Re: 22. k.: Raków Cz-wa - Odra Opole (sb. 17.03 g.17:45)

58
Wynik dobry, choć trzeba przyznać, że Raków, podobnie jak Odra, mocno spuścił z tonu. Tajemnicą poliszynela w środowisku jest to, co przewidywałem przed rundą - wewnętrzne tarcia o role w drużynie i duży żal 'starej gwardii' o zimowe masowe transfery na ich miejsce. W lecie mogą być ciekawi piłkarze do wyjęcia, bo przecież nie poleci ani mający status 'drugiego po Bogu' Papszun, ani dyrektor sportowy Żyła.

Wigry mają niesamowitą serię, ale myślę, że mecz z nimi może być idealnym na przełamanie. Ponoć w grze Odry widać było i dziś, i ostatnio w Chojnicach poprawę. Musimy w końcu zacząć grać swoje i wierzę, że to nadchodzi, bo prawda jest taka, że ani nie jesteśmy tak mocni jak jesienią wskazywał dorobek punktowy, ani tak słaby jak na początku tej rundy.

67
kornik pisze:Ale co by nie mówić to widać ze obie drużyny sa w kryzysie,dziś nikt nie chciał przegrać i chyba dlatego nie bylo sytuacji bramkowych po jednej i drugiej stronie.
Tutaj się mylisz - i to bardzo. Obydwie drużyny walczyły o bramkę na wagę trzech punktów i obydwie drużyny popełniały błędy w obronie jak i w środku pola. Nam się bardzo poszczęściło w pierwszej połowie (początek meczu) jak bodajże Kowalski zagrywał na szesnasty metr wzdłuż pola karnego do Kuchty, gdzie już dobiegał zawodnik Rakowa.

Może to i śmiesznie zabrzmi, ale może chłopakom potrzeba psychologa sportowego? Czasami są takie sytuacje że nasi zawodnicy wyglądają jak sparaliżowani i popełniają tzw. dziecinne błędy.

Jeden punkt cieszy, bo to więcej niż brak punktów... ale jest niedosyt. Z kibicowskiej strony - dobry doping i w sumie dobra liczba jak na środek tygodnia (tak mi się wydaje).

69
Co Kuchta wybronił jedną akcje to nie mam pytań, czekam na skrót spotkania żeby to lepiej zobaczyć. Niestety znowu po rożnym dla nas coś nie pykło, Raków ruszył z kontrą i na całe szczęście chyba Bodzioch zatrzymał akcje ofiarnym wślizgiem inaczej raczej było by 1:0 w każdym bądź razie coś trzeba w tych różnych zmienić. Ogólnie to jak na 0:0 to mecz bardzo ciekawy i zacięty. Doping bardzo fajny, liczba jak na środę spoko ale teraz nie ma już wymówek i w niedziele wszyscy do Sosnowca!