Polityka kadrowa Klubu.

2
Sądzę ,że trener Kaniuka powinien sam się podać do dymisji po zakończeniu tego sezonu. Zespół żle przygotowany do rundy rewanżowej w/g mnie za dużo sparingów brakowało potem tzw."głodu"gry" głód mieli tylko zawodnicy rezerwowi,system gry defensywny z jednym napastnikiem {Tyc albo Setla}nie przyniósł w najważniejszych meczach ,żadnych korzyści drużynie potem też nie było zmiany taktyki.na boisku sześciu nominalnych obrońców[ Michniewicz, Liśiński albo Brzozowski. Ganowicz,Surowiak, Kowalczyk, Rewucki} Oderka grała siermiężny,zachowawczy football.Składnych,zespołowych akcji jak na lekarstwo,dużo bramek straconych po stałych fragmentach gry, nic się nie zmieniło od poczatku sezonu. mało bramek zdobytych po stałych fragmentach gry,dlaczego? Szalone rotacje w składzie wyjsciowym. ciągłe zmiany zawodników na pozycjach vide Surowiak. Ganowicz , Kowalczyk itp. brak stabilizacji formy zawodników na dobrym poziomie.Praca szkoleniowa z młodymi zawodnikami {Deja, Job.Brzozowski,Rewucki.Rozmus,Kowalczyk.Setla.Syldorf.} żadnego postępu od dwóch lat.Czego Pan I Pana poprzednik nauczyliście tych chłopców jeżeli chodzi o rzemiosło piłkarskie? Prawie wszyscy zawodnicy grali poniżej oczekiwań w tej rundzie.Nie było tzw.'gryzienia trawy'" ani w meczu z Rybnikiem ani póżniej, dlaczego? może Pan i drużyna wybraliście niewłasciwego kapitana,który miał pociagnąć cały zespół do walki chociażby o drugie m-ce? w/g mnie wielu zawodnikom wystarczało samo znalezienie sie w pierwszej jedenastce. potem brakowało determinacji i pasji w grze ograniczanej przez dziwną taktyką trenera [jeden napastnik z przodu,brak ofensywnych pomocników.sześciu obrońców w składzie}. Kolosalna liczba własnych strat niewymuszonych znacznie obniżała jakośc gry w każdym meczu. co robił sztab szkoleniowy? czy była ocena tych strat,analiza i wnioski? czy były indywidualne techniczne trennigi korygujące braki w podstawowym wyszkoleniu pilkarskim? Podejrzewam, że nie i to jest smutne , trener Kaniuka nie wypromował żadnego zawodnika.nie stworzył kolektywu bo poprostu tego nie umie.Trener Mourinho potrafi nauczyć czegoś nowego nawet zawodników trzydziestoletnich. ale nie wymagajmy zbyt wiele od opolskich trenerów.

Polityka kadrowa Klubu.

3
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem... Drużyna kompletnie nieprzygotowana na awans w tym sezonie - zresztą zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że ciężko będzie awansować sezon po sezonie więc pozostaje niestety tylko przyjąć do wiadomości taki stan rzeczy jaki mamy... Jednak od pierwszego meczu w nowym sezonie piłkarze muszą poczuć presję awansu i grac tak jakbyśmy sobie tego wszyscy życzyli. Awans w nowym sezonie to cel numer 1 i inne rozwiązania wg. mnie nie wchodzą w grę. My kibice musimy dać kopaczom od samego początku do zrozumienia o co grają a jak się coś komuś nie podoba to nie musi grac w drużynie z aspiracjami do awansu - zawsze może znaleźć sobie "pracodawce" mniej wymagającego... Pamiętajmy o tym że piłkarze przychodzą i odchodzą - a my kibice byliśmy, jesteśmy i będziemy... Nie dajmy zniszczyć tego czemu poświęcamy swoje życie. Odra To My !!! Pozdrowienia

Polityka kadrowa Klubu.

