników, którzy powinni odejść... Jestem za tym, by odeszli ci, którzy się nie łapali, natomiast wzmocnili nas zawodnicy, którzy będą walczyć, jak Copik, dryblować jak Tomanek i strzelać więcej bramek niż Kocur ;).
5. Napastnik!
6. Zwolnienie Surowiaka i Setli uważam za błąd... Ale zwolnienie Żurawia? To już zdecydowanie zła decyzja. Wiele było o tym... Ale i tak myślę, że nie powinni go zwalniać. Zwolnienie Mielnika? Moim zdaniem, z całym szacunkiem dla p. Wojciecha, ja osobiście nie będę tęsknić i płakać. Jak kibice pokazali się dobrze, tak zarząd słabo. Ale mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

I PRZEDE WSZYSTKIM TO TYLKO MOJA OPINIA. Nie powinna ona być przez nikogo komentowana. :)
"Mierz siły na zamiary - to idealne zdanie tłumaczy czemu nie zrobiłem czegoś tam.. Chuja, siły zawsze trzeba zwiększać!"

23
1. Najlepszy piłkarz rundy - Tomasz Copik
2. Największy zawód/rozczarowanie - Michał Glanowski
3. Najlepszy mecz piłkarsko - z Rakowem
4. Piłkarz, który powinien odejść - myślę, że ten co najbardziej rozczarował, czyli Glanowski...jesli klub stać na wymianę kilku ogniw podziękowałbym jeszcze kilku osobom, ale o tym można mówić znając plan i zamiary nowego trenera
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - środek pola, brak klasowych piłkarzy którzy dnie tylko utrzymają piłkę lub podadzą do tyłu, ale wniosą jakość w ofensywne poczynania zespołu, wtedy i Kocur strzeli dwa razy więcej goli
6. Ocena decyzji zarządu - sama decyzja o zmianie trenera może i dobra, wszak zespół było nie było jest obecnie w 3 lidze, ale czas rozwiązywania kontraktu z Żurawiem i czas dogadania się z nowym szkoleniowcem stanowczo zbyt długo się ślimaczy.

24
1. Najlepszy piłkarz rundy - Cienciała , Wolny gdyby więcej miał szans ,zobaczymy teraz bo wydaje mi się że będzie częściej w pierwszym składzie
2. Największy zawód/rozczarowanie - zdecydowanie Glanowski / mimo wszystko Deja ( bardziej go przykryli i się trochę gubił według mnie )
3. Najlepszy mecz piłkarsko - oczywiście ODRA - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - Glanowski
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - moim zdaniem bramka, ofensywny pomocnik, i z całym szacunkiem obrona mimo wszystko to nie są Puyol czy Maldini tutaj lata robią swoje, pełny szacunek i dzięki za walkę oraz serce do gry !!!
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) - ceny biletów ok tak jak ktoś wcześniej napisał standard wyższa liga wyższe ceny, zmiana trenera to błąd który nie powinien się wydarzyć (odpowiedzialni na pewno żałują ) ,jeżeli uznano że jest to niezbędne to do końca rundy a nie z niesmakiem , dzięki i pozdrawiam

25
matigol pisze:1. Najlepszy piłkarz rundy - Cienciała , Wolny gdyby więcej miał szans ,zobaczymy teraz bo wydaje mi się że będzie częściej w pierwszym składzie
2. Największy zawód/rozczarowanie - zdecydowanie Glanowski / mimo wszystko Deja ( bardziej go przykryli i się trochę gubił według mnie )
3. Najlepszy mecz piłkarsko - oczywiście ODRA - Raków
4. Piłkarz, który powinien odejść - Glanowski
5. Pozycja, którą należy wzmocnić transferem w zimie - moim zdaniem bramka, ofensywny pomocnik, i z całym szacunkiem obrona mimo wszystko to nie są Puyol czy Maldini tutaj lata robią swoje, pełny szacunek i dzięki za walkę oraz serce do gry !!!
6. Ocena decyzji zarządu - (podniesienie cen biletów, zmiana trenera...) - ceny biletów ok tak jak ktoś wcześniej napisał standard wyższa liga wyższe ceny, zmiana trenera to błąd który nie powinien się wydarzyć (odpowiedzialni na pewno żałują ) ,jeżeli uznano że jest to niezbędne to do końca rundy a nie z niesmakiem , dzięki i pozdrawiam
O Boze ...Wolny ? Gdyby choc wykorzystal co druga 100 % okazje ktora przecietny pilkarz musi zakonczyc golem napewnoa bylby odkryciem , a tak mozna napisac o nim, ze byl bohaterem jednego meczu. Skutecznosc to najwieksza bolaczka wszystkich pilkarzy, ale Wolny musi ciezko pracowac zeby byc najlepszym pilkarzem. Jeszcze daleka droga. Oby pod okiem Nemca zyskal wiecej pewnosci w nogach.