Re: Z oficjalnej...

776
Ja wcześniej rozmawiałem na twitterze z twórcą i szefem 90minut.pl. Zapytałem się czy przede wszystkim oficjalne dane klubowe oraz dane wiarygodnej gazety lokalnej nie powinny być źródłem podawanych przez nich frekwencji, to napisał coś o 'liczbach marketingowych' i że sami weryfikują frekwencje. Niestety nie potrafił/nie chciał napisać na czym polega ta 'weryfikacja'. Mecz z Gryfem, w przeciwieństwie do meczu z Wartą, ma już taką frekwencję jak podana na stronie Odry.

777
Co do zwolnienia kierownika to ja dodam jeszcze coś. Odra z Groszmalem współpracuje, a nie przejęła Groszmal. To Groszmal robi im przysługę, że mają gdzie ogrywać swoich zawodników, przez te połączenie Groszmal wiele stracił w oczach innych drużyn z regionu. Pomijając to wszystko. Ciekawy jestem jak sobie zarząd Odry może zwolnić kogoś kogo nie zatrudnił, nawet nie potrafią przekazać tej informacji osobiście, nie mówiąc już o tym, że osoba ta poświęca swój czas, nie tylko w dniu meczu, ale również w ciągu tygodnia zamiast spędzać go z rodziną całkowicie charytatywnie. Tym posunięciem chcą umyć ręce od tego, że to sternicy Odry zawalili awans 2 lata temu Groszmalu i ten mecz, pomijając Puchar Polski. Może niech zaczną robić porządki najpierw u siebie, a nie zwalniają osobę której nigdy nie zatrudnili. Gdzie prezes? Gdzie dyrektor sportowy? Gdzie ludzie odpowiedzialni za marketing? Gdzie ktoś odpowiedzialny za rozglądanie się za młodymi, perspektywistycznymi zawodnikami z regionu? Klub 2-go ligowy, z aspiracjami na 1-szą ligę, a niejeden klub w okręgówce jest bardziej profesjonalny. Trochę przypomina mi to działanie rządu przed Euro w Polsce. Wszystko zostało zamiecione pod dywan, a wzięto się za kibiców którzy nie byli problemem. Tutaj jest podobnie. Cały ten burdel przy Oleskiej najlepiej przykryć i napisać na oficjalnej, że to kierownik rezerw jest odpowiedzialny za całe zło. To, że są wyniki to nie znaczy, że w klubie dobrze się dzieje. Ten zarząd to amatorka niestety. Może i są tam ludzie którym dobro Odry leży na sercu, jednak nie są to odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu. Mam nadzieje, że ktoś to z zarządu czyta i wreszcie ogarną się, bo poza tym, że ostatnio zrobili fajną akcję na 1 września to nic pozytywnego nie słychać... Nie chciałbym tutaj przytaczać wielu żenujących historyjek jak zarząd podchodzi do wielu spraw, ale chyba to co powyżej napisałem świadczy o tym, że nie jest różowo.

778
Podejrzewam że żadną ze stron nikt nie zmuszał do tej współpracy, i jest ona z pewnością korzystna dla obydwu. Gdyby tak nie było to współpraca zostałaby zapewne zakończona. Dla Nas tutaj, z pewnością najistotniejszy jest interes Odry, a dzięki tej współpracy Nasi zawodnicy mogą zaliczyć jednostki meczowe, co ma większa wartość niż same treningi. Groszmal natomiast jest potęgą i sieje postrach na Swoim szczeblu rozgrywek : ) Rola kierownika drużyny jest jasno określona, a i awans Groszmalu wydaje się sprawą również oczywistą, no chyba że zdarzy się jeszcze kilka walkowerów.
Mamy lidera , a wkrótce dwóch. i dalej do przodu !
Tylko Odra !!!

781
kornik pisze:Dla mnie najważniejsze jest to zeby takich cyrków nie bylo w 2 lidze, a w lidze amatorów to nie ma znaczenia, bo wszyscy maja na to wyjebane.
Jak nie ma znaczenia. Ma i to takie same jakby działo się to w pierwszej drużynie. Co to za argument że to liga amatorów. Skoro to liga amatorów to czemu tylko NAM zdarzają się takie sytuacje. Skoro aspirujemy do miana klubu "profesjonalnego" to nie mogą nam się przytrafiać takie akcje.

782
Pawlikus pisze:
kornik pisze:Dla mnie najważniejsze jest to zeby takich cyrków nie bylo w 2 lidze, a w lidze amatorów to nie ma znaczenia, bo wszyscy maja na to wyjebane.
Jak nie ma znaczenia. Ma i to takie same jakby działo się to w pierwszej drużynie. Co to za argument że to liga amatorów. Skoro to liga amatorów to czemu tylko NAM zdarzają się takie sytuacje. Skoro aspirujemy do miana klubu "profesjonalnego" to nie mogą nam się przytrafiać takie akcje.
Takie sytuacje, choć nie powinny zdarzają się często i to nawet na najwyższych szczeblach, patrz Legia-Celtic sytuacja z Bartoszem Bereszyńskim, i wykluczenie Legii.

786
Koledzy widzą jak zapada się organizacyjnie klub, więc nie są w najlepszych nastrojach.

Czy możesz mi wymienić JEDEN aspekt organizacyjny klubu który we wrześniu 2016 wygląda lepiej niż np w marcu 2013? Albo wrześniu 2010?
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

787
Sorry rob65, ale jak Ciebie czytam, to czuje się jak za wczesnego Gierka. Piwko i kielbaska zaliczone, dziewczyny tuż obok, ale niedobrze się robi jak tłumaczysz gówniarskie działania ludzi zarządzających klubem! Gdzie Ty tu widzisz choć znamiona profesjonalnego klubu. Uważam tez za b. sensowne wyjaśnienia @czmielu! Ludzie weźcie się do roboty!

791
Nie chciałbym żeby nasze super wyniki sprawiły że nasz zarząd nie zrobi nic żeby poprawić klub organizacyjnie. Gdzie Prezes, Dyrektor sportowy? Mimo świetnych wyników trzeba mieć rękę na pulsie. Trzeba patrzeć w przyszłość i przewidywać co się wydarzy. Nie liczyć na los...

793
Wedlug mnie takie uroczystosci powinny odbyc sie na meczu z Rakowem,poniewaz wiadomo ze bedzie bardzo duzo kibiców.Cos czuje ze stadion w meczu z Olimpią bedzie wygladal tak jak w meczu z Rozwojem,rywal slaby a na dodatek pogoda moze byc deszczowa i to odstraszylo kibicow 2 tygodnie temu.Mam nadzieje ze sie myle.

794
Nie mylisz się. Wczesna godzina, rywal z dupy, pogoda 9 stopni. Obstawiam, żę bedzie bardzo mało ludzi i dosyć niemiłe doświadczenie weteranów naszej Odry. Rozumiem jednak, że spotkanie było planowane jakby obok rozgrywek i na meczu będą "przy okazji".
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

798
też uważam, że trafiony pomysł. w dniu meczu wiele osób się zastanawia: iść, nie iść. a tak więcej osób kupi wcześniej bilety i na pewno zjawi się na meczu.

po drugie sprawdzałem pogodę długoterminową i akurat ten dzień ma być wolny od opadów deszczu także oby się sprawdziło ;)

799
Czeka Nas zimowy sen. Zyjemy tylko trasferami, to troche malo. Mam proposal. Moze tak zima poodwiedzic pilkarzy w domu, Zapytac o plany z Odra, jak atmosfera, jak spedza swieta I nowy rok, czy uwazaja, ze w tym skladzie sa w stanie walczyc z sukcesem w 1szej lidze, dlaczego koncowka wygladala tak slabo pomimo dlugiej lawy, co mozna polepszyc w druzynie, Jakie marzenia,itp. Ogolnie przyblizyc kibicom naszych malych bohaterow jesieni. Wizerunek Odry !! Pokazcie, ze zachecacie kibicow do odwiedzin stadionu. Bo bywalo z tym kiepsko dlugi okres na oficjalnej

800
Nie ukrywam, że to są dla mnie jakieś jaja, że na stronie oficjalnej Odry (!) czytamy o przygotowaniach Rakowa (!!) nie mając żadnych, bądź lakoniczne informacje o tym co się dzieje w naszym zespole (!!!). Nawet nie wysilili się ładniej pożegnać z trójką odchodzących graczy, poza suchym "Chłopakom dziękujemy za grę" na koncie twitterowym. Trochę żenada.