Re: Z oficjalnej...

704
Budżet Obywatelski : za tablicą 707 głosów, za oświetleniem 277 głosów . Liczby porażające !!! Dobrze ze choć tablica przeszła, cudem .
Wstyd Koledzy !!!!!! Gdy przychodzi czas konkretnych działań okazuje się że mało chętnych . Przyciśnięcie kilku klawiszy, lub zrobienie kilku znaków długopisem okazało się zadaniem nadludzkim. Jasne że części się chciało , ale wynik jest i tak delikatnie mówiąc mizerny.

705
Ta tylko wiekszosc uznala ze chca konkretnych dzialan w sprawie sadionu a nie pojedyncze duperele.Z tego co czytalem kilka tygodni temu Kowalski zasugerowal jezeli awansujemy do 2 ligi wtedy porozmawiamy o modernizacji tego trupa niestety.Ja bym wolal nowy stadion ale jak wiemy politycy przed wyborami czesto nam obiecywali nowy stadion a pozniej i tak chca modernizowac ten na Oleskiej.Ja akurat 3 tygodnie temu czytalem ze w Rdomiu wybuduja nowy stadion na 15 tys i graja w 2 lidze.Czy my nie mozemy miec tez nowoczesnego stadionu? Ja osobiscie zaluje ze zaglosowalem na te 2 rzeczy.

706
Obawiam się że gdyby w budżecie obywatelskim znalazł się temat nowego stadionu dla Odry ( bez względu na jego lokalizację) wynik byłby jednak podobny. I wyprzedziłaby nas tak jak teraz modernizacja boiska w Kolonii Gosławickiej ( Rodła) . Wygląda na to środowisku Rodła chce się bardziej, niż szeroko pojętej rodzinie Odry, Marce Opolszczyzny. 4 liga , we wszystkich aspektach . Tym bardziej ukłon dla Zaangażowanych.

707
tablica już dawno na tym trupie powinna stać, nie wierzę że wcześniej nie dało się znaleźć 15 tyś na zamontowanie takowej a modernizacja oświetlenia to byłby kolejny gwóźdź do trumny imieniem "stadion dla Opolszczyzny".
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

711
Wlasnie sprawdzalem jak chodza na mecze kibice Radomiaka i tam frekwencja to na kazdy mecz okolo 3 tys kibicow.U nas frekewencja w 2lidze byla troche mniejsza 1500 kibicow co prawie kazdy mecz no chyba ze byl jakis mecz sezonu to bylo 2,5-3 tys kibicow.Macie racje ze najpierw trzeba awansowac do 2 ligi, ale pamietacie co sie dzialo jak awansowalismy do 2 ligi, 2 lata temu.Jak nam pzpn ledwo dal licencje na gre w 2 lidze.Niektore rzeczy to byly na odpierdol zrobione byle by dostac ta licencje.Moim zdaniem my musimy miec jakis plan co zrobic ze stadionem kiedy awansujemy.I lepiej o tym myslec kiedy gramy w 3 lidze niz w 2 lidze kiedy nas czas bedzie gonil.

712
W sprawie stadionu zalecam realizm, a nie fantazjowanie. Przed Euro 2012, ok 2009 rozpoczęły się fantasmagorie o nowym stadionie przy północnej, oczywiście nic z tego nie wyszło,a przy okazji ,w związku z tą wizją zaniechano realizacji już zaplanowanej inwestycji modernizacji płyty, łącznie z jej ogrzewaniem , przy Oleskiej . Za bardzo słuszną na tamten okres uważam decyzję o zrealizowaniu centrum treningowego przy Północnej. Była ona, jak pokazały następne lata właściwsza niż budowa stadionu. Wyniki sportowe, a przy tym frekwencja nie powodują że temat Odry na dziś jest konkurencyjniejszy od innych miejskich inwestycji. Stadion Odry jest i pozostanie przy Oleskiej to jasne , nikt nie podejmie decyzji o wydatkowaniu pieniędzy miejskich w innym miejscu w sytuacji gdy Oleska ma nową trybunę, mimo iż SLDowską. Nie uzyska dla tego pomysłu wsparcia, ani uzasadnienia ekonomicznego . Lobby Odry jest takie jak pokazują wyniki głosowania na budżet obywatelski, czyli kiepskie. Takie są realia na najbliższe lata. Na teraz można było załatwić oświetlenie, wystarczyło 3789 głosów, i nawet na tyle nie byliśmy w stanie się zmobilizować, a jeśli ktoś zrobił to świadomie, to działał na niekorzyść Odry. ODRA na Oleskiej i nie będzie innej opcji, realnej.

714
To jedynie kosmetyka w porównaniu z budową , a zadaszenie trzeba budować i tu i tam . Nie ma nic przeciwko budowie stadionu w nowym miejscu, bo z pewnością byłby on bardziej funkcjonalny, staram się jedynie ulokować tę wizję w naszych konkretnych uwarunkowaniach, i wersja Oleska 51 wydaje mi się jedyną realną.

715
Niestety ale stadion na Oleskiej wogole nie pasuje.Nie ma miejsca na duzy parking ,jest ten basen i sa korty.Oczywiscie trzeba by bylo zburzyc i basen i korty ale ludzie wola miec blisko basen niz stadion.Ja osobiscie chcialbym nowy stadion na przedmiesciach, mozna by bylo dojezdzac autobusem.Z tego co wiem to polowa stadionow w ekstraklasie jest na przedmiesciach .

717
kornik pisze:Niestety ale stadion na Oleskiej wogole nie pasuje.Nie ma miejsca na duzy parking ,jest ten basen i sa korty.Oczywiscie trzeba by bylo zburzyc i basen i korty ale ludzie wola miec blisko basen niz stadion.Ja osobiscie chcialbym nowy stadion na przedmiesciach, mozna by bylo dojezdzac autobusem.Z tego co wiem to polowa stadionow w ekstraklasie jest na przedmiesciach .
Stadion na Oleskiej 51 nie pasuję ale żeś chłopie dowalił...stoi tam kilkadziesiąt lat chodziło na niego po 25 tyś ludzi i basen był i korty też i jakoś to nikomu nie przeszkadzało!Stadion na przedmieściach to jest mega lipa i dramat , chodzby autobusy tam jezdziły za darmo to i tak frekfencje będą słabe.
Stadion jak pisali wczesniej w miejscu po Polmo (Ozimska)to super rozwiązanie...chodz dla mnie to Oleska 51 tylko się liczy bo to miejsce dla mnie kultowe!Jak na mecze 15 lat temu chodziło po 10 tys ludzi to zawsze miejsca parkingowe się znalazły.Pod okrąglakiem też bedzie parking więc problem jest rozwiązany.A tak naprawdę to Opole jest tak małym miastem że ludzie mieszkający czy na ex Zwm ,Chabry,Centrum,1Maja,Rondo dojdą w kilkanaście minut z buta.
TYLKO ODRA OKS !!!

718
Do Pitek.
To pokaz mi stadion obok ktorego sa korty ,baseny itp.Kiedys z tego co pamietam to obok staidonu Wisly byl basen ale to bylo 20-30 lat temu.Teraz stadiony musza miec miejsce na wejscie kibicow.Wiec PITEK powiedz jak chcesz zmodernizowac stadion na Oleskiej.Trzeba zburzyc korty oraz basen ale ludzie sie na to nie zgodza.

719
Nie rozumiem dlaczego nie może koło stadionów n być kortów lub basenu? A kościół ,sklep czy dentysta może być.Ogarnij się i nie burz nic bo trybuna w miejscu starej się zmieści i za bramką też się zmieści...no chyba że komuś się marzy stadion jak w Gdańsku to rzeczywiście będzie trzeba zburzyć może nawet i dzielnicę kwiatów całą.Są w tym kraju kameralne stadiony jak Stal Mielec,Stal SW,Siarka, niby nic wielkiego ale jest.Moim faworytem w kraju i tak jest stadion Cracovii.
TYLKO ODRA OKS !!!

721
Może mi ktoś wyjaśnić co tu się w tym klubie do chuja dzieje?! Najpierw odchodzi Michniewicz nie dziękując Smółce za okres pracy z nim (to musiał być jakiś konflikt) potem odchodzi z zarządu Magdziarz który w swojej rezygnacji (którą można przeczytać na jego profilu na FB) pisze że w zarządzie jest burdel i jego chęci i działania do zmiany już nic nie zmienią. Już dawno mówiło się że zarząd jest zły i źle pracuję ale problem ucichł. Teraz problem znowu wychodzi na jaw i trzeba coś z tym konkretnego zrobić.

723
To mamy ostatnie słowo trenera że wszystko działo się błyskawicznie z Bydgoszczą w trzech króli a oficjalny komunikat zarządu że rozwiązano umowę ostatniego grudnia. Tak nas ładują bzdurami jak i panują nad klubem. Byle trener kręci obiecuje a zarząd udaje że zarządza. Temat -Oddajcie Odrę na Fb niezwykle trafiony