Re: Z oficjalnej...

301
LooZ^ pisze:Ze Stalą za darmo.

Decyzją zarządu klubu ostatni mecz w bieżącym sezonie, jaki Odra zagra u siebie kibice naszego klubu będą mogli obejrzeć za darmo. Przypomnijmy, że spotkanie ze Stalą Bielsko-Biała odbędzie się w najbliższą środę, 6 czerwca o godzinie 18.00. Posiadaczy karnetów informujemy, że będą oni mogli liczyć na stosowny rabat przy zakupie podobnej wejściówki na sezon 2012/2013.
Takich kpin z kibiców to już dawno nie było......
Kupujcie karnety bo trzeba wspierać klub... kasa jest potrzebna jak nigdy.....(my karnetowicze inwestujemy. mając na uwadze "ZYSK"...dla siebie i klubu), a jak klub (mam na myśli piłkarzyków a przy swojej ociężałości i bierności jego zarząd} nie spełni oczekiwań i będziecie "wkurwieni to damy wam następny żenujący meczyk .. za darmo...TO SĄ JAWNE KPINY Z NAJWIERNIEJSZYCH KIBICÓW.....kurwa nie widzicie że jest nas coraz mniej!!!!!
Ja osobiście zapłacę każdą cenę za bilet jeżeli na boisku zobaczę walkę ambicję i porządne 'ustawienie zespołu a nie chaos bałagan niecelne podania gwiazdeczkowanie.....itd itp

304
SkooraOKS pisze:To może nie z oficjalnej, ale ogólnie dotyczy klubu- powiem więc nieoficjalnie, że już najprawdopodobniej jutro może zapadnie decyzja, która poprawi humory wszystkim kibicom Odry... Więcej powiedzieć nie mogę więc tylko sygnalizuję żebyście w najbliższym czasie bacznie śledzili informacje dotyczące klubu :) Pozdrawiam.
W ostatnią sobotę musieliśmy po raz kolejny przełknąć gorzką pigułkę, ale wreszcie mamy powody do radości i nadzieji na lepsze jutro - już wszystko wiadomo oficjalnie :) http://www.oksodra.pl/ To będą gorące i radosne wakacje :) Znów przyjdzie jesień...

305
W związku z planami rozwoju organizacyjnego i determinacją do realizacji postawionych celów na najbliższy sezon sportowy, Zarząd OKS Odra Opole ogłasza konkurs na stanowisko Dyrektora Zarządzającego klubu. Oto kryteria stawiane kandydatom. Oferujemy: interesującą pracę w dynamicznym otoczeniu b2b; ciekawy przedmiot działalności; samodzielne stanowisko, obowiązki i zadania sprzyjające rozwojowi; umowę o pracę i atrakcyjny system wynagrodzenia składający się z podstawy i prowizji.

http://oksodraopole.pl/images/praca_dyr.pdf

Wszystkie zainteresowane osoby, spełniające wymagania, prosimy o przesyłanie zgłoszeń w postaci CV ze zdjęciem kandydata do 4 lipca 2012 r. na adres praca@emblemat.com.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

306
Spotkanie z Pogonią Prudnik

czwartek, 19, lipiec 2012 21:39 | Poprawiono: czwartek, 19, lipiec 2012 21:43 | Odsłony: 260
W czwartek przedstawiciele zarządu naszego klubu spotkali się z działaczami Pogoni Prudnik. Rozmawiano o szeroko pojętej współpracy pomiędzy klubami. Propozycja spotkania padła z inicjatywy władz Pogoni, a oprócz prezesa prudnickiego klubu Jacka Antoszczyna i wiceprezesa Zenona Zaczyńskiego - w przeszłości zawodnika Odry, w spotkaniu wziął udział starosta Prudnika pan Radosław Roszkowski. Nawiązanie do wspólnej tradycji oraz sympatia i duże zainteresowania miejscowych kibiców Odrą skłoniły przedstawicieli obu klubów do podjęcia działań pielęgnujących dobre relacje Odry z Pogonią.

Ustalono, że już na najbliższy, inauguracyjny mecz nowego sezonu, na Oleską zawitają zorganizowane grupy dzieci i młodzieży z Prudnika. To początek współpracy w organizacji wyjazdów na mecze do Opola. Pomysł ten ma na celu popularyzację meczów Odry Opole wśród klubów Opolszczyzny oddalonych o stolicy województwa. Włodarze obu klubów osiągnęli także porozumienie w sprawie organizowania sparingów drużyn juniorskich oraz współpracy w zakresie wzajemnej wymiany piłkarzy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

308
To chyba nasz OKS powinien się promować. Mam cichą nadzieję, że propozycja podobnej współpracy, na bazie tego co wypracowano w tym wypadku, trafi do większości klubów Opolszczyzny, co mogło by przynieść za kilka lat konkretne korzyści także dla nas - kibiców.
Klęski to nasze doświadczenia w drodze do sukcesu, a nie meta naszych starań!

Obrany cel: WIELKA POLSKA NA WIEKI

309
Takie sytuacje same nie zdarzają się przypadkiem. Cieszę się, że w Prudniku jest wiara w niebiesko-czerwoną Opolszczyznę, a także ktoś komu chce się jeszcze coś robić za darmo, szczególnie dla młodzieży i dzieciaków, które powinny wiedzieć, że należy utożsamiać się z polskimi klubami takimi jak Odra Opole i Polonia Bytom, a nie jakieś zabrza, chorzowy czy gliwice... dzięki Wielki Czesławie :) A, że korzyść sportowa będzie dla obu klubów przy okazji to podwójnie należy się cieszyć.
A na tą chwilę mam nadzieję, że przyjmiemy 11. sierpnia te dzieciaki i młodzież na Oleskiej tak, żeby nigdy tego nie zapomnieli i zawsze chcieli tu wracać, zabierając ze sobą swoich kolegów...

314
Aż się uśmiechnąłem na to info, bo kilka dni temu sobie przypomniałem o nim i myślałem co się z nim teraz dzieje, bo w sumie lubiłem go jak u nas grał. Jeżeli nie obniżył lotów aż tak jak wskazywałby na to jego ostatni klub, to możemy mieć jeszcze z niego pożytek.

319
Niby klub emeryta, ale z drugiej strony wierzę, że Polak wie co robi. Kontrakty są na rok - na pewno ciężko jest znaleźć piłkarzy dających pewną jakość i gotowych solidnie trenować do III ligi. Taki Piegzik trochę futbolu łyknął, wie co to znaczy trenować na poziomie ekstraklasy, więc powinien też być jakimś wzorem dla naszych młodych, utalentowanych nieudaczników.

Umowa jest podpisana na rok - liczę, że za rok Odra będzie dużo atrakcyjniejszym pracodawcą niż jest teraz. Kto nie spełni oczekiwań lub się za bardzo zestarzeje, zapewne odejdzie. Musimy zaufać trenerowi - jeżeli on wierzy w to, że ci zawodnicy dadzą nam awans, to trzeba być dobrej myśli. Chciałem też zauważyć, że żaden młody zawodnik, który jakoś tam łapał się do składu nie odszedł, także cieszy fakt, że te starsze wzmocnienia nie dzieją się kosztem wychowanków.

320
"Do klubu dotarło pismo, w którym Górnik Wesoła Mysłowice informuje, że w związku z modernizacją stadionu przy ul. Sportowej 2 w Mysłowicach nie będzie przyjmował kibiców drużyn przyjezdnych na swój obiekt. Sytuacja taka potrwa przez całą rundę jesienną. Przypomnijmy, że pojedynek z beniaminkiem III-ligi opolsko-śląskiej to pierwszy mecz wyjazdowy naszej ekipy. Spotkanie odbędzie się w środę 15 sierpnia o godzinie 17.00."

Znowu się zaczyna? Wszyscy nagle remontować będą swoje "stadiony" ?

323
Mam nadzieje, ze moje pytanie zamieszczam w odpowiednim temacie.
Dlaczego na oficjalnej stronie klubu ( kadra zespolu ), tylko czesc pilkarzy ma pelna statystyke ? Czyli, przykladowo obok nazwiska K. Kowalczyka ( wybralem nieprzypadkowo jego wlasnie bo mam nadzieje ze sie w koncu przebudzi )
znajdziemy pelna informacje typu - zainteresowania, muzyka, wiek, data urodzenia, gdzie gral poprzednio, ild., natomiast obok takiego Wasilewskiego - goly numer i pozycja ? Oczywiscie jest takich pilkarzy " niepelnych " duzo wiecej.