Re: Sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

76
Jeżeli zawodnik nie byłby w stanie przebić się w takiej Swornicy, to Odra z niego też raczej nie będzie miała pożytku.
Ponieważ rezerwy grają naprawdę nisko, aż by się prosiło podjąć współpracę z jakimś klubem i zrobienia z niego satelickiego. I mam na myśli również współpracę trenerską (idealnie by było żeby taki klub grał w podobnym ustawieniu co pierwsza drużyna), bezpośredni nadzór Odry nad zawodnikami, a nie samo wypożyczenie zawodników, którzy się nie zmieścili.

79
Do przerwy 0:1 pisze:W pierwszym sezonie w I lidze będzie ciężko ogrywać młodzieżowców. Pytanie czy Odra ma poważny gotowy plan na wprowadzanie juniorów do I zespołu. Groszmal w okręgówce czy Ruch Zdzieszowice (III liga), Małapanew i Swornica (w IV lub III lidze) bez gwarancji grania ?
Mam na myśli aby ogrywali się w końcówce 2.ligowego sezonu. Tak aby mieć już doświadczenie na kolejny sezon.
ODRA OPOLE 1945

81
Jeżeli chodzi o zawodników, to raczej zdziwiłbym się gdyby nie chcieli przedłużać kontraktów. Odra to na chwilę obecną fajny projekt i wyrwać zawodnika mogłyby albo kluby ekstraklasy albo jakich magnat z I ligi.
Z kolei z perspektywy klubu, cała ofensywa zapracowała sobie solidnie na przedłużenie kontraktów i tutaj skoncentrowałbym się na zachowaniu stanu posiadania. Obrona z kolei wymaga bardzo dużych wzmocnień, co jest tak naprawdę naszym jedynym, ale poważnym, sportowym zmartwieniem przed I ligą.

83
zebro pisze:Jeżeli chodzi o zawodników, to raczej zdziwiłbym się gdyby nie chcieli przedłużać kontraktów. Odra to na chwilę obecną fajny projekt i wyrwać zawodnika mogłyby albo kluby ekstraklasy albo jakich magnat z I ligi.
Z kolei z perspektywy klubu, cała ofensywa zapracowała sobie solidnie na przedłużenie kontraktów i tutaj skoncentrowałbym się na zachowaniu stanu posiadania. Obrona z kolei wymaga bardzo dużych wzmocnień, co jest tak naprawdę naszym jedynym, ale poważnym, sportowym zmartwieniem przed I ligą.
Zgadzam sie w zupelnosci. Bez wzmocnien w obronie bedziemy walczyc o utrzymanie. A tego musimy uniknac, bo nowi kibice porazek ogladac nie beda i pomimo awansu powroci stagnacja i znowu pozostana tylko Ci ktorzy sa z Odra przez ostatnie lata. A wszyscy chcemy wiecej. Przydadza sie male acz bardzo solidne wzmocnienia.

84
yano pisze:# Looz napisał: Kryta kogokolwiek dziwi? To tam największa patologia na stadionie od lat ;)
Myślę Looz że przesadziłeś z taką chamską odzywką. Chciałbym Ci zwrócić uwagę, że w wększości krytą zajmują przedstawiciele sponsorów, zaproszeni goście i zawodnicy którzy nie zmieścili się w meczowej kadrze. Może odrobinę szacunku przynajmniej dla tych ludzi.
Pozdrawiam wszystkich, ze szczególnością na patologię.
Yano, wydaję mi się że nadinterpretujesz słowa Looza. Stoję często obok krytej i nieraz słychać bluzgi w stronę naszych zawodników i trenera ze strony NIEKTÓRYCH wybitnych, bezmózgich uczestników krytej. Z sektora A, nawet w wersji solowej tego nie usłyszysz.
Proponuję przy okazji modernizacji wejścia na stadion zainstalować czujniki eliminujące frustratów.
Pozdrawiam sponsorów, działaczy i wszystkich pozostałych zaangażowanych w losy naszej ukochanej Odry, a zasiadających na krytej.

85
rob65 pisze:
yano pisze:# Looz napisał: Kryta kogokolwiek dziwi? To tam największa patologia na stadionie od lat ;)
Myślę Looz że przesadziłeś z taką chamską odzywką. Chciałbym Ci zwrócić uwagę, że w wększości krytą zajmują przedstawiciele sponsorów, zaproszeni goście i zawodnicy którzy nie zmieścili się w meczowej kadrze. Może odrobinę szacunku przynajmniej dla tych ludzi.
Pozdrawiam wszystkich, ze szczególnością na patologię.
Yano, wydaję mi się że nadinterpretujesz słowa Looza. Stoję często obok krytej i nieraz słychać bluzgi w stronę naszych zawodników i trenera ze strony NIEKTÓRYCH wybitnych, bezmózgich uczestników krytej. Z sektora A, nawet w wersji solowej tego nie usłyszysz.
Proponuję przy okazji modernizacji wejścia na stadion zainstalować czujniki eliminujące frustratów.
Pozdrawiam sponsorów, działaczy i wszystkich pozostałych zaangażowanych w losy naszej ukochanej Odry, a zasiadających na krytej.
stadion z przed drugiej wojny swiatowej a wymogi jak z jurassik park ;), zawsze byli tacy co krzyczeli i beda, raz ich mnie raz wiecej nawet na Barcy, Realu czy w Rzymie. kto podrozuje ten wie, na A nigdy nie krzyczeli na pilkarzy ale juz na kibicow z krytej tak, wiec ich tez pod sciane ? bedzie dobrze panowie !
zostawmy jak jest

86
Z innych lig, MKS Kluczbork maksymalnie może zapewnić sobie udział w barażu o pozostanie w I lidze. Jednak szanse na to są bardzo małe. Jeśli Wisła Puławy zdobędzie 2 punkty w 4 meczach to MKS spada do II ligi.
Co ciekawe całkiem realne są derby Opolszczyzny w ... II lidze. Ruch Zdzieszowice jest viceliderem III ligi i traci ledwie 2 punkty do słabo grającego na wiosnę GKS Jastrzębie.

Trudno jeszcze zakładać jak będzie wyglądała I liga w sezonie 17/18 gdyż w czołówce panuje niesamowity ścisk. Z pewnością będzie kilku mocnych śląskich rywali :)
ODRA OPOLE 1945

Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

96
Najlepszy, obok Waldka, zawodnik na przestrzeni całego sezonu, bardzo wyczekiwana informacja, super!

Coś tam do mnie dotarło, że Odra negocjuje z wyróżniającym się piłkarzem 2-ligowym, który zrobił bardzo dobre wrażenie przy okazji meczu jego zespołu na Oleskiej. Pomocnik, nigdy nie grał wyżej niż 2 liga, więc powinien być zmotywowany do dobrej gry, bo to może być jego ostatnia szansa.

Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

98
respest pisze:Najlepszy, obok Waldka, zawodnik na przestrzeni całego sezonu, bardzo wyczekiwana informacja, super!

Coś tam do mnie dotarło, że Odra negocjuje z wyróżniającym się piłkarzem 2-ligowym, który zrobił bardzo dobre wrażenie przy okazji meczu jego zespołu na Oleskiej. Pomocnik, nigdy nie grał wyżej niż 2 liga, więc powinien być zmotywowany do dobrej gry, bo to może być jego ostatnia szansa.
może http://www.90minut.pl/kariera.php?id=20918