Re: 32. k.: Odra Opole - Ruch Chorzów (pt. 18.05, g.20:45)

51
Lidera i napastnika nam trzeba. Gdyby Skrzypa nie był sztywny jak z drewna to mimo że nie wiele z gry dzisiaj było to takiego blamazu by nie było.

Wymyślanie sprzedaży to chora teoria, ale nad tym że wg drugiej strony kolorowych kartonikow kurs na ruch był powyżej 4 bym się przez chwile zastanowił. Ja poprostu nie mogę uwierzyć że tak można rozpierdolic drużynę w przerwie zimowej.

54
zebro pisze: piątek, 18 maja 2018, 20:52 Ja z kolei po tym spotkaniu mam taką refleksję, że jeżeli Kowalski gdzieś odejdzie, to zrobi sobie krzywdę. On w tej chwili jest za słaby nawet na Odrę. Jeżeli nawet ktoś z ekstraklasy zainteresowałby się nim (w co wątpię), to pogra najwyżej w III-ligowych rezerwach. Niech korzysta z faktu bycia młodzieżowcem i siedzi w I lidze, bo bez tego nawet w tej lidze nie grałby w pierwszym składzie, a bez tego nie zrobi postępów.
Właśnie niech odchodzi. Trzeba przestać się wreszcie oszukiwać: żaden z niego talent, na tak kluczowej pozycji robi takie proste błędy, że nigdy nie zrobi kariery. Nie wiem, brak mu koncentracji? Dziś pierwsze dwie bramki jego i Cverny, przy trzeciej nie dostrzegłem kto nie upilnował. Obu sabotażystów nie chcę widzieć w nowym sezonie w Odrze, bo to tykające bomby. Dziś znowu obaj pierwsze co jak dobiegali do rywala to pchali ręce do przodu, na plecy piłkarzy Ruchu. No przecież oni sami się proszą o faule.

Też czuję, że będzie rewolucja, skoro gra była tak beznadziejna, a Rumak zrobił tylko 2 zmiany.

Poza tym gra na stojąco. No i dla mnie największy szok rundy: jak można prezentować o 180 stopni odmienną formę ws. do poprzedniej rundy, która przecież była parę miesięcy temu. A chodzi o Niziołka i Wodeckiego (we wcześniejszych meczach też Bodziocha). W poprzedniej rundzie gwiazdy ligi, teraz pierwsi do zmiany. Bez nich gra kompletnie leży, musimy móc na nich liczyć w przyszłym sezonie, bo będzie źle. Wierzę, że trener Rumak ich odbuduje.

59
A co, miał płakać? Już się tak nie unoście, niech Rumak przepracuje z nim lato, a znowu będziecie piać z zachwytu. Nie popadajmy w jakieś skrajności, wielu piłkarzy, nawet jeśli ma słabą wiosnę, pokazało wcześniej, że prezentuje poziom minimum 1 ligowy. Grunt to odsiać tych, co przez cały sezon nic nie pokazują, tak jak dwaj wspomniani stoperzy (o czym piszą też postronni obserwatorzy - że Odra zakupy w lecie powinna zacząć właśnie od tej pozycji).

64
Przegraliśmy z zawodnikami Ruchu Chorzów, którzy jeszcze niedawno kopali w CLJ.
Nikołaj Bankow - bramkarz 27 lat
Gracjan Komarnicki - obrońca 20 lat
Bartłomiej Kulejewski - obrońca 18 lat
Dominik Małkowski - obrońca 19 lat (bramka na 0:3)
Mateusz Hołownia - obrońca 20 lat (bramka na 0:2)
Jakub Kowalski - pomocnik 30 lat
Michał Walski - pomocnik 21 lat
Patryk Sikora - pomocnik 18 lat
Maciej Urbańczyk - pomocnik 23 lata
Mateusz Bogusz - pomocnik 16 lat
Melo - pomocnik 25 lat
Bartosz Nowakowski - napastnik 19 lat
Mateusz Majewski - napastnik 25 lat (bramka na 0:1)
Artur Balicki - napastnik 18 lat

66
Do przerwy 0:1 pisze: sobota, 19 maja 2018, 17:46 Przegraliśmy z zawodnikami Ruchu Chorzów, którzy jeszcze niedawno kopali w CLJ.
Nikołaj Bankow - bramkarz 27 lat
Gracjan Komarnicki - obrońca 20 lat
Bartłomiej Kulejewski - obrońca 18 lat
Dominik Małkowski - obrońca 19 lat (bramka na 0:3)
Mateusz Hołownia - obrońca 20 lat (bramka na 0:2)
Jakub Kowalski - pomocnik 30 lat
Michał Walski - pomocnik 21 lat
Patryk Sikora - pomocnik 18 lat
Maciej Urbańczyk - pomocnik 23 lata
Mateusz Bogusz - pomocnik 16 lat
Melo - pomocnik 25 lat
Bartosz Nowakowski - napastnik 19 lat
Mateusz Majewski - napastnik 25 lat (bramka na 0:1)
Artur Balicki - napastnik 18 lat
To jest wlasnie zastanawiajace. NasI pilkarze przegrywaja u siebie w domu, wysoko. I na nic ich rutyna, doswiadczenie przeciwko mlodym, niedoswiadczonym, zestresowanym ostatnim miejscem w tabeli mlodziezowcami. Natomiast nasz obronca mlodziezowiec, pomimo calego rozegranego sezonu gra jak amator I jest najslabszy na boisku. Tej pracy Smyły nie moge ogarnac zadna racjonalna miara, a jeszcze tAK dlugo go trzymano. Ale powtarzam sie. Mleko rozlane.

69
Awanse to już historia. Forma piłkarzy pikuje w dół, więc krytyka jest jak najbardziej na miejscu. I liga zweryfikowała umiejętności piłkarzy. Może nie nazywałbym tego olewactwem z ich strony, ale sami powinni też kontrolować swoje umiejętności. Nie może być tak, że odskakuje im piłka przy dłuższym podaniu na 1 m do przodu. Na prawdę aż dziwnie to wyglądało jak zawodnikom Ruchu piłka kleiła się do nogi, a nasi jak III liga. Czy na treningu podają do siebie słabiej ? Nie w takim tempie. Nie wiem. To nie jest problem zaangażowania tylko jakości gry.