Re: Odra Opole - Polonia Łaziska (pt. 31.05.2013)

82
Emocje opadły, wyścig trwa dalej dzięki innym. Piłkarzom już się dostało teraz moje oczy zwracam na sektor A. Gdzie wczoraj byli napinacze i cwaniaczki netowi ? Na grillu ? Chwała tym co jakoś próbowali podtrzymać doping. Na krytej było dużo gości z całej Polski, którzy skorzystali z długiego weekendu. I co zobaczyli , i co usłyszeli ? Wielkie śmierdzące trzecioligowe gówno.(sorry za wyrażenie).

87
W tej chwili tabela wygląda następująco: Odra ma 47 pkt i traci do Rogowa 5 pkt, ale ma jeden mecz rozegrany mniej (25 meczów). Tyle samo punktów co Odra mają Skra i Pniówek (26 meczów), a piąty BKS ma ich 44, ale w 25 meczach. To co jest istotne, Odra i BKS mają jeszcze w zanadrzu walkowery za mecz z Chróścicami. Jeśli chodzi o terminarz poszczególnych zespołów to wygląda następująco:
Rogów - Głubczyce, Odra, Mysłowice, Piotrówka
Odra - Leśnica, Rogów, Start, Swornica, Chróścice vo
Pniówek - Swornica, Mysłowice, Leśnica, Laziska
Skra - Piotrówka, Szczakowianka, Start, Mysłowice
BKS - Leśnica, Chróścice vo, Wodzisław, Czaniec, Głubczyce

Po przeanalizowaniu trudności (wg miejsc w tabeli) wychodzi, że najlepszy terminarz ma BKS. Natomiast najgorszy Rogów.
ODRA OPOLE 1945

90
Geordie's pisze:W tej chwili tabela wygląda następująco: Odra ma 47 pkt i traci do Rogowa 5 pkt, ale ma jeden mecz rozegrany mniej (25 meczów). Tyle samo punktów co Odra mają Skra i Pniówek (26 meczów), a piąty BKS ma ich 44, ale w 25 meczach. To co jest istotne, Odra i BKS mają jeszcze w zanadrzu walkowery za mecz z Chróścicami. Jeśli chodzi o terminarz poszczególnych zespołów to wygląda następująco:
Rogów - Głubczyce, Odra, Mysłowice, Piotrówka
Odra - Leśnica, Rogów, Start, Swornica, Chróścice vo
Pniówek - Swornica, Mysłowice, Leśnica, Laziska
Skra - Piotrówka, Szczakowianka, Start, Mysłowice
BKS - Leśnica, Chróścice vo, Wodzisław, Czaniec, Głubczyce

Po przeanalizowaniu trudności (wg miejsc w tabeli) wychodzi, że najlepszy terminarz ma BKS. Natomiast najgorszy Rogów.
po czym wywnioskowales, ze nasza druzyna ma najgorszy terminarz?
przeciez w tym sezonie tak naprawde nie widze wiekszego faworyta, kazdy gubi punkty na lewo i prawo, wiec nie rozumie

92
Już tłumaczę po kolei:
1. Looz^ - przeanalizowałem po prostu całą pierwszą piątkę. Dlatego wliczyłem BKS. Ale fakt, mają 8 punktów straty do lidera (ale mecz zaległy)
2. zastan - czego konkretnie nie rozumiesz?
3. fabian841 - po pierwsze napisałem, że Rogów ma najgorszy terminarz:) A co do klucza - przyjąłem najprostszy model, czyli siłę rywala odzwierciedla miejsce w tabeli. Najtrudniejszy rywal to lider, najsłabszy 15 lokata (nie liczę Chróścic). Rogów gra mecze z nami (2 lokata), Głubczycami (15 lokata), Mysłowicami (7 lokata), Piotrówka (9 lokata). Natomiast terminarz BKSu to drużyny z miejsc 11, 15, 10, 13.

Ogólnie to tylko taka zabawa w statystykę i szanse matematyczne.

Oczywiście, faworyt jest tylko jeden - Odra :-)
ODRA OPOLE 1945

94
goryl pisze:mega slaba liga w tym sezonie,patrzac na tabele to zeby na koncu Skra wszystkich nie wyruchala i nie awansowala.2 noce nie przespane,i bicie sie z myslami czy bedzie awans czy cale zycie wiochy na Oleskiej.
Aż taka to słaba nie jest po prostu jest wyrównana jak cała piłka nożna w dzisiejszych czasach. Przyszłość ma tylko 2 porażki Odra 4 to niewiele patrząc na ekstraklasę gdzie Lech walczący jeszcze tydzień temu o mistrza ma na koncie 7 porażek. W 1 lidze czołówka zmienia się na okrągło i na kolejkę przed końcem nie wiadomo kto awansuje a tam drużyny mają już po 6-8 przegranych.
Wiem że każdemu się marzy że Odra będzie zamiatała wszystkimi wiochami w 3 lidze.
Zawsze było mówione że grupa śląska jest najsilniejszą grupą w kraju. Coś może jeszcze w tym jest patrząc jak radzi sobie Row Rybnik.
Mam nadzieję że Odra awansuje a sądy na piłkarzach zachowajcie na koniec sezonu a nie po zremisowanym meczu bo cały czas gramy o awans!!!
TYLKO ODRA OKS !!!

96
Przykry był ten mecz. Tak grająca Odra nie ma szans na awans, więc musimy wierzyć, że w kolejnych meczach będzie tylko lepiej. Widać głosy, że porażka jest winą sędziego - moim zdaniem oskarżenia na wyrost. Sędzia był słaby, ale asystent przy krytej to w ogóle jakaś pomyłka. Gość z podniesieniem swojej chorągiewki czekał z reguły na decyzję głównego... Gdyby Odra przycisnęła, nawet nie mielibyśmy okazji ponarzekać na sędziów. Piłkarze zagrali słaby mecz, większość podań górą, co totalnie nie wychodziło.
Z innych spostrzeżeń:
- Deja wyrasta ponad tę ligę, gdyby Odra wygrała ten mecz, to tylko dzięki niemu. Technika naprawdę imponuje.
- plusy dla Setli i Tomanka.
- gość od stałych fragmentów z Łazisk - trzeba go zaprosić na testy po sezonie!

Całe szczęście, Rogów stracił punkty, więc nadal wszystko w naszych rękach. Cieszmy się, że liga jest słaba w tym roku, zwycięzca ligi pewnie będzie miał najmniej punktów od lat.
Odra musi wygrać wszystko do końca, niezależnie od Rogowa. Nawet jakby Rogów jakimś cudem wszystko przegrywał, za naszymi plecami czai się BKS, który ma naprawdę łatwy terminarz do końca. Reszta raczej nie powinna już podskoczyć.

97
LooZ^ pisze:Geordie's, BKS się praktycznie już nie liczy, tracą do Rogowa (nawet po VO) 5 punktów.

Jak to się nie liczy, przecież wszyscy wiedzą, że Przyszłość Rogów stoi słabo finansowo i można powiedzieć, że druzyna z 2 miejsca awansuje.
BKS poza wyjazdem do Leśnicy reszte meczy ma u siebie ze słabymi zespołami, do tego wliczmy WO. BKS gra u siebie z Czańcem i Głubczycami, w środe zaległy mecz u siebie w Odrą W. i jeżeli ten mecz wygrają to beda mieć 47 pkt.. Do tego WO z chrośxcicami i jedyny wyjazd do Leśnicy, więc nie wiem czemu mówisz, ze Bks się nie liczy. Owsem na 1 miejsce juz raczej nie ale bierz pod uwage, że najprawdopodobniej 2 miejsce awansuje.

Spece z was widzę to powiedzcie mi, jakby tak Odra i Bks miały tyle samo pkt co się wtedy liczy? Bilans bramek mamy lepszy, a co do meczów to raz oni wygrali raz my.

98
KumatyKumacz pisze:
LooZ^ pisze:Geordie's, BKS się praktycznie już nie liczy, tracą do Rogowa (nawet po VO) 5 punktów.

Jak to się nie liczy, przecież wszyscy wiedzą, że Przyszłość Rogów stoi słabo finansowo i można powiedzieć, że druzyna z 2 miejsca awansuje.
BKS poza wyjazdem do Leśnicy reszte meczy ma u siebie ze słabymi zespołami, do tego wliczmy WO. BKS gra u siebie z Czańcem i Głubczycami, w środe zaległy mecz u siebie w Odrą W. i jeżeli ten mecz wygrają to beda mieć 47 pkt.. Do tego WO z chrośxcicami i jedyny wyjazd do Leśnicy, więc nie wiem czemu mówisz, ze Bks się nie liczy. Owsem na 1 miejsce juz raczej nie ale bierz pod uwage, że najprawdopodobniej 2 miejsce awansuje.

Spece z was widzę to powiedzcie mi, jakby tak Odra i Bks miały tyle samo pkt co się wtedy liczy? Bilans bramek mamy lepszy, a co do meczów to raz oni wygrali raz my.
Liczy sie tabela dodatkowa, którą układa się dla drużyn z taka samą ilością punktów. Z BKS chyba nie ma żadnych problemów. Oni wygrali 2:0, my 1:0, więc gdyby (odpukać!) się coś takiego przydarzyło BKS wyprzedza nas w tabeli. Dla tych, którzy organizacyjnie przekreślają Rogów polecam trochę historii polskiej piłki, jak to było z drużynami, które rzekomo "nie chciały" awansować. Można sobie poszukać "po necie".

100
Rogów się nie wycofa, nie wiem jakie problemy finansowe musieliby mieć, żeby nie chcieć grać w II lidze. Jeżeli chodzi o skład, to mam nieodparte wrażenie, że zwycięzca naszej grupy mógłby spokojnie się później utrzymać nawet bez zmian w składzie. A wątpię żeby tak bardzo problematyczne były dla nich same koszty dalszych wyjazdów, szczególnie że większość drużyn i tak jest z górnego albo dolnego Śląska. Taka tam gierka z ich strony, żeby tak się na nich nie spinać.
Wszystko w naszych nogach i głowach.