Re: #3 - GKS Tychy - Odra Opole (sb. 10.08, g. 18)

53
Cytaty z wywiadu z Panem R. Soperczakiem: " Dla nas jest to w chwili obecnej temat trudny, wymagający o wiele innych finansów i dotacji miejskich. Nam nie zawsze jest taką dotację łatwo zdobyć z racji tego, że nadal jesteśmy podmiotem stosunkowo nowym i ciężko nam konkurować pod tym względem z klubami wrośniętymi w DNA poszczególnych miast. " i ciekawostka dla kibiców: "Jak zaczęła się Wasza współpraca z Lechem Poznań?

Zaczęła się w 2010 roku i była przygotowana z premedytacją. Ja od zawsze zabiegałem o względy Lecha Poznań przy projekcie Football Academy przede wszystkim z racji tego, że jestem praktycznie od dziecka kibicem Kolejorza. Kiedy zaczęliśmy rozwijać szkółkę piłkarską w Poznaniu, naturalną koleją rzeczy było to, że Football Academy Poznań zwróciło się do Lecha o współpracę."

https://pracasport.pl/wywiad-radoslaw-s ... l-academy/

Polecam

56
Przecież 95% pracowników klubu ma "drugi" klub. Wysoką funkcję pełni zagorzały kibic Legii, obecny Pan Prezes to wielki kibic Barcelony i stosunkowo często bywa na jej meczach, a przynajmniej bywał. Nie ma niestety nic dziwnego, że mają też inne klubowe sympatie niż Odra.

A co do Radka - ja zawsze na pytanie "a co jak będzie zarabiał na Odrze" odpowiadam "mam nadzieję!". Bo na razie zarabia Rasiak, Motała, Rumak i inni. To niech chociaż kasa zostaje w Opolu.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

57
LooZ^ pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 21:41 Przecież 95% pracowników klubu ma "drugi" klub. Wysoką funkcję pełni zagorzały kibic Legii, obecny Pan Prezes to wielki kibic Barcelony i stosunkowo często bywa na jej meczach, a przynajmniej bywał. Nie ma niestety nic dziwnego, że mają też inne klubowe sympatie niż Odra.

A co do Radka - ja zawsze na pytanie "a co jak będzie zarabiał na Odrze" odpowiadam "mam nadzieję!". Bo na razie zarabia Rasiak, Motała, Rumak i inni. To niech chociaż kasa zostaje w Opolu.
Jak Radek wsadzi swoje pieniądze i będzie zarabiał na Odrze to ja też odpowiadam "mam nadzieję" A póki co wygląda to na szukanie zysku bez inwestycji.

58
chudy pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 21:46
LooZ^ pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 21:41 Przecież 95% pracowników klubu ma "drugi" klub. Wysoką funkcję pełni zagorzały kibic Legii, obecny Pan Prezes to wielki kibic Barcelony i stosunkowo często bywa na jej meczach, a przynajmniej bywał. Nie ma niestety nic dziwnego, że mają też inne klubowe sympatie niż Odra.

Jak Radek wsadzi swoje pieniądze i będzie zarabiał na Odrze to ja też odpowiadam "mam nadzieję" A póki co wygląda to na szukanie zysku bez inwestycji.
Przecież mówił, że wpłaca na początek 700k.

60
LooZ^ pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 21:57 Akurat pieniądze to jest najmniejszy problem. Z Radkiem przy Nowej Odrze współdziała przynajmniej kilku znanych mi osobiście opolskich biznesmenów dla których zebranie tych 50 czy 60k na miesiąc to nie jest żaden problem.
Przedstaw paru, chociaż jednego. Chyba nie jest dla nich wstydem współpraca z Football Academy, a wręcz przeciwnie. Na bazie szumu medialnego wokół FA będzie to dla nich darmowa reklama.

61
A po co miałbym to robić? Jeśli RS jest dla ciebie osobą niewiarygodną to po prostu na niego nie głosuj (o ile jesteś członkiem stowarzyszenia).

Nie zostałem upoważniony do podawania nazwisk, bo osoby te nie chcą być częścią nawalanki, a już jeden atak na Nową Odrę był szykowany. Niestety (?) uznaję dżentelmeńskie zasady i poproszono mnie o nie podawanie szczegółów, więc się do tego dostosuję.

Radka znam słabo i krótko, nie jest moim kolegą, ale to jakie osoby go polecają i jakie osoby go wspierają jest dla mnie wystarczającym wyznacznikiem, bo te osoby z kolei znam od wielu lat i w 100% ich ufam. A jest tych osób sporo.

Karola też znam wiele lat i wiem, że każdy tydzień jego rządów w Odrze to czas zmarnowany.

63
Choc staram sie bedac pod wpływem stanowiska nie zajmować, tym razem nie moge sie powstrzymać. Jednak dla bezpieczeństwa napiszę tylk to, czego jestem w 100% pewny, niezaleznie od stanu umyslu:

1} ale kupa!!!
Wiem ze 3 kolejka, ze meczu nie widziałem ale 17 mce po 3 kolejce? Inaczej nie da sie tego nazwac.
2) A propos powyższej polemiki:
Nie mam pewności co do intencji i potencjału w tym dokładnie zakresie pana RS, natomiast pana KW juz zdążyłem poznac - jestem w stanie zaryzykowac bo uwazam iz gorzej juz byc nie może.
3) (nad tym sie najdluzej zastanawiałem - czy napisac, czy przemilczec) może jeszcze nie w poniedziałek, ale jeśli nasz wynik ze stomilem bedzie rownie imponujący jak dzisiejszy to mimo iz do tej pory nie bylem zwolennikiem zmian na tej pozycji, to jestem coraz bliżej koncepcji rumak won!
4) ale kupa raz jeszcze!!!

64
Mariusz Rumak (trener Odry Opole): Na początek chciałbym przeprosić za spóźnienie. Musiałem porozmawiać, ze swoimi piłkarzami. To co usłyszeli chcę Wam powiedzieć. Widziałem dzisiaj zespół Odry bez ambicji. Zespół, który pogodził się po 2 drugiej bramce z tym co się dzieje i obiecuję tak ten zespół nie będzie grał.
Jest spóźniony o rok. My takie zespołowe barachło widzieliśmy już w minionym sezonie.

67
parowczak pisze: niedziela, 11 sierpnia 2019, 7:12
LooZ^ pisze: sobota, 10 sierpnia 2019, 22:20 Radka znam słabo i krótko, nie jest moim kolegą, ale to jakie osoby go polecają i jakie osoby go wspierają jest dla mnie wystarczającym wyznacznikiem, bo te osoby z kolei znam od wielu lat i w 100% ich ufam. A jest tych osób sporo.
Do Rumaka z tego co pamiętam też byłeś przekonany i się okazało że wcale taki super nie jest
Do Rumaka chyba kazdy był przekonany.Niestety nawet Odra to dla niego za wysokie progi skoro do tej pory Odra nie ma stylu.I zawsze ma jakieś wymówki typu brak zaangażowana albo że buduję drużynę.Jest słabym trenerem.

68
Niech już ta tragedia trenerska nic nie obiecuję, niech poprostu wypierdala. Chłopina się pogubił, o jego doświadczeniu, inteligencji już przetsańcie pierdolić, po meczu z Katowicami pisałem, że facet jest do wyjebania, jaki projekt? jaki awans, ten człowiek nie ma wpływu na grę drużyny, drze ryja na linii, rozmawia wychowawczo, a kopacze robią sobie z tego wielkiego chuja, jak spadek to bez niego, Piotrek Plewnia zrobiłby lepszy wynik.

69
Wiadomym jest też, że z pustego to i Salomon nie naleje. Prawda jest taka, że okienko transferowe na razie (mam nadzieję, że coś się jeszcze zmieni) wypada żałośnie i na tę chwilę mamy jedną z najsłabszych kadr w 1 lidze.

Inna sprawa, że ci wszyscy piłkarze grali już w ligach centralnych, więc jakieś umiejętności muszą mieć skoro tu trafili i dobry trener powinien ich jakoś poukładać.

Dla mnie sprawa mega złożona, nie jestem przekonany, że wywalenie Rumaka by coś zmieniło. Może to, że bylibyśmy zamiast pod kreską, to ledwo nad, a też nie o to nam chodzi, żeby co roku się 'psim swędem' ledwo utrzymywać. Oczywiście lepsze to niż spadek, ale Odra z roku na rok miała kłaść betonowe fundamenty pod awans w najbliższych 2 sezonach, a ja tu widzę brodzenie w rozkopanej ziemi.

71
Stop dziadostwu!!!
Kolejny mecz na wyjeździe i blamaż.Który z kolei prowadząc dostajemy bęcki. Czas leci a my obudzimy się w drugiej lidze.Zmiany jak najszybciej od zarządu po trenera..Zero stylu,charakteru,pomysłu...Jeszcze ten tendecyjny redaktor i pan prezes.Do barażów brakło 8pkt.W zeszłym sezonie nie było tematu 3-6 i lepiej patrzec bo blizej na tu i teraz gdzie jestesmy.Marzyc mozna tylko gdzie praca i podstawa do realizacji marzen???Kiedy to nadzwyczajne???Oby jak najszybciej

73
Wielu z nas pokładało nadzieje w Rumaku. Tylko jedna rzecz. Na początku był super sympatyczny, pomocny, od każdego chciał dostawać pomysły i sugestie na to co trzeba poprawić. Piłkarze chwalili poziom treningów i przygotowanie do nich.

Niestety, wraz z brakiem wyników sportowych zaczęła się pojawiać druga strona trenera Rumaka - buta, arogancja i frustracja. Wyzywanie piłkarzy, nie wchodzenie do szatni po meczu, "obrażanie się" na nich (był okres gdzie z wieloma nie gadał od miesięcy). Parę tygodni temu już nawet nie odpowiedział na moje przywitanie.

To już człowiek który jest obecnie "na wojnie", tylko nie sportowej, a z klubem w którym pracuje. I moim zdaniem powinien niedługo przestać pracować. I Motała.

Tylko Smółki strach ;)

75
zann pisze: niedziela, 11 sierpnia 2019, 9:32 Rumak jest jaki jest, jego fanem nie jestem, ale z tak słabą kadrą na tym etapie sezonu to trzeba by cudotwórcy, aby to działało. Zmiana trenera w tym momencie wydaje mi się krótkowzrocznym działaniem pod publiczkę i do tego nieopłacalnym finansowo.
A przepraszam bardzo, kadrę to Rumakowi kto dobierał, Halina z Komprachcic? Przygotowywał i pierdoli na temat przygotowania do sezonu kto? Gajowy? Jaka publiczka? Publiczka to za chwilę, może kupować bilety z napisem "mecz o mistrzostwo drugiej ligi"