Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery
451A jak skomentujesz Papszuna który co rundę zmienia/ł po 10 zawodników?
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
Chciałbym przypomnieć, że Janasik jest wypożyczony.icemaneq pisze: środa, 3 kwietnia 2019, 15:37 Baranowski,Janasik,Trojak . Co okno ktoś wartościowy dołącza wydaje mi się ze kwestia czasu i stabilizacja formy i powinno być wszystko w miarę okej .
Nie wiem czego oczekiwać, skoro do 62. minuty graliśmy