Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
801Jestem ciekaw składu Odry,mam nadzieje ze taki wynik powtórzymy na jesień.
Dokładnie. Wystarczy przypomnieć sobie jego transfery z Rozwoju z jesieni 2016 roku. Transfery+ myśl szkoleniowa Smyły= ostatnie miejsce w tabeli. Dobrze, że zarząd to zawetował, bo zdecydowanie był to kiepski pomysł. Ten Kędziora też mnie nie przekonuje – runda wiosenna była słaba w jego wykonaniu. Nie róbmy z Odry Oddziału Geriatrycznego. Pierwsze ruchy transferowe nowego trenera dość chaotyczne i chyba nie do końca przemyślane. Przede wszystkim nie widać w nich jakiegoś perspektywicznego myślenia. Trzeba budować drużynę, która będzie się sportowo rozwijać. Ściąganie piłkarskich emerytów tego nie zapewni. To jeszcze nie koniec zmian personalnych. Oby kolejne pomysły były lepsze. I jak najbardziej - trzymamy kciuki!respest pisze:Oczywiście trzymam kciuki za trenera Smyłę, bo trzymam kciuki za Odrę, ale zaczynają się przesłanki, których można było się spodziewać u tego szkoleniowca. Dudek, Markowski, Kędziora, odrzucił Giela - masakra. Niech bazują na tym notesie z nazwiskami JF, bo MS raczej oka do piłkarzy nigdy nie miał.
No a Budek ma 21 lat i jest po Akademii Legii. Też źle? Zasugerował zarządowi, że by przyszli, usłyszał "ni chuja" i nie ma tematu. Napastników szukają wszyscy w każdej lidze, nie jest łatwo o takiego, Kędziora to ryzyko, ale i szansa na napastnika który jest w stanie strzelać kilkanaście bramek w sezonie.Polak'o pisze:Ja tu czegoś nie rozumiem ktoś wcześniej pisał i sam MS mówił że stawia na młodzież, wprowadził Milika itp, a teraz chce ściągnąć chłopów po trzydziestce.
Czytaj więcej: http://www.nto.pl/sport/pilka-nozna/a/w ... ,12208295/W opolskim zespole wystąpiło kilku testowanych zawodników. Wśród nich byli dobrze znani w naszym regionie: bramkarz Grzegorz Wnuk i prawy obrońca Piotr Kwaśniewski. Obaj grali w MKS-ie Kluczbork. Wnuk przez kilka lat, a będący młodzieżowcem Kwaśniewski był do Kluczborka wypożyczony na poprzedni sezon z Piasta Gliwice. Byli też dwaj testowani zawodnicy młodzieżowi z czołowej polskiej drużyny juniorów w poprzednim sezonie - SMS-u Łódź (3-4 miejsce w Polsce). Opolski klub nie ujawnił jednak ich personaliów. Jeden z nich strzelił pierwszą bramkę dla Odry. Sprawdzany był jeszcze jeden bramkarz oprócz Wnuka, ale też Odra nie ujawniła jego personaliów.
20 latek, 22 mecze 1 bramka,pewnie dużo hy nie zarabiał, nie takie głupie :)LooZ^ pisze:Junior z Piasta/MKSu, jesień miał ponoć świetną, wiosnę już taką sobie.
W Odrze testowany był m.in. Matthias Hamrol - 23-letni bramkarz, który w zeszłym sezonie był rezerwowym 1.FC Köln w meczu 2. kolejki niemieckiej Bundesligi przeciwko VfL Wolfsburg. W czwartoligowych rezerwach Köln Hamrol zanotował 15 występów.
Hehehe, strasznie to przaśne:) To akurat ewentualny transfer z gatunku mniej ważnych, ci juniorzy mnie interesują. I jeszcze jednym transferem na obronę też bym nie pogardził.Do przerwy 0:1 pisze:Matthias Hamrol, czyżby to ten ?
https://www.youtube.com/watch?v=f1gQFGByQDk
Tomasz Wepa gra z nr 6jojo pisze:Każda bramka zaczynała się od głupiej straty w środku pola. Ale trzeba przyznać ze pierwsza bramka palce lizać. A ciekawe kto grał z szóstka przy tej głupiej stracie na 1:1
Dokładnie, niech się cieszą, że nie wyszła na ten GKS pierwsza jedenastka... Ekstraklasa, Ekstraklasa, OKS!dawania szansy słabszym zawodnikom/testowanym, także z wyniku nie można wyciągnąć żadnych wniosków.