Re: Sezon 2012/2013 - spekulacje

82
Mysłowice też nawet ciekawy wyjazd. Miasto liczące 70tys. ludzi jest FC GKS Katowice, niewiem czy czasem nie jednym z lepszych, ale nie jestem pewien. Pare nawet dosyć ciekawych wyjazdów się zapowiada. Zaniedługo trzeba już zacząć już mała mobilizację, fajną zapowiedź zrobił Widzew Łódź, kto widział ten wie. W tym sezonie tylko awans, teraz albo nigdy.

89
Jeszcze słówko o przyszłym sezonie.

Cieszą mnie wzmocnienia. Jeżeli dojdzie Feć, będziemy mieli dwóch dobrych bramkarzy, a więc na tej pozycji spokój. Martwi mnie brak napastnika, bo Tyc odszedł, ale Krysian też (jego żałuję dużo bardziej). Z Setli pożytku chyba nie będzie (kiedyś w niego wierzyłem). W innych formacjach też mamy poważne braki. Wszystko wskazuje na to, że rewolucji kadrowej nie będzie.

Z jednej strony, trzeba zapomnieć o zeszłym sezonie. Mamy teraz trochę lepsze uwarunkowania, awans musi zostać wygrany, bo jeżeli nie teraz, to nie wiem czy kiedykolwiek wygrzebiemy się z tego trzecioligowego gówna - z żałosną frekwencją, bez sponsorów, bez miasta (bo jestem pewien, że w końcu powiedzą stop). Z drugiej strony, KAŻDY piłkarz, który grał w Odrze w zeszłym sezonie jest dla mnie na cenzurowanym. Nie ma czegoś takiego, jak "mecz nie wyszedł". Do tej pory śmieję się z tego tekstu, który ktoś tu przywołał po kompromitacji pucharowej, że "priorytetem jest liga". Nie wiem który inteligent to powiedział, ale powinien zostać wywalony na zbity pysk tylko za takie gadanie. Wszystkie te Deje i inne miernoty powinny się jasno zadeklarować, czy zaczynają poważnie myśleć o graniu w Odrze, czy nadal traktują to jako coś mało istotnego. Jeżeli chcą grać, to nie ma dla nich żadnej taryfy ulgowej. Za wyczyny z zeszłego sezonu mają teraz zagrać sezon życia. A jak nie chcą, to takich zawodników nie potrzeba. Jeżeli mielibyśmy znowu przegrać awans, to w walce, a nie na leżąco.

Trochę to głupio brzmi, bo sam nie wiem na ilu meczach w tej rundzie będę mógł być, ale trzeba walczyć o frekwencję. Wyniki muszą pomóc, ale też każdy musi zachęcać znajomych, że to właśnie teraz Odra awansuje. Trzeba pokazać, jaki klub jest najważniejszy na opolszczyźnie.

90
To powiedział o ile pamiętam TT.

Co do nowych zawodników, to z tego co słyszałem, to lista jest raczej konkretna, problemy są dwa:
- ci lepsi często nie chcą iść grać do 4 ligi;
- ci dobrzy, ale durni, nie chcą przychodzić grać pod Polakiem, bo wiedzą, że z nim trzeba będzie zapierdalać;

Z drugiej strony, wiele (bardzo wiele) klubów nie płaci (A Ruch Z. i MKS K. balansują już na granicy wypłacalności), a Odra może nie płaci kokosów, ale co miesiąc wypłata jest regularna. No i ciągle liczą, że uda się przyciągnąć kogoś z ZL.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

92
swendrak pisze:
LooZ^ pisze:W Jaworznie sektor otwarty.
zapomniałeś dodać, że jest teraz otwarty :) bo to nigdy nie wiadomo czy nagle się nie okaże, że "nie tak pomalowali bramę na sektorze gości" albo podobnego typu rzeczy :)
Teraz jest zamknięty, od nowego sezonu ma być otwarty. Natomiast Bielsko już od zeszłej rundy przyjmuje gości, więc całkiem możliwe, że w nadchodzącym sezonie też tam wejdziemy.
Odra jest najważniejsza !

98
LooZ^ pisze:To powiedział o ile pamiętam TT.

Co do nowych zawodników, to z tego co słyszałem, to lista jest raczej konkretna, problemy są dwa:
- ci dobrzy, ale durni, nie chcą przychodzić grać pod Polakiem, bo wiedzą, że z nim trzeba będzie zapierdalać;

Z drugiej strony, wiele (bardzo wiele) klubów nie płaci (A Ruch Z. i MKS K. balansują już na granicy wypłacalności), a Odra może nie płaci kokosów, ale co miesiąc wypłata jest regularna. No i ciągle liczą, że uda się przyciągnąć kogoś z ZL.
powiedzial to kto inny. nie TT, tylko pilkarz ktory mial stanowic filar Odry. ale nie ma teraz sensu rzucac mu klody pod nogi, niech swoja postawa na boisku sam oczysci sie z takich chorych bredni jakie wypowiadal.

99
Sam sobie je rzucił swoim idiotyzmem.

Przy okazji, Plewnia trenuje z Odrą. Nie jestem przekonany... Nie wiem co on tam pokazywał ostatnio w GKS, ale pytanie, czy 35-letniemu zawodnikowi jeszcze się chce.
Swoją drogą, na głównej jest taki opis: "Wcześniej stanowił trzon młodej drużyny prowadzonej przez Zygfryda Blauta w latach 2000-2002, która wywalczyła awans do II ligi" - chyba jednak komuś pomyliły się daty...

100
snajper pisze:
LooZ^ pisze:To powiedział o ile pamiętam TT.

powiedzial to kto inny. nie TT, tylko pilkarz ktory mial stanowic filar Odry. ale nie ma teraz sensu rzucac mu klody pod nogi, niech swoja postawa na boisku sam oczysci sie z takich chorych bredni jakie wypowiadal.
a co Snajper? byłeś w Kluczborku i słyszałeś/widziałeś ze to kto inny niż Tyc? ja na przykład byłem i widziałem i kazałem mu spierdalać jeżeli nie chce mu się grać, bo własnie ten piłkarzyk dopuścił sie tych słów. Płakac za nim nie będę, bo takich pseudograjków, którzy nie maja szacunku do swoich kolegów i swojego trenera w klubie nam nie potrzeba.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być