Re: Z oficjalnej...

426
Oceniać tego posunięcia nie będę, bo nie umiem teraz ocenić czy to dobrze czy źle.
Nie ukrywam jednak, że kiedy się dowiedziałem było mi po prostu smutno. Nawet bardzo. Marcel i Adam to bowiem "moi" zawodnicy. O Marcelu miałem kilka poważnych sygnałów w 2002, 2003 i 2004 roku od ś.p. Pana Julka Steckiego, który był prezesem Hetmana Byczyna. Mówiłem o tym w klubie i go ściągnieto w końcu. Zawsze będzie miał u mnie szacunek za to, że będąc jeszcze zawodnikiem Hetmana Byczyna mojemu koledze reporterowi nto po jednym z meczów, że jego marzeniem jest gra w Odrze. Za czasów swojego pierwszego pobytu w Odrze był moim ulubionym zawodnikiem. Głównie był rezerwowym, ale za ambicje i nieustępliwość, pokorę i walkę o skład zawsze go bardzo ceniłem. Po powrocie w 2010 roku nie ukrywam, że liczyłem na więcej w jego wykonaniu. Cóż stało się inaczej. Ponad 7,5 sezonu w pierwszej drużynie Odry to jednak nie w kij dmuchał. W obecnych czasach mało jest takich zawodników, którzy tak długo gają w jednym klubie.

Adam Setla to w większej mierze mój pomysł. dwa razy byłem na jego meczu, gdy grał w juniorach Czarnych Otmuchów (był tam królem strzelców), trzy razy na meczach okregówki Czarnych (jesienią 2010) roku strzelił tam 18 goli i też prowadził w klasyfkacji strzelców. Namawiałem trenera Kaniukę, a zwłaszcza Mielnika, żeby go sprawdzili. I przyjechał 18-latek na sparing z ekstraklasową Polonią Bytom (na otwarcie kompleksu na północnej) i strzelił jej dwa gole. Potem wspaniała wiosna i wydawało się, że będzie to piłkarz na lata do ataku Odry. Wierzę, że jeszcze wróci do Odry, że gdzieś się odbuduje i kiedyś jeszcze do Odry trafi. Pamiętajmy, że biorąc pod uwagę trzy sezony jakie Odra grała w III lidze, to w dwóch był najlepszym strzelcem

427
mario11983 pisze:Kocur strzelił 4 bramki, a grał w 7 meczach, więc nie jest to najgorszy wynik
I dodam, ze w lidze wyzszej niz strzelal Setla. Obu pilkarzom chcialem podziekowac za swoja prace jaka wykonali w naszym klubie. Surowiak to kawalek naszej historii,pamietamy, co do Setli to mily chlopak, ale juz od czasow Tyca uwazalem, ze pewnego pulapu nie przeskoczy. Ale faktycznie kto tam wie czy rozchodzilo sie o kase czy o cos innego.

441
"Portal 90minut.pl przeprowadził dogłębną analizę rundy jesiennej w grupie zachodniej II ligi. Nasz klub wygrał klasyfikację dotyczącą frekwencji na trybunach. Zarówno u siebie, jak i podczas meczów wyjazdowych, kibice z Opola byli grupą, która najliczniej oglądała popisy swojej drużyny."
Krótki hurraoptymizm . Ale to my kibice swoimi gardłami na taką pozycję zapracowaliśmy. Zarząd niech dokładnie przeanalizuje te statystyki. W kolumnie mecze u siebie zajmujemy drugie miejsce mając jeden mecz więcej. Niech Zarząd zastanowi się jak przyciągnąć na mecz więcej widzów w Opolu. I nie chodzi tu o darmowe kanapki czy herbatki z prądem . Tym się raczą tzw "działacze". My chcemy widzieć Odrę walczącą do upadłego. My chcemy zwycięstw ! Dość szyderczych uśmieszków kumpli , którym się proponuje aby przyszli na mecz.

447
Cienciala uciekl bo wiedzial ze juz uklad sie skonczyl, z Mioduszewskim i Zurawiem,u Nemca trzeba zapierdalac na treningach i na meczach, a on co chwile nie trenowal bo cos go bolalo.. dla mnie takich ludzi co przychodza do Odry zeby zarobic...a pewnie malo nie mial ..mam w dupie, szukac pilkarzy co serce oddadza za nasza Odre ,wtedy mozna myslec o utrzymaniu!!OKS