Re: Z oficjalnej...

378
Znamy już szczegóły organizacyjne spotkania reprezentacji Polski i Słowenii do lat 18. Odbędzie się ono 2 października na stadionie przy ul. Oleskiej 51 w Opolu. Mecz rozpocznie się o godzinie 19:00. Do sprzedaży Opolski Związek Piłki Nożnej skieruje 4 tysiące biletów. Kosztować one będą: 20 złotych miejsca pod trybuną krytą i 10 zł pozostałe. Kupić je będzie można w kasach stadionu przed spotkaniem.

Kadra narodowa trenować będzie w Centrum Sportu im. Kazimierza Górskiego przy ul. Wandy Rutkiewicz w Opolu (dawniej Północna). Wszystkich kibiców naszego klubu serdecznie zapraszamy na ten międzypaństwowy mecz!

383
Jaca pisze:
Szyman pisze:dziwna sprawa, 4000 biletów? A do rozgrywek w III lidze, dzięki tym co zawsze, stadion dopuszczony do 3300
Szyman, a co za różnica? Kłopotów z zapełnieniem nie ma ;-)
Moze i nie ma, ale cos jest nie halo.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

386
Jaca pisze:http://www.oksodraopole.pl/487-co-tam-s ... pozyczeniu

Myślę, że ciekawe. Można podyskutować, tylko ostatnio forum jakby jakoś zamarło. Ale może to mi się tylko tak wydaje.
byli tacy co wrecz o ten spokoj walczyli. a teraz wyglada to jak wakacje w sezonie ligowym. jest duzo pilniejszych spraw ( pewnie ) od pisania bzdur na forum Odry.
A swoja droga to brakuje kogos takiego jak Ty Jaca, kiedy nakrecalismy kibicow do dyskusji na bylych forach.ludzie odwiedzaja forum czesto, widac to po wyswietleniach, ale do dyskusji ich trudno zachecic.

387
"LKS Racłavia Racławice Śląskie będzie rywalem Odry Opole w 1/32 finału Pucharu Polski na szczeblu okręgu. Drużyna ta reprezentuje II grupę opolskiej klasy okręgowej i aktualnie zajmuje w tabeli 4 miejsce. Spotkanie zaplanowano na 17 listopada i odbędzie się ono w Racławicach Śl., najprawdopodobniej o godzinie 13.00. Pary kolejnej rundy zostaną wyłonione w wyniku losowana w siedzibie OZPN."

Na innej stronie znalazłem, że jak wygramy z nimi to zagramy 24 listopada (czyli chyba inaczej niż dotychczas, bo zawsze była jedna runda przed zimą) ze zwycięzcą pary Gronowice/OKS Olesno.

394
Dariusz Żuraw krytykuje Wszołka. "On odstawia teatrzyk"
Na internetowej stronie Onet znalazlem wypowiedz naszego trenera D. Zurawia dotyczacy transferu Wszolka do Hanoweru. I nic w tym dziwnego, nasz obecny trener gral tam przeciez latami i osiagal dobre wyniki, ale zrazila mnie to, ze Onet nie podal zadnej informacji, ze jest on obecnie trenerem Odry Opole walczacej o awans. Brak rzetelnosci redaktorow Onetu jest przerazajaca.

Pan Dariusz Zuraw, wielokrotny reprezentant kraju, byly pilkarz Hanoweru, obecny trener OKS Odra Opole - Niech zyje !
Ja w niego wierze.

397
Pierwsza tegoroczna gierka wewnętrzna

Punktualnie o godzinie 11.00 podzielona na dwa zespoły kadra naszego trzecioligowca przystąpiła do wewnętrznego sparingu. Gierka trwała dwa razy po 35 minut. Pierwszą bramkę w roku 2013 zdobył Sebastian Deja, z kolei autorem drugiego gola był sprawdzany po raz pierwszy Remigiusz Malicki. To 23. letni napastnik, wychowanek Promotora Zabrze, który mimo młodego wieku ma już za sobą występy na zapleczu ekstraklasy w barwach GKS Katowice. Piłkarz grał także w zespołach II-ligi Bałtyku Gdynia i GKS Tychy. Jesień 2012 zawodnik ten spędził w Zdzieszowicach reprezentując miejscowy Ruch.

- Ten chłopak ma zdecydowanie papiery na granie. Trzeba nad nim jeszcze popracować i myślę, że uda mi się doprowadzić go do optymalnej formy na wiosnę - powiedział w przerwie meczu trener Dariusz Żuraw. Tuż po zakończeniu sprawdzianu członkowie zarządu klubu zawarli porozumienie z zawodnikiem. - Kontraktu jeszcze nie podpisaliśmy, ale wszystko ku temu zmierza. Jest pozytywna rekomendacja trenera, który widzi piłkarza w drużynie - powiedział wiceprezes odry Ireneusz Gitlar.

Szkoleniowiec niebiesko-czerwonych przyglądał się także poczynaniom pomocnika Dawida Kowalczyka (ur. 1995) ze Skalnika Tarnovia Tarnów Opolski oraz obrońcy Barłomiejowi Ferudze (ur. 1992) z Drzewiarza Jasienica. Ci zawodnicy jednak nie będą w kręgu jego dalszych zainteresowań. Dobre wrażenie sprawiał Damian Wasil, 20 latek Górnika Zabrze. - Chciałbym aby dalej uczestniczył w treningach - podsumował jego występ coach Oderki.

Składy:

"Na pomarańczowo": Daniel Skorupa (j) - Krystian Kowalczyk, Tomasz Drąg, Dawid Lewandowski (j), Łukasz Klemanz - Sebastian Deja, Michał Filipowicz, Krzysztof Meryk, Bartłomiej Feruga - Remigiusz Malicki, Damian Wasil.

"Na żółto": Marcin Feć - Denis Luptak, Maciej Michniewicz, Marcel Surowiak, Radosław Kowalczyk (j) - Tomasz Wawrzyniak, Marcin Niemczyk (j) Arkadiusz Fluder (j), Dawid Kowalczyk - Adam Setla, Dawid Tomanek.

(j) - junior OKS

Z różnych powodów w sobotę zabrakło Igora Chodanowicza, Kacpra Wdowika oraz Tomasza Copika.

W najbliższym tygodniu nasza kadra przejdzie testy wydolnościowe, by w kolejną sobotę rozegrać pierwsze w nowym roku oficjalne spotkanie sparingowe. Przeciwnikiem naszych chłopców będzie brzeska Stal.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

398
LooZ^ pisze:Pierwsza tegoroczna gierka wewnętrzna

Punktualnie o godzinie 11.00 podzielona na dwa zespoły kadra naszego trzecioligowca przystąpiła do wewnętrznego sparingu. Gierka trwała dwa razy po 35 minut. Pierwszą bramkę w roku 2013 zdobył Sebastian Deja, z kolei autorem drugiego gola był sprawdzany po raz pierwszy Remigiusz Malicki. To 23. letni napastnik, wychowanek Promotora Zabrze, który mimo młodego wieku ma już za sobą występy na zapleczu ekstraklasy w barwach GKS Katowice. Piłkarz grał także w zespołach II-ligi Bałtyku Gdynia i GKS Tychy. Jesień 2012 zawodnik ten spędził w Zdzieszowicach reprezentując miejscowy Ruch.

- Ten chłopak ma zdecydowanie papiery na granie. Trzeba nad nim jeszcze popracować i myślę, że uda mi się doprowadzić go do optymalnej formy na wiosnę - powiedział w przerwie meczu trener Dariusz Żuraw. Tuż po zakończeniu sprawdzianu członkowie zarządu klubu zawarli porozumienie z zawodnikiem. - Kontraktu jeszcze nie podpisaliśmy, ale wszystko ku temu zmierza. Jest pozytywna rekomendacja trenera, który widzi piłkarza w drużynie - powiedział wiceprezes odry Ireneusz Gitlar.

Szkoleniowiec niebiesko-czerwonych przyglądał się także poczynaniom pomocnika Dawida Kowalczyka (ur. 1995) ze Skalnika Tarnovia Tarnów Opolski oraz obrońcy Barłomiejowi Ferudze (ur. 1992) z Drzewiarza Jasienica. Ci zawodnicy jednak nie będą w kręgu jego dalszych zainteresowań. Dobre wrażenie sprawiał Damian Wasil, 20 latek Górnika Zabrze. - Chciałbym aby dalej uczestniczył w treningach - podsumował jego występ coach Oderki.

Składy:

"Na pomarańczowo": Daniel Skorupa (j) - Krystian Kowalczyk, Tomasz Drąg, Dawid Lewandowski (j), Łukasz Klemanz - Sebastian Deja, Michał Filipowicz, Krzysztof Meryk, Bartłomiej Feruga - Remigiusz Malicki, Damian Wasil.

"Na żółto": Marcin Feć - Denis Luptak, Maciej Michniewicz, Marcel Surowiak, Radosław Kowalczyk (j) - Tomasz Wawrzyniak, Marcin Niemczyk (j) Arkadiusz Fluder (j), Dawid Kowalczyk - Adam Setla, Dawid Tomanek.

(j) - junior OKS

Z różnych powodów w sobotę zabrakło Igora Chodanowicza, Kacpra Wdowika oraz Tomasza Copika.

W najbliższym tygodniu nasza kadra przejdzie testy wydolnościowe, by w kolejną sobotę rozegrać pierwsze w nowym roku oficjalne spotkanie sparingowe. Przeciwnikiem naszych chłopców będzie brzeska Stal.
Cała treść jest na oficjalnej stronie klubu. Link już nie wystarczy?

399
Jaca pisze: Cała treść jest na oficjalnej stronie klubu. Link już nie wystarczy?
Nie rozumiem w czym znowu problem... Wrzucił tutaj i tyle. Do kurwy nędzy możemy w końcu skończyć z jakimiś pierdolonymi sztucznymi problemami i zająć się tym, żeby w końcu doczekać się tego jebanego awansu z tej zafajdanej ligi kartoflowej??? Liczę na to i myślę, że wiele osób poza mną też. Chcemy awansu do chuja pana!!! Tylko to się liczy!!! TYLE!