Re: Transfery

No to wtedy się robi miejsce na liście płac wypożyczając/oddając słabszego obrońcę. Ja tam widzę same pozytywy. Doświadczony, dobry zawodnik (z pewnością lepszy niż Brzozowski czy Zaczyk), walczyłby na boisku na 200% (jako kibic, który ma w sercu Odrę i deklaruje to od dawna), w dodatku mówi w wywiadzie (choć nie wprost), że chce iść do Odry (bo chyba nie chodzi mu o transfer do Startu Bogdanowice czy Skalnika Gracze). W dodatku pamiętam jego dobry występ podczas finału opolskiego PP przeciwko nam. Nie wierzę, że stawiałby wygórowane warunki płacowe, bo kto mu w 3 lidze da więcej?

No chyba, że wstępne rozmowy się już odbyły i nie wiem czegoś o czym wie zarząd.

Chłopaki no offensive, to takie straszne że od razu trzeba się lekko napinać :)
Zawsze jest sposób na to żeby chłopak mógł zagrać w Odrze, tak jak mówi Respest lepiej mieć jednego lepszego niż dwóch słabszych,a to w jaki sposób można to załatwić na bank wymyśliłby zarząd gdyby czynil ruchy w kierunku pozyskania Żmudy

Z tego co wiem, propozycje transferowe przedstawia zarzadowi Dariusz Kaniuka i Wojciech Mielnik. Jestem pewny, ze sa to osoby wystarczajaco kompetentne w kwestii wizji druzyny i jesli Zmuda pasuje do ich wizji, to z pewnoscia z taka sugestia sie do zarzadu zwrocili.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Klimek pisze: tak jak mówi Respest lepiej mieć jednego lepszego niż dwóch słabszych,a to w jaki sposób można to załatwić na bank wymyśliłby zarząd gdyby czynil ruchy w kierunku pozyskania Żmudy
nie zawsze jak masz mało liczną kadrę i do tego dochodzą kartki, kontuzje itp zarząd wie co robi i jak będzie możliwość i pozwolą na to finanse i trenerom się on spodoba to pewnie zobaczymy go na wiosnę u nas :)

Więc tak Panowie :)
Meryk podobno już blisko podpisania kontraktu,bo z nim gadałem (jakieś ostatnie poprawki) :)
Z Dejką jest problem,bo on sam nie wie czego chce,ale zdaje mi się że tak jak Bochen już pisał,że jeszcze tą rundę zostanie w Oleśnie. (chyba na kasę większą czeka)
A co do Jeziorowskiego to niestety nie mam pojęcia. (Czy w ogóle Odra jest nim dalej zainteresowana?)
Amor patriae nostra lex

gomez pisze:Ja mam info z pewnego źródła o niejakim Pajączkowskim...ostatnio grał z Zagłębiu Sosnowiec poprzenio zdaje się w Śląsku i w Polonii Bytom. Gościa trochę kojarze tytan pracy byłby dużym wzmocnieniem.
Z teg co wiem to niema tematu tego pilkarza. Nie ten "przedział cenowy" ;)

Na pewno nie ten przedział (z Bytomia uciekał, bo chciał więcej zarabiać), poza tym koleś nie jest mile wspominany w Bytomiu. Nie dość, że odszedł na pół roku przed awansem PB do ekstraklasy, to w mediach tylko narzekał na krzywy budynek, itp. Jak się okazało, mógł jeszcze te pół roku dograć w krzywym budynku, ale wybrał "pewny awansu" Śląsk, który później go wywalił, przygarnęło go Bielsko, ale i chyba tam wylądował w rezerwach. W końcu zakotwiczył w Sosnowcu. Grywa na lewej obronie i lewej pomocy.

Piłkarsko na pewno warty polecenia.

szmyta pisze:macie jakieś pewne informacje na jakim etapie są rozmowy z Adamem Setlą, bo robi się wokół niego mały szum.
http://www.czarni-otmuchow.pl/news.php
No tak. Zaraz go Kulawik zgarnie i... wróci zapomniany za 2 lata. Najwłasciwsza dla niego jest w tej chwili Oderka i nie pisze tegbo jestem jej kibicem. Jesli chlopak chce sie rozwijac to musi grac, a tylko OKS jest w stanie mu to na tym etapie zapewnic.

Trochę dziwny ruch odnośnie Ścisły. Rozumiem, że jeszcze jakiś jeden dobry napastnik dojdzie do Odry, bo po tej decyzji mamy tylko 2-óch nominalnych napastników: Tyc i Setla (o ile przejdzie; w dodatku to jeszcze junior). Jaworskiemu i Szepecie bliżej do pozycji pomocnika.

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /792464197

Z zespołem pojechało 22 piłkarzy (patrz poniżej). W tej grupie jest też Filip Sikorski. Na razie jednak przechodzi on rehabilitację po zerwaniu ścięgna Achillesa i na jego powrót do normalnych treningów trzeba będzie poczekać jeszcze kilkanaście tygodni.

Z drużyną ćwiczyć będzie szóstka zawodników, której nie było w kadrze jesienią: Łukasz Lokaj (Orzeł Źlinice), Arkadiusz Świerc (z drużyny juniorów), Tomasz Lisiński (powrót po kontuzji), Denis Kumiec (Swornica Czarnowąsy), Krzysztof Meryk (OKS Olesno) i Adam Setla (Czarni Otmuchów).

- Brakuje Marcina Majera, który się rozchorował - mówi trener OKS-u Dariusz Kaniuka. - Dotrze on na obóz w środę lub czwartek. Być może dojadą do nas jeszcze dwaj zawodnicy, którymi poważnie się interesujemy.
Na obóz nie pojechał podstawowy jesienią napastnik Wojciech Scisło, który w poprzednim sezonie był królem strzelców IV ligi. Dostał on wolną rękę w szukaniu nowego klubu.

- Byłem zaskoczony tą decyzją - przyznaje Scisło. - Nie chcę jej komentować, ale nie postąpiono ze mną fair.

- Mamy inny pomysł na grę naszego zespołu w ataku i Wojtek się w nim nie znajduje - mówi trener Kaniuka.
Wiele wskazuje na to, że Scisło nadal będzie grać w III lidze. Poważnie zainteresowana sprowadzeniem go jest Victoria Chróścice.

Oderka w Kamieniu będzie do soboty. Na zakończenie zgrupowania zagra dwa sparingi: z I-ligowym Ruchem Radzionków i IV-ligowym MRKS-em Czechowice-Dziedzice.
- Na miejscu mamy znakomite warunki do zajęć - zaznacza trener Kaniuka. - Do naszej dyspozycji jest boisko ze sztuczną nawierzchnią, hala, siłownia, tereny do biegania i gabinety odnowy biologicznej.

Kadra Oderki na obóz:
Bramkarze: Jakub Bella, Łukasz Lokaj, Damian Rozmus.
Obrońcy: Bartosz Brzozowski, Krystian Kowalczyk, Tomasz Lisiński, Maciej Michniewicz, Marcel Surowiak, Arkadiusz Świerc.
Pomocnicy: Michał Bednarski, Sebastian Deja, Dominik Franek, Piotr Job, Denis Kumiec, Krzysztof Meryk, Bartłomiej Rewucki, Filip Sikorski, Jakub Syldorf.
Napastnicy: Tomasz Jaworski, Adam Setla, Bartosz Szepeta, Tadeusz Tyc.

Adriana Pajączkowski dostał zgodę na dwutygodniowe treningi z naszym zespołem. Zawodnik Zagłębia Sosnowiec jeszcze dziś (wtorek) dołączył do przebywających na zgrupowaniu w Kamieniu Śląskim kolegów. Piłkarz chce grać w Opolu, a duży w tym udział mają przede wszystkim względy rodzinne. Popularny "Pająk" urodził się i mieszka w Krapkowicach.

- To doświadczony lewonożny pomocnik, który byłby niewątpliwie wzmocnieniem drużyny - mówi trener Dariusz Kaniuka. Jeśli zarząd klubu osiągnie porozumienie z zawodnikiem, mógłby on jeszcze tej zimy stać się piłkarzem OKS-u, ponieważ w swoim klubie dostał wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy.