Re: 11 kolejka (2024/2025). Wisła Kraków - Odra.

smilee pisze:
piątek, 27 września 2024, 19:48
Chuj, wyłączam.
Nie mogę na to patrzeć.
Chuj, namówiłeś.
Tak w ogóle, do chuja, jak oni chcą na nowy stadion przyciągnąć kibica?
Tu będzie GORZEJ niż Bielsko, niż Płock.
2k ludzi na stadionie, od biedy 4-5.
Prezydent napisał, że działaja nad rywalem dla Odry na otwarcie.
Ja pytam - po chuj i na kogo to obchodzi.
Na mecz o pietruszke przyjdzie 500 osob.

Pomijam już, że samo zatrudnienie Sobolewskiego nie do końca mi pasowało. Ale to, że nic z tego nie będzie jest oczywiste od dobrych kilku kolejek - plus jest taki, że już chyba nikt nie wierzy, że Sobolewski rokuje na jakąkolwiek poprawę. Oby zarząd nie upierał się przy tym swoim błędzie, bo naprawdę czeka nas katastrofa.

Trener zasługuje na szansę, jeżeli nie punktuje, ale widać progres przynajmniej w niektórych elementach gry. Sobolewski po prostu zaorał Odrę, zniszczył wszystko co tu było.

A odnośnie transferów, to też chętnie bym się dowiedział kto bierze na klatę takie wynalazki jak Banaszewski. Czy to Sobol, czy Bartnicki.

Foker pisze:
piątek, 27 września 2024, 20:24
Czytałem komentarze wszędzie, gdzie się dało, po zatrudnieniu Sobola/Bartnickiego. A teraz Matyska.

Nigdzie nie było pół dobrego słowa.

Zamiast zatrudniać tutaj ludzi młodych perspektywicznych, z papierami na rozwój, kogoś kto coś chce osiągnąć, kogoś kto ma pomysł, ludzi nowoczesnych, to my bierzemy nieudaczników i dziadów.

Boże.
100% zgody. Ja też nie rozumiem jaki jest klucz - chodzą sobie po klubach, wszędzie zostawiają po sobie zle opinie, ale w naszym zarządzie jest dziwna wiara, że tu będzie inaczej. W każdym z tych 3 przypadków do Odry płyną kondolencje od kibiców innych klubów, ale u nas jak gdyby nigdy nic jest wiara w „dwuletni plan na ekstraklasę”. Jak już idziemy w scenariusz z trenerem na dorobku, to czy nie lepiej jest zrobić dobry przegląd niższych lig? Bartnicki w roli dyrektora sportowego też nie bardzo wiem co robi. Matysek w zarządzie czym ma się zajmować? Wnieść dobre praktyki z kilku miesięcy „zarządzania” Górnikiem, czy powtórzyć sukcesy transferowe ze Śląska?

LooZ^ pisze:
piątek, 27 września 2024, 20:35
Czy to już moment na to, żeby napisać, że od jakiegoś czasu słyszę, że piłkarze niezbyt doceniają metody szkoleniowe trenera, a jeszcze mniej jego charakter i zachowanie ich względem?

Mamy 2024, a niektóry dalej sądzą, że dorosłych facetów mobilizuje się wyzwiskami i agresją.
No to fajnie. My naprawdę mamy ciekawie z trenerami.