4
jedenastka pisze:Sądzę ,że trener Kaniuka powinien sam się podać do dymisji po zakończeniu tego sezonu. Zespół żle przygotowany do rundy rewanżowej w/g mnie za dużo sparingów brakowało potem tzw."głodu"gry" głód mieli tylko zawodnicy rezerwowi,system gry defensywny z jednym napastnikiem {Tyc albo Setla}nie przyniósł w najważniejszych meczach ,żadnych korzyści drużynie potem też nie było zmiany taktyki.na boisku sześciu nominalnych obrońców[ Michniewicz, Liśiński albo Brzozowski. Ganowicz,Surowiak, Kowalczyk, Rewucki} Oderka grała siermiężny,zachowawczy football.Składnych,zespołowych akcji jak na lekarstwo,dużo bramek straconych po stałych fragmentach gry, nic się nie zmieniło od poczatku sezonu. mało bramek zdobytych po stałych fragmentach gry,dlaczego? Szalone rotacje w składzie wyjsciowym. ciągłe zmiany zawodników na pozycjach vide Surowiak. Ganowicz , Kowalczyk itp. brak stabilizacji formy zawodników na dobrym poziomie.Praca szkoleniowa z młodymi zawodnikami {Deja, Job.Brzozowski,Rewucki.Rozmus,Kowalczyk.Setla.Syldorf.} żadnego postępu od dwóch lat.Czego Pan I Pana poprzednik nauczyliście tych chłopców jeżeli chodzi o rzemiosło piłkarskie? Prawie wszyscy zawodnicy grali poniżej oczekiwań w tej rundzie.Nie było tzw.'gryzienia trawy'" ani w meczu z Rybnikiem ani póżniej, dlaczego? może Pan i drużyna wybraliście niewłasciwego kapitana,który miał pociagnąć cały zespół do walki chociażby o drugie m-ce? w/g mnie wielu zawodnikom wystarczało samo znalezienie sie w pierwszej jedenastce. potem brakowało determinacji i pasji w grze ograniczanej przez dziwną taktyką trenera [jeden napastnik z przodu,brak ofensywnych pomocników.sześciu obrońców w składzie}. Kolosalna liczba własnych strat niewymuszonych znacznie obniżała jakośc gry w każdym meczu. co robił sztab szkoleniowy? czy była ocena tych strat,analiza i wnioski? czy były indywidualne techniczne trennigi korygujące braki w podstawowym wyszkoleniu pilkarskim? Podejrzewam, że nie i to jest smutne , trener Kaniuka nie wypromował żadnego zawodnika.nie stworzył kolektywu bo poprostu tego nie umie.Trener Mourinho potrafi nauczyć czegoś nowego nawet zawodników trzydziestoletnich. ale nie wymagajmy zbyt wiele od opolskich trenerów.
Nie przesadzaj, przecież od następnego sezonu to wszystko się zmieni. Więcej wiary.

Polityka kadrowa Klubu.

5
Mr. Smith pisze:
jedenastka pisze:Sądzę ,że trener Kaniuka powinien sam się podać do dymisji po zakończeniu tego sezonu. Zespół żle przygotowany do rundy rewanżowej w/g mnie za dużo sparingów brakowało potem tzw."głodu"gry" głód mieli tylko zawodnicy rezerwowi,system gry defensywny z jednym napastnikiem {Tyc albo Setla}nie przyniósł w najważniejszych meczach ,żadnych korzyści drużynie potem też nie było zmiany taktyki.na boisku sześciu nominalnych obrońców[ Michniewicz, Liśiński albo Brzozowski. Ganowicz,Surowiak, Kowalczyk, Rewucki} Oderka grała siermiężny,zachowawczy football.Składnych,zespołowych akcji jak na lekarstwo,dużo bramek straconych po stałych fragmentach gry, nic się nie zmieniło od poczatku sezonu. mało bramek zdobytych po stałych fragmentach gry,dlaczego? Szalone rotacje w składzie wyjsciowym. ciągłe zmiany zawodników na pozycjach vide Surowiak. Ganowicz , Kowalczyk itp. brak stabilizacji formy zawodników na dobrym poziomie.Praca szkoleniowa z młodymi zawodnikami {Deja, Job.Brzozowski,Rewucki.Rozmus,Kowalczyk.Setla.Syldorf.} żadnego postępu od dwóch lat.Czego Pan I Pana poprzednik nauczyliście tych chłopców jeżeli chodzi o rzemiosło piłkarskie? Prawie wszyscy zawodnicy grali poniżej oczekiwań w tej rundzie.Nie było tzw.'gryzienia trawy'" ani w meczu z Rybnikiem ani póżniej, dlaczego? może Pan i drużyna wybraliście niewłasciwego kapitana,który miał pociagnąć cały zespół do walki chociażby o drugie m-ce? w/g mnie wielu zawodnikom wystarczało samo znalezienie sie w pierwszej jedenastce. potem brakowało determinacji i pasji w grze ograniczanej przez dziwną taktyką trenera [jeden napastnik z przodu,brak ofensywnych pomocników.sześciu obrońców w składzie}. Kolosalna liczba własnych strat niewymuszonych znacznie obniżała jakośc gry w każdym meczu. co robił sztab szkoleniowy? czy była ocena tych strat,analiza i wnioski? czy były indywidualne techniczne trennigi korygujące braki w podstawowym wyszkoleniu pilkarskim? Podejrzewam, że nie i to jest smutne , trener Kaniuka nie wypromował żadnego zawodnika.nie stworzył kolektywu bo poprostu tego nie umie.Trener Mourinho potrafi nauczyć czegoś nowego nawet zawodników trzydziestoletnich. ale nie wymagajmy zbyt wiele od opolskich trenerów.
Nie przesadzaj, przecież od następnego sezonu to wszystko się zmieni. Więcej wiary.
No oczywiscie przeciez mamy tutaj znawcow na forum ktorzy doskonale znaja sie na pilce noznej i wiedza ze najlepszy trener na jakiego nas stac, na wyciagniecie swoich asow z rekawa czeka do nowego sezonu. Ten to byl tylko taki na przetarcie. spoko

Polityka kadrowa Klubu.

6
Szkoda tylko że czekać trzeba było do końca sezonu aby to zauważyć.....ale od przyszłego sezonu to my już wszystkim pokażemy......

Polityka kadrowa Klubu.

8
WoytasOks pisze:Ponoć chcą wyjebac FRANKA MAJERA SYLDORFA BELLE
TO powiem wprost ... niech wyjebią TRENERA.... bo jak na całym świecie jest tak że za wyniki drużyny odpowiada trener... to może niech i u nas tak będzie .....a jak nie to wyjebcie cała drużynę i sprowadżmy sobie najlepszych z Barcelony albo Realu Madyrt a pod wodza tego trenera i tak wiele nie osiągną... to jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać, jest jeszcze jedna opcja ..czekajmy na cuda ..ale te zdarzają sie niezwykle rzadko..

Polityka kadrowa Klubu.

12
Powinni Polowe Zespołu Wyjebać Poszukać zawodników którzy pomogą nam awansować będą wykazywać ambicje a nie jak niektórzy piłkarze niewykazywali . nieawaNSOWALISMY a mielismy wmiare dobry sklad (doświadczeni Obrońcy michniewicz ganowicz surowiak w pomocy setla tez dobrze sie wkomponowal w drużyne ) . Paru pilkarzy zawiodło chodzby jaworski szepeta scisło w rundzie jesiennej . teraz musi być awans .
Ostatnio zmieniony wtorek, 7 czerwca 2011, 21:13 przez WoytasOks, łącznie zmieniany 1 raz.

Polityka kadrowa Klubu.

14
pasibrzuch pisze:
TO powiem wprost ... niech wyjebią TRENERA.... bo jak na całym świecie jest tak że za wyniki drużyny odpowiada trener... to może niech i u nas tak będzie .....a jak nie to wyjebcie cała drużynę i sprowadżmy sobie najlepszych z Barcelony albo Realu Madyrt a pod wodza tego trenera i tak wiele nie osiągną... to jest moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać, jest jeszcze jedna opcja ..czekajmy na cuda ..ale te zdarzają sie niezwykle rzadko..
Aha no jak ładnie poprosicie to mogę zostać trenerem , awansu nie obiecuję wymagania będe miał a co do pensji jakoś sie dogadamy ... jakiś kontrakt na rok czy dwa....a że nie mam uprawnień nieważne i tak gorzej nie będzie.... popracuję za połowe stawki....

Polityka kadrowa Klubu.

15
pasibrzuch pisze:
Nie chce nikogo obrazic bo nie pracuje w klubie i nie mam prawa oceniac STOSUNEK pilkarzy DO PRACY ( co innego trener - tego oceniamy po grze zespolu i osiaganych wynikach ) Ocenic pilkarzy -To moze tylko Zarzad lub trener. Oni sa codziennie z pilkarzami przez dlugie godziny wiec maja pelny przeglad. Jedynie Pozycja bramkarza. Tutaj o analize stosunkowo latwo. - Pan Bella, moge domyslac sie, z akceptacja i oddaniem koszulki # 1 moze miec klopot. Wiadomo, ze w gre wchodzi jego niezadowolenie z tego powodu, ze ma byc tym drugim. A oczywista z ta decyzja nie chce sie zgodzic, no i kasa chyba mniejsza za zbijanie bakow na lawie.. Po jego odejsciu a moze to byc konieczne - Straty chyba duzej nie bedzie. Natomiast co z tymi mlodymi grajkami, perspektywicznymi ? Mieli sie zgrywac i szkolic na lepszych pilkarzy, tych stanowiacych o przyszlosci Odry a tutaj nie pasuja trenerowi ? Co na to poplecznicy mlodziezy Oderki opartej o swoich ?
Polecam przeczytac raz jeszcze na spokojnie, bez nerwow i od poczatku moje wpisy w tym temacie czyli temat pana Kaniuki i pilkarzy dawniej i dzisiaj i w najblizszej przyszlosci.
A nawiasem moze to wszystko tylko plotka wyssana z palca i wszystko powroci do normy bez trzesienia ziemi ? Bo jak nie ---------------- EJ KURWA SLABO TO WIDZE BO MIAL SIE ZESPOL ZGRYWAC DOJRZEWAC MIELISMY OPIERAC ZESPOL O SWOICH A TERAZ WSZYSTKO OD POCZATKU ??????? Caly rok w dupe ? Jak byly problemy troszke wczesniej to nalezalo wtedy delikatnie wyciac RAKA a nie teraz amputacje wszystkich konczyn. Kto to czeka do konca ?
Jaki dyrygent taka orkiestra.

Polityka kadrowa Klubu.

16
O czym ty chlopie gadasz? Swoj post moglbys zmiescic w 3 zdaniach.

Franek - 26 lat, gowno gra.
Bella - 28 lat, Rozmus jest gorszy?
Syldorf - 24 lata, jakby tyle nie chlal, to moze by cos z niego bylo.
Majer - 22 lata, 3 powazne kontuzje w swojej karierze, ostatnia nadal rehabilitowana, bo spotykam go w gabinecie odnowy, na tak kontuzjogennych, nawet najlepszych pilakrzach, mamy budowac kadre?

Od razu mowie, ze nie mam pojecia kto odejdzie z druzyny, ani kto do niej przyjdzie, ale ci akurat pilkarze w chwili obecnej wnosza do druzyny bardzo malo, chyba ze zlego.

Przyjsc ma ponoc Meryk - 18 lat, wedlug wielu najlepszy pomocnik na Opolszczyznie, rownac sie z nim moze mlody Deja (jeszcze 17 latek), ktory tez ma do nas przyjsc. Lokaj, chociaz nie mam pojecia kto to - 19 lat. Polecaja ich te same osoby ktore sciagnely do nas Rozmusa i Setle, ktos jest niezadowolony z tych transferow?
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Re: Polityka kadrowa Klubu.

17
Wygladaja obiecujaco. Fajnie bedzie jak dla Nas zagraja. Zeby tak jeszcze mial ich kto poustawiac na boisku.
Czy jest szansa na kogos bardziej doswiadczonego np Tracz, Copik ktory by uspokojl gre w trudnych momentach ? ( nazwiska wymienilem przypadkowo mysle ze w dalszym ciagu brak silnego mentalnie pomocnika z doswiadczeniem )

18
LooZ^ pisze:Przyjsc ma ponoc Meryk - 18 lat, wedlug wielu najlepszy pomocnik na Opolszczyznie, rownac sie z nim moze mlody Deja (jeszcze 17 latek), ktory tez ma do nas przyjsc. Lokaj, chociaz nie mam pojecia kto to - 19 lat. Polecaja ich te same osoby ktore sciagnely do nas Rozmusa i Setle, ktos jest niezadowolony z tych transferow?
Z nieoficjalnego źródła słyszałem, że młody D. ma propozycje z ME Górnika i prawdopodobnie na nią przystanie.

19
snajper pisze:Wygladaja obiecujaco. Fajnie bedzie jak dla Nas zagraja. Zeby tak jeszcze mial ich kto poustawiac na boisku.
Czy jest szansa na kogos bardziej doswiadczonego np Tracz, Copik ktory by uspokojl gre w trudnych momentach ? ( nazwiska wymienilem przypadkowo mysle ze w dalszym ciagu brak silnego mentalnie pomocnika z doswiadczeniem )
Tracz, Copik, no no, moze jeszcze Plewnia, Rogowski i Feć. Ale co tam, bierzmy cala stara Odre, zreszta ja prawie mamy. Powiedz mi tylko snajper ktoremu z nich zalezaloby za wszelka cene awansowac, skoro grali juz kilka klas wyzej i raczej powinni myslec powoli o emeryturze?

23
Dla mnie jedyną opcją na środek pola jest Tomasz Copik. Kluczbork raczej spadnie (więc można go wyciągnąć, tymbardziej że nie zanosi się na powtórny awans), sam ciągnął tam ten wózek, dzięki niemu jakieś punkty w rundzie wiosennej zdobyli, u nas więc pewnie grałby na 300%. W dodatku umie wstrząsnąć drużyną i dobrze wykonuje stałe fragmenty. No i to pewnie ostatnia szansa, swoje lata ma, a z tego co wiem chciałby zakończyć w Odrze, grając wciąż na przyzwoitym poziomie.
Kubę Bellę bym zostawił, w drużynie to jedyny zawodnik, któremu należy się miejsce za samo nazwisko. Po tym jak został w klubie po jego upadku mogę mu wybaczyć słabą grę w tej rundzie. No chyba że sam chce się wyrwać, żeby grać regularnie gdzieś indziej.
Co do innych transferów - chociaż środek pola to priorytet, to pomyślałbym też o dwóch skrajnych pomocnikach, ale takich jak Rogowski za czasów naszej gry w 3 lidze (sezon kiedy awansowaliśmy po barażach z Radomiakiem) - którzy zrobią w ciągu sezonu te 5-10 indywidualnych rajdów zakończonych bramką. Takim piłkarzem jest Kowalczyk, ale go zostawiłbym na prawej obronie. No i koniecznie napastnik. Reszta pozycji jest ok.
Na nowy sezon widziałbym taką pierwszą jedenastkę: Rozmus - Kowalczyk, Brzozowski, Ganowicz, Michniewicz - nowy zawodnik (Meryk?), Deja / Sikorski (zależy czy drugi ŚP były defensywny czy ofensywny), nowy zawodnik, nowy zawodnik/ Pajączkowski - Setla, nowy zawodnik/ Tyc

25
respest tylko po co nam 4 bramkarzy? kto im będzie płacił?
co do młodego Deji to słyszałem, że z Kluczborkiem coś podpisał, także jak widać ile osób tyle opinii.
Copik przydatny jak najbardziej, w Kluczborku był kluczowym zawodnikiem i myślę że 3-4 sezony jeszcze pogra na wysokim poziomie.
No i trzeba wszystkim wybić z głowy nocne życie, bo myślą, że jeśli mają kolegów kibiców to mogą sobie pozwalać na picie i nikt im nic nie powie.
Odra jest najważniejsza !