Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

829
Moder ma ogromny potencjał. Widać to w każdym zagraniu. Tyle, że na razie często puchnie pod koniec meczu, jest niedokładny i mało przydany w defensywie (tutaj robi największe postępy). Jeśli poprawi motorykę, przyjdzie luz i chłopak uwierzy do końca w umiejętności, to będzie błyszczeć. Choć obecnie w lepiej formie jest Bonecki. Potrzeba czasu, ale z drugiej strony, szkoda zabierać miejsce komuś, na teraz, lepszemu... Trudne są to wybory, szczególnie na pozycji, na której Rumak ma kilku dobrych graczy.

836
respest pisze: środa, 22 sierpnia 2018, 10:29 Przecież jest obowiązek wystawiania minimum jednego. Wystawili kilku do tej pory, ale żaden jeszcze nie łapie się do klasyfikacji.
i do tego, żeby można było jakiemuś młodzikowi liczyć punkty musi mieć rozegranych przynajmniej 5? meczów

ale nie jestem tego pewien
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

837
sprawdziłem:

6. Jaka jest metodologia Pro Junior System PZPN?
– Zawodnik musi rozegrać co najmniej 270 minut oraz 5 meczów w rozgrywkach ligowych, aby spędzony przez niego czas na boisku został uwzględniony w punktacji końcowej – te dwa warunki muszą zostać spełnione łącznie;
– Klasyfikacja jest aktualizowana na bieżąco po rozegranych meczach i udostępniana klubom, zawodnikom oraz kibicom na stronach internetowych PZPN;
– Kluby zdegradowane nie są uwzględniane w podziale nagród finansowych przyznawanych w ramach Programu;
– Do klasyfikacji nie są wliczane mecze barażowe;
– Minuty rozgrywane przez Młodzieżowców i Wychowanków w ramach rozgrywek reprezentacyjnych, które odbyły się w przerwie letniej pomiędzy sezonami ligowymi, są wliczane do punktacji końcowej następnego sezonu.

Re: NICE 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

839
Szyman pisze: czwartek, 14 czerwca 2018, 5:52 a ja się tylko powtórzę:
Szyman pisze: środa, 16 maja 2018, 11:25 Spodziewam się kompromitującego początku w wykonaniu naszych kopaczy bo będą się uczyli futbolu na nowo, ta machina zapewne będzie rozpędzała się powoli i mam nadzieję, że ze skutkiem szybkiego rozwoju.
to, że będziemy dołować na początku, mam wkalkulowane od momentu kiedy Rumak przyszedł do Opola
przed sezonem zakładałem, ze zdobędziemy ok 10 punktów w pierwszych 10 meczach, proces budowy zespołu jest w pełni a cel na ten sezon to utrzymanie się (i tego się cały czas trzymamy)
komenty na tych pseudostronach o futbolu są tak smieszne i zarazem meczące że nie da się już tego czytac jak Snajpera

844
wijamurzyn pisze: wtorek, 28 sierpnia 2018, 16:38
kornik pisze: wtorek, 28 sierpnia 2018, 16:00 Tak z ciekawości patrzę się na tabelę i narzekamy że tak słabo a co powiedzieć o Gieksie Katowice czy Niecieczy które są niżej od nas.
jeśli chcemy coś osiągnąć, musimy się porównywać do najlepszych :)
... i przede wszystkim przestać chlać jak to miało miejsce po meczu w niedzielę.

846
Kob pisze: wtorek, 28 sierpnia 2018, 19:03
odra1945 pisze: wtorek, 28 sierpnia 2018, 19:00 ... i przede wszystkim przestać chlać jak to miało miejsce po meczu w niedzielę.
Coś więcej?
W domowym zaciszu pękło pare flaszek i tyle. Nikt nie jest święty ale jest czas na takie balety. No i łatwiej zrozumieć jak ktoś na boisku spełnia oczekiwania, a tak to trochę zajeżdża wyjebką...

847
http://www.90minut.pl/news/289/news2894 ... sacie.html
Mecz pewnie będzie przełożony na wniosek Odry Opole, ale w sumie nie wiem czy to dobry pomysł.
Szota i tak siedzi na ławie, a za słabego w ostatnich meczach Modera mógłby zagrać Czyżycki.
Z Gieksy w sumie też jednego zawodnika powołano do reprezentacji U-20, ale też jest w ostatnim czasie głownie rezerwowym.
Lepiej rozegrać mecz w pierwotnym terminie, niż później dodatkowo w środku tygodnia.

849
wijamurzyn pisze: wtorek, 28 sierpnia 2018, 16:38
kornik pisze: wtorek, 28 sierpnia 2018, 16:00 Tak z ciekawości patrzę się na tabelę i narzekamy że tak słabo a co powiedzieć o Gieksie Katowice czy Niecieczy które są niżej od nas.
jeśli chcemy coś osiągnąć, musimy się porównywać do najlepszych :)
Nie ma co się porównywać do Katowic i Niecieczy, tak samo jak nie ma sensu porównywać się do innych drużyn. Tak długo jak nie mamy stadionu, nie ma co myśleć o ekstraklasie. Czyli na ten sezon mamy według mnie cele:
1. utrzymanie
2. czołowe (1-3) miejsce w PJS
3. budowę drużyny pod kątem kolejnego sezonu
4. wejście na wyższy poziom organizacyjny

Na tę chwilę bardziej niż punktami w tabeli martwiłbym się celami 3 i 4. Do spadku kilku kandydatów jest - Puszcza, Garbarnia, Warta, Stomil. Nie wiemy do końca jak potoczy się sytuacja w Niecieczy czy Bytowie. Moim zdaniem jesienią w ogóle nie ma co dyskutować o utrzymaniu, bo tabela jeszcze się mocno zmieni przez najbliższe kolejki.

P.S. Polsat chce transmitować mecz w Katowicach, chyba nikt im nie powiedział o przekładaniu meczu. Swoją drogą też uważam że bez sensu to przekładanie.