Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

756
Odra - ruch przy światłach idealny, niech będzie wiosna.

Pomimo iż ankieta wykazuje że większość chce oglądać w sobotę, to z pewnością frekwencja ma szanse być większa w piątek o 20 czy też 20.30, i to należy uwzględnić.
Dajmy szansę pogodzić miłość do Odry z pasjamy, życiem rodzinnym, wyjazdami, życiem towarzyskim które najczęściej realizujemy w sobotę i niedzielę.
Zdecydowanie optuję za piątkiem.

759
Nigdy nie będzie terminu na który się wszyscy będą zgadzać.

Mamy więc już pełen skład 1 ligi.

Ruch Chorzów z grą juniorami i minimum -5 punktów na starcie to solidny faworyt do spadku.
Stomil Olsztyn rozpada się i nie będzie grał na swoim stadionie w Olsztynie.
Wigry Suwałki też mocno tracą zawodników i tak jak Stomil mogą nie dograć sezonu.
Górnik Łęczna to na razie wielka niewiadoma, ale raczej nie będą drugim Górnikiem Zabrze czy Arką Gdynia.

To w mojej ocenie główni faworyci do spadku.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

764
Co ta polityka zrobiła z naszym życiem - jak wynik niezgodny z oczekiwaniami, to podważa się ilość głosujących... ;) A dlaczego nie uznać, że skoro na małej próbie 62% za sobotą, to na większej wynik byłby jeszcze bardziej na korzyść soboty? :)

Ja myślę, że Łęczna będzie górna połowa tabeli lub średniak, skoro Smuda zostaje. Za to niewiadoma to Głogów bez Mamrota.

765
respest pisze:Co ta polityka zrobiła z naszym życiem - jak wynik niezgodny z oczekiwaniami, to podważa się ilość głosujących... ;) A dlaczego nie uznać, że skoro na małej próbie 62% za sobotą, to na większej wynik byłby jeszcze bardziej na korzyść soboty? :)

Ja myślę, że Łęczna będzie górna połowa tabeli lub średniak, skoro Smuda zostaje. Za to niewiadoma to Głogów bez Mamrota.
300 to nie 2000 i polityka nie ma tu nic do rzeczy, a będziemy chodzić bez względu na to czy będzie to poniedziałek, wtorek , czy też inny dzień tygodnia .
Każdy ma swoje spojrzenie i niech tak zostanie, póki nie jesteśmy Koreą Kaczkowatą

772
Tak w ogóle przeglądam sobie wydarzenia całego dnia i ciekawie się robi w Kielcach. Sporo (dodajmy - bardzo dobrych) piłkarzy zamierza rozwiązać swoje kontrakty, bo jest konflikt z tym nowym trenerem-pozorantem-chamem (ponoć ciągle ich wyzywa od 'Polaczków' i nierobów, gratuluję podejścia). Mogą się jeszcze przetasowania dziać duże i fajne nazwiska być dostępne pod kątem gry w 1 lidze.

775
zielu pisze:Śpiączka już w Niecieczy :D
Mecze tylko w sobotę jak jest czas i wolne od pracy. I każdy wtedy znajdzie te 2 godziny na mecz, a z piątkami jest o wiele gorzej.
piątek wieczorem to niesprzyjająca godzina dla osób spoza Opola, tak samo jak sobota o 20

najbardziej optymalnym rozwiązaniem jest gra w godzinach między 16 a 18 (zależy od pory roku) w sobotę

rozumiem tez opcje że chciałoby się hity grać przy oświetleniu i też jestem tego zdania, ponieważ hity same z siebie przyciągają publikę i wtedy raczej nie będzie to miało znaczenia czy będzie to sobota niedziela czy wtorek.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być