Re: WYBORY SAMORZADOWE 2010

26
Faktycznie gomez, masz rację, moje niedopatrzenie (wszystko dlatego, że tam gdzie ja mieszkam są inne zasady). Wtedy poprzeczka jest zawieszona wyżej, trzeba by było dostać w granicach 600 - 1000 głosów na komitet (zależy od procentowego udziału innych komitetów) i nastawić się raczej tylko na jednego kandydata z komitetu do poszczególnych okręgów.

28
fcj pisze:Panowie, numer 10 z okregu V to chyba w ramach zartu podaliscie? Nie pamietacie jak ten pan byl wielkim kibolem? Zajawka trwala z cale pol roku. Myslicie, ze pamiec ma lepsza niz wytrwalosc? Nie zdziwcie sie tylko jak go poprzecie, a za 2 lata okaze sie ze pan Lukasz odnalazl sens swego zycia w sluzbach mundurowych. Bog przebacza, Odra nigdy? Pamietacie czy juz zapomnieliscie?
Zadałem sobie trud sprawdzenia kim jest ta osoba i widać pewne zapędy w stronę niebieskiego koloru

Z bloga Łukasza Żygadły:

"Okolica, która jest bardzo bezpieczna w takiej sytuacji staje się miejscem do przypadkowej bądź nie, wielkiej katastrofy, dobrego łupu dla rabusia itd. Może być też wspaniałym i niezapomnianym miejscem spotkań ludzi chętnych do wypicia pod chmurką bez nadzoru patrolu policyjnego."

http://gdziepole.bloog.pl/id,6096875,ti ... index.html

Haha zapewne pomoże nam ten pan w piciu piwka na stadionie ale tylko pod nadzorem patrolu policyjnego. Co do sezonowości tego osobnika także nie mam pytań na swoim blogu i nie tylko wyraźnie opisuje jak wielkim jest kibicem Odry, Orlika, Kolejorza... Pewnie jest też chuliganem Budowlanych z którymi w młodości jeździł na wyjazdy Naprawdę nie umniejszam nikomu "zasług" jeśli takie posiada jednak jestem zdecydowanym przeciwnikiem budowania poparcia kosztem naszej Odry.

32
http://nk.pl/#profile/670723

Zapraszam na profil Mojego znajomego , ktory staruje i chyba jako nieliczny w gronie startujacych posiada jakis poziom intelektualny . Wiem , ze niektorzy beda myslec ze to kolejny jakis baran czy cos, ale to mlody chlop , ktorego znam prywatnie i naparwde jest bardzo wporzadku. Rzadzko kiedy robi sie cos dla kogos a jesi to idzie w parze z zadowolniem to juz wogole w dzisiejszych czasach niemozliwe. Jednak ja reklamujac jego osobe mam z tego jakas radoche bo taki chłop w Radzie miasta by sie przydał. Zawsze mozna na Niego liczyc i naparwde tylko w extremalnych sytuacjach odmawia , zawsze kiedy moze cos zrobic i pomoc to to robi , bezinteresowanie. Tyle moge powiedziec na jego temat od strony takiej prywatnej , i tak kazdy zrobi jak chce. Ale naparwde porzadny gość! PATRYK ŚRÓDA !
Posiadasz szal ODRY, którego nie mam w swojej kolekcji ? - napisz, napewno sie dogadamy!

38
Przynajmniej coś mówią o Odrze. Wiadomo, że 95% swoich postulatów nie spełnią, ale kampania to właśnie okres, żeby pokazać Opolanom, że Odra to ważny temat. I tak jest, bo wszystkie gazety lokalne witają nas (i będą witały, bo kandydaci dopiero rozkręcają się z obietnicami ;) ) nagłówkami typu "Garbowski obiecuje Odre w 1 lidze" czy "Debata pod znakiem Odry Opole" (zresztą zauważcie, że piszą o Odrze, nie Oderce). Jakby to spełnili to w ogóle byłoby super, ale nie jestem głupi i wiem, że trzeba będzie ich mocno pilnować i się upominać o swoje po wyborach (przynajmniej mamy podstawy - ich obietnice, z których można potem rozliczać).
A że Odra to ważny temat przekonałem się wczoraj, kiedy właśnie wizja Odry w 1 lidze wzbudziła największy entuzjazm i najgłośniejsze brawa na sali (a muszę dodać, że znajomych twarzy z Oleskiej na sali było może ze 2-3; reszta raczej na Odre nie chodzi, co tylko świadczy o tym, jakie jest zapotrzebowanie na sukces i dobry poziom piłki w Opolu)

