http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... PXJu_uKF28Andrzej Polak oficjalnie jest już trenerem piłkarzy Odry Opole. O tym, że przejmie tę funkcję, mówiło się już od dłuższego czasu, ale do podpisania umowy doszło dopiero we wtorek. Zaś właściciel biura podróży Sindbad obiecał klubowi wsparcie.
- Dziękuję za zaufanie i postaram się, aby udało się spełnić oczekiwania - nie krył sam zainteresowany. A w klubie głośno powtarza się, że celem numer jeden na przyszły rok jest awans do II ligi.
Dlatego też podczas zakontraktowania nowego szkoleniowca większą pomoc Odrze obiecał Ryszard Wójcik, właściciel biura podróży Sindbad. - Mam nadzieję, że to będzie też impuls dla innych opolskich firm i w najbliższym czasie, będziemy mówili o grze na zapleczu elity - zaznaczał były sędzia międzynarodowy.
- Mamy przecież największy wskaźnik bibliotek ze wszystkich miast wojewódzkich w przeliczeniu na jednego mieszkańca i chwała za to, ale nie mamy - poza ciężarowcami Budowlanych - sportu na porządnym poziomie. Trzeba to zmienić. Chcę by o naszym klubie mówiono także na arenie ogólnopolskiej, stąd także zatrudnienie trenera Polaka - podkreślał Wójcik.
- Piłka jest, była i będzie sportem numer jeden w naszym kraju. Tym bardziej zatem boli, że obecnie mamy taką sytuację że na mecze w Opolu przychodzi kilkaset czy też półtora tysiąca osób, ale ja pamiętam że przychodziło kilkanaście tysięcy i chcę by te czasy wróciły. Dlatego postanowiłem zwiększyć swoje działanie w sporcie. By w przyszłości w kontekście piłki mówili w Opolu o sporcie przez duże S - stwierdził właściciel Sindbada.
Odra w mediach.
#1Polak w Odrze, a Sindbad ją wspomoże.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.