Re: Odra Opole - Pniówek Pawłowice (sb. 11.05.2013)

51
wszyscy mowicie ze drugi gol Klemenza-racja, ale nie tylko.tak doswiadczony zawodnik jak Drąg podaje pilke do Cielucha(?) kolo ktorego stoi dwoch zawodnikow- strata bardzo prawdopodobna no i pile stracilismy pozniej mozna bylo ja dwa razy wybic na aut lecz sie nie udalo no i niestety.gol w wiekszym stopniu to wina Draga niz Lukasa lecz wine ponosza obaj.bedac na meczu wydawalo mi sie ze trzeci gol padl ze spalonego jednak po zobaczeniu wideo widac ze gol zdobyty prawidlowo-lozinski zostal i zepsul pulapke ofsajdowa.ten mecz pokazal ze w Opolu jest glod pilki na wyzszym poziomie rozgrywkowym niz obecny.ostatni raz takie emocjonujace mecze ogladalismy chyba w I lidze.brawa dla pilkarzy za walke ktorej nie bylo za czasow poprzednich trenerow. mamy odpowiedniego czlowieka na odpowiednim miejscu i jak na 3 lige dobrych grajkow i wierze ze w koncu wywalczymy upragniony awans.2LIGA 2 LIGA OKS !!!
Ostatnio zmieniony niedziela, 12 maja 2013, 9:26 przez fan z krytej, łącznie zmieniany 2 razy.

52
Też nie wiem jak można po tym meczu zwalać winę za bramki na Klemenza. W pierwszej sytuacji całe zagrożenie sprokurował Drąg, który ryzykuje stratę jako ostatni obrońca, zamiast wyp****** w trybuny. Klemenz poleciał na asekurację i chwała mu za to, oczywiście też popełnił błąd, ten sam co Drąg. Próbował przejąć piłkę zamiast ją wyp******. Tylko, że ciągle całą akcję sprokurował Drąg i mimo wszystko 17-latek jeszcze może chcieć grać piłką w takiej sytuacji, to naturalne, ale facet który ma za sobą 15 sezonów w zawodowej piłce, z czego większość w wyższych ligach to nie powinien się łapać na takie błędy.

Przy trzeciej bramce to chyba trzeba było nigdy w piłkę nie grać, aby brać to za winę Klemenza. Jakby przytrzymał krycie zawodnika, który strzelił bramkę to by zostawił otwartą drogę do bramki, temu który podawał. I mógłby facet wbiec, uderzyć w pierwszej, cokolwiek. Jak się gra w 4 obrońców w linii to w takiej sytuacji, tak blisko bramki to założenie jest proste. Puszczam facet, wychodzę do piłki i cała linią obrony też. Bramka obciąża Drąga, który tą linię saplonego ewidentnie łamie (mimo, że twarzą obrócony do akcji i blisko akcji, więc powinien widzieć co się święci).

Przy okazji dodam, że Lukas to zawodnik który ma przed sobą dużą przyszłość, dawno nie widziałem w Opolu tak perspektywicznego gracza. Młody, a do tego już bardzo spokojny, pewny i dokładny. Do tego technika pierwsza klasa. Dzisiaj wykonał 2 krosy takie na nos do skrzydłowego. Jedyne czego szkoda, to że niestety choćbyśmy co sezon awansowali to obawiam się, że 20 urodzin to na pewno u nas nie doczekam, a obawiam się, że i 19 może nie doczekac.

Ogólnie mimo remisu, tak dobrze grające Odry nie widziałem od bardzo dawna, nawet w niższej lidze gdzie można było z rywalem czasem jak z juniorami klepać. To jest największy optymizm tego meczu.

58
Ile lat Klemenz? Bo jesli nie ukończył 18 lat, to czy nie istnieje szansa aby przechwycić go za darmo? Sytuacje chyba można porównać' do tego co teraz dzieje się z Stępińskim z Widzewa.Niepełnoletni może podpisać zawodowy kontrakt tylko do czasu uzyskania przez niego pełnoletności.Więc byłaby szansa przejąć Go tylko za ekwiwalent szkoleniowy. A w przyszłości może i względnie dobrze zarobić na jego transferze.Wiem, że kiedyś temat był już poruszany, ale nie wiem w jakim wątku i co w związku z tego wynikło.Z . Z góry dzięki za odpowiedź.

59
dzieki za filmik.
po analizie :
1 brama, to zle wybicie glowa - zawsze nalezy starac sie wybic nie na srodek do przodu, ale na boki ! i tutaj obronca tak probowal tyle ze za krotko i jeszcze wczesniej pilka odbila sie od nog przeciwnika i powrocila do strzelca bramki - pech
2 brama, to podwojny blad Draga, a po nim w ostatecznym momencie Klementz zamiast wybic na aut ( jest ostatnim ) ! - zagral tak jak junior
3 bramka, tu nie winilbym tylko Klementza poniewaz dobiega do przeciwnika ( slusznie ) a pozostawil drugiego gracza samego ( braklo wsparcia ), Tomek Drag tez zawnil troszke, bo nie uciekl z pola do przodu. gdyby tak zrobil pozostawilby przeciwnika na pozycji spalonej, a tak nie bylo spalonego i prosty gol
Tomek Drag zdobyl jednak waznego gola, a Klementz tez chodzil czesto do ataku i gra juz wyjatkowo dobrze jak na swoj wiek ( poprzedni mecz to po jego swietnym podaniu Odra wyrownala ) z racji malego doswiadczenia popelnia jeszcze bledy
Uwaga do trenera - taktyka przeciwnikow jest czytelna chca pierwsi zdobyc gola i kontrolowac gre z kontrami, a potem juz z gorki .....proste haha, moze w nastepnych meczach to my bedziemy strzelac pierwsi i po zawodach ( to zartem )
3 gol dla Odry to stadiony swiata i nie mam zielonego pojecia gdzie bylaby nasza Odra dzis w tabeli gdyby Deja odszedl w zimie.............tragedia
Ogolnie wynik nie jest najgorszy i wszyscy zagrali wyjatkowo dobrze, ale widac obrona popelnia wciaz PROSTE bledy, po Michniewiczu i bramkarzu przyszedl czas na Draga i mlodego.
Wiadomo ze nerwy emocje niepewnosc, ale mam nadzieje, ze limit mamy wyczerpany