39
widze ze jestes bardzo kumaty zakladajac kumate konto tylko po to zeby zareklamowac kandydata.... a moze to ty marcin ? :D tylko dlaczego swoje nazwisko piszesz FEC a nie FEĆ ? :D :D :D no i Odry sie wstydzisz ze nie ma ani slowa w tej notce na temat twojej postaci ? ...

poza tym jak juz jestesmy w temacie partii komunistycznej wypowiedz garbowskiego ktory GWARANTUJE <lol2> nam pierwsza lige zobaczyc mozna tutaj

http://www.dailymotion.pl/video/xfk9pu_ ... from=embed
dwa kolory mienia sie

40
Odry Garbowskiego jak coś ;] a wypowiedź jest mega ta jest śmieszna czemu nie wszedł na stadion albo lepiej na sektor A, sektor rodzinny, sektor VIP albo nasza klatka i nie zrobił sobie tam wywiadu? Mega mnie ten wywiad rozśmieszył i mam nadzieje że nikt nie da sobie wmówić słów Pana sędziego bo dużo mówić może każdy :) A odnośnie Marcina Fecia to mógł sobie lepszą partię wybrać chociaż :)

42
Szkoda, ze chyba wstydzi sie Odry bo nie ma o tym ani slowa.

Mielismy dzisiaj spotkanie z Pania Porowska. Zrobila chyba na wszystkich obecnych dobre wrazenie. Nie obiecywala cudow, nie ukrywala ze nie zna sie na pilce i sie nia nie interesuje, ale przedstawila swoj plan na Odre i jej rozwoj i brzmial on dla nas realnie i uczciwie.

Wyczynow Pana Garbowskiego nawet nie skomentuje.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

43
Oby tylko "hamulcowy" nie wygrał w 1turze. Niestety patrząc wstecz Opole głosuje na partie (p.o),a nie na konkretnych ludzi. Nie wiem kto będzie dla Nas najlepszy , lecz wiem że nigdy nie zagłosuje na w/w personę która jest tak pewna swej wygranej , że nawet obiecać coś Nam kibicom to dla niego za dużo. 2 osobą jest oczywiście nasz opolski Pierr Luigi Collina . Ja" czerwonych" nie uznaje. Kończąc- dla Nas nadzieją może być 2 tura.

45
swendrak pisze:Odry Garbowskiego jak coś ;] a wypowiedź jest mega ta jest śmieszna czemu nie wszedł na stadion albo lepiej na sektor A, sektor rodzinny, sektor VIP albo nasza klatka i nie zrobił sobie tam wywiadu? Mega mnie ten wywiad rozśmieszył i mam nadzieje że nikt nie da sobie wmówić słów Pana sędziego bo dużo mówić może każdy :) A odnośnie Marcina Fecia to mógł sobie lepszą partię wybrać chociaż :)
JAK MOZNA PRZECZYTAĆ FECIU JEST BEZ PARTYJNY,MOZE CHCIALBY ALE NIE MOZE ?!!TAKA POLITYKA!!ALE NAPEWNO DAŁ Y RADE NAM POMOC I TYLE W TYM TEMACIE

46
swendrak pisze:Odry Garbowskiego jak coś ;] a wypowiedź jest mega ta jest śmieszna czemu nie wszedł na stadion albo lepiej na sektor A, sektor rodzinny, sektor VIP albo nasza klatka i nie zrobił sobie tam wywiadu? Mega mnie ten wywiad rozśmieszył i mam nadzieje że nikt nie da sobie wmówić słów Pana sędziego bo dużo mówić może każdy :) A odnośnie Marcina Fecia to mógł sobie lepszą partię wybrać chociaż :)
LEPSZA GORSZA MYSLE ZE NIE MA ZNACZENIA?!!TO BYŁ WYBÓR NIE ŚWIADOMY ,BO MARCIN JEST BEZPARTYJNY.LICZY SIE DOBRO SPORTU OPOLSKEIGO I TEGO SIE TRZYMAJMY

49
Jak tak czytam te wpisy Marcina vel kumaty to jak tu na niego zagłosować, no jak? Aż dziw bierze że cie wpisali na jakąkolwiek listę. Przecież ten styl jaki pamiętam z komentarzy pod newsami na oficjalnej jest niepowtarzalny. Z resztą nie trzeba być Sherlockiem żeby się połapać. Już jednego takiego mądrego w radzie mamy co sam o sobie pisał, tylko kurwa zapomniał, że ze swojego maila to wysyłał. Tacy ludzie chcą właśnie rządzić... no ale 2 koła miesięcznie przez 4 lata piechotą nie chodzą. Ręce opadają....