Re: 26. k.: Odra Opole - Siarka Tarnobrzeg (sb. 15.04 g.15)

51
Dobrego napastnika na przyszłość mieliśmy okazję obserwować wczoraj, zresztą już po rundzie jesiennej proponowałem Żebrakowskiego do Odry. 20 lat, silny, wysoki, umiejący się świetnie zastawić i znaleźć w polu karnym. Zresztą chciałbym dziś poświęcić (prawdopodobnie pierwszy raz na tym forum) więcej uwagi rywalowi niż Odrze.
Znakomite wrażenie po sobie zostawili, trzeba to oddać. Rację miał trener Papszun po meczu swojego Rakowa z Siarką dwie kolejki temu. Powiedział wtedy, że Siarka była pierwszą drużyną, która cały mecz grała ofensywnie, nie cofała się po strzeleniu goli, ciągle dążyła do zdobycia kolejnej bramki. Wczoraj było podobnie. Młode wilczki, wspierane najlepszymi na boisku doświadczonymi Koczonem i Stefanikiem (przy okazji jego pojedynki z Wepą były prawdziwą ozdobą, super walka), przypomniały trochę na czym polega radość z piłki. Kolejny raz trzeba podkreślić ogromną pracę trenera Gąsiora, który pracuje na rzecz polskiej piłki, bo że wielu z tych młodych chłopaków, już ogranych w 2 lidze, po sezonie trafi wyżej, to jestem pewien. Oprócz Żebrakowskiego choćby jeszcze Czyżycki, Płatek, Waleńcik czy trochę starszy Stromecki. Życzę im jak najlepiej, choć finanse nie pozwolą na walkę o awans.

A my już jedną nogą w 1 lidze. :)

52
respest pisze: A my już jedną nogą w 1 lidze. :)
Na pewno w barazach, a o I lige jeszcze chwilę trzeba powalczyć. Mój niepokój wzbudza tylko fakt, że faktycznie 4 pierwsze drużyny chcą tego awansu, Radomiak ewidentnie wstał po tym jak piłkarze grali przeciwko Liczce. 2 najbliższe mecze mogą dać nam awans - i nie chodzi nawet o ich wygranie, bo remisy też będą ok.

57
Geordie's pisze:Nie sądzę, że 2 najbliższe mecze mogą dać nam awans. Jeśli podobne aspiracje mają Puszcza, Raków czy Radomiak to walka jeszcze potrwa. Odra jest zdecydowanie w najlepszej sytuacji ale nie sądzę aby inni tak łatwo odpuścili.
Przy dwóch zwycięstwach mamy 61 punktów (do tej pory tyle zawsze dawało awans) i na 6 kolejek przed końcem przynajmniej 11 punktów przewagi nad czwartym zespołem. To jest nie do odrobienia, nie ma szans żeby Odra przegrywała od tego momentu wszystko do końca:)
A przy dwóch remisach mamy przynajmniej 6 punktów przewagi z dużą szansą na korzystny bilans bezpośredni. To nie oznacza bycia pewniakiem, ale to doskonała pozycja wyjściowa. Koniec sezonu to mnóstwo meczów z drużynami, które o nic już nie grają.
Przy dwóch porażkach (tfu tfu!) robi się bardzo nieciekawie.

59
skrót 1 połowy meczu: https://www.youtube.com/watch?v=Iy4d38P8zhQ
Według mnie faulu na W.Gancarczyku nie było, przy drugiej bramce dla Odry bramkarz Siarki ewidentnie był faulowany. Aby raz nie możemy więc narzekać na sędziego :) To co los nam zabrał w meczu z Legionovią, oddał w meczu z Siarką.

skrót 2 połowy: https://www.youtube.com/watch?v=xgmfVA45IJ4
Przy trzeciej bramce dla Siarki, piłka pechowo odbiła się od Kowalskiego, który nie miał wczoraj swojego najlepszego dnia.
No i kapitalna interwencja Tobiego pod koniec meczu.

63
mario11983 pisze:skrót 1 połowy meczu: https://www.youtube.com/watch?v=Iy4d38P8zhQ
Według mnie faulu na W.Gancarczyku nie było, przy drugiej bramce dla Odry bramkarz Siarki ewidentnie był faulowany. Aby raz nie możemy więc narzekać na sędziego :) To co los nam zabrał w meczu z Legionovią, oddał w meczu z Siarką.

Przy trzeciej bramce dla Siarki, piłka pechowo odbiła się od Kowalskiego, który nie miał wczoraj swojego najlepszego dnia.
Faul na Gancarczyku jak najbardziej byl = po podaniu do naszego otrzymuje kopniecie w kolano na polu karnym ( obronca stoji w rogu ), BYLA TO SPOZNIONA INTERWENCJA. Oczywiscie gwizdki wielu czarnych pewnie by milczaly , ale faul byl. Dodam, ze sam Gancarczyk powiedzial, ze nie chce wykonywac karnego poniewaz bolala go noga I nie byl pewien.
Druga sytuacja - Na bramkarzach takich popychanek juz sie nie gwizdze w dzisiejszej pilce. Pamietam nawet jak Fabianski wlasnie tak zawalil gola, ale znow brawo dla sedziego za " podpore " bo nie wierze, ze w tej lidze jest juz tak dobry arbiter, poprostu szczescie i troszke pozytywny dla nas rozjemca. Mial prawo jak najbardziej nie gwizdnac.
Ostatnio zmieniony niedziela, 16 kwietnia 2017, 22:29 przez snajper, łącznie zmieniany 1 raz.

64
mario11983 pisze:skrót 1 połowy meczu: https://www.youtube.com/watch?v=Iy4d38P8zhQ

Co do Kowalskiego - mecz tragiczny w jego wykonaniu, ale wlasnie w takich waznych meczach musi sie nam ogrywac, jezeli wiazemy z nim dlugotrwale perspektywy wspolpracy. Jest bardzo mlody I przeplata super wystepy z takimi jak Siarka. Mam nadzieje, ze w meczu przeciwko Radomiakowi bedzie filarem nie do rozbicia ! Napastnicy Siarki wchodzili w nasza obrone jak w maslo, powinnismy ich mocno naciskac duzo wyzej, ale na to trzeba olbrzymiej kondychy, a jak jest z bateriami pilkarzy to nie wiem. Super wynik I mecz. Mielismy tym razem duzo szczescia.

66
Plus mowi sie ze w lecie do Lechii moze dołączyć Sobiech,więc konkurencja jest tam ogromna.Ale ja bym wolał podpisać kontrakt z zawodnikiem na 2-3 lata i jeżeli sie sprawdzi to ktoś by za takiego zawodnika zaplacil kase, a nie ze my wypozyczamy zawodnika z jakiegoś klubu on sie u nas ogrywa,wraca do macierzystego klubu jest tam gwiazdą i pózniej taki klub sprzedaje go za miliony euro a my nic nie dostajemy.My też musimy byc klubem który zarabia na zawodnikach.

68
Mam nadzieję, że z Radomiakiem zagra już Bodzioch. W meczu z Siarką bardzo go brakowało. Oglądałem cały mecz Radomiaka z Polonią. Dobrze im się ułożyło to spotkanie. Szybko strzelona bramka, potem kontrowersyjny karny, czerwona kartka i było pozamiatane. Siarka na pewno zrobiła na mnie lepsze wrażenie – z jednym wyjątkiem – Radomiak prezentuje się znacznie solidniej w obronie. Leandro nadal nie błyszczy. Bramki zdobywa tylko z karnych, ostatnią z gry zdobył w październiku 2016 roku. Trzeba na niego uważać, bo potrafi nieźle "przyaktorzyć" na polu karnym.

Szykuje się czwarta relacja TVP3 Opole z meczu ligowego. PO RAZ TRZECI mamy do czynienia z sytuacją, że pokazują mecz, które spokojnie na żywo można oglądać w internecie. Tym razem będzie to kanał ŁNP. Spokojnie mogli odpuścić sobie to spotkanie i pokazać wyjazd z Katowic lub z Zambrowa. Tych meczów w żadnej otwartej relacji nie będzie (w przypadku Rozwoju pozostaje tylko liczyć na śląskie.tv., bo z Zambrowa na pewno nic nie będzie). Po raz kolejny nikt nie wpadł na pomysł, aby zrobić research czy jest planowana jakaś transmisja z meczu. Dwie wypasione transmisje z Radomia i żadnej z Katowic i Zambrowa. Nic tylko pogratulować profesjonalizmu w podejściu do tematu.

69
Zgadzam się transmisja z Radomia nie jest do końca potrzebna (YT-ŁNP) ,a z Zambrowa jak najbardziej bo tam pustki z jakąkolwiek relacją może jeszcze da się to odkręcić choć wątpię... No i pytanie dlaczego nikt nie zainteresował się w Opolu gdzie może być ogólnodostępna transmisja a gdzie nie ,choć myślę też że TVP Opole zdaję sobie sprawę że spotkanie z Radomiakiem będzie bardzo medialne i dużo ludzi będzie chciało je zobaczyć.

74
mahavishnuu pisze:

Szykuje się czwarta relacja TVP3 Opole z meczu ligowego. PO RAZ TRZECI mamy do czynienia z sytuacją, że pokazują mecz, które spokojnie na żywo można oglądać w internecie. Tym razem będzie to kanał ŁNP. Spokojnie mogli odpuścić sobie to spotkanie i pokazać wyjazd z Katowic lub z Zambrowa. Tych meczów w żadnej otwartej relacji nie będzie (w przypadku Rozwoju pozostaje tylko liczyć na śląskie.tv., bo z Zambrowa na pewno nic nie będzie). Po raz kolejny nikt nie wpadł na pomysł, aby zrobić research czy jest planowana jakaś transmisja z meczu. Dwie wypasione transmisje z Radomia i żadnej z Katowic i Zambrowa. Nic tylko pogratulować profesjonalizmu w podejściu do tematu.
Nie bardzo rozumiem narzekania na to, że w telewizorni transmitują mecz który jest w internecie. Przecież odbiorniki telewizyjne są wciąż popularniejsze od internetu zwłaszcza wśród starszego i najstarszego pokolenia a oni też mają prawo do obejrzenia meczu. Osobiście też wolę obejrzeć w tv choć tym razem obejrzę w Radomiu i innych też zachęcam, zapisy do jutra.
Nie, nie chcemy was tu!
To nasz kraj!
Nie nie chcemy was tu!
I nie cofniemy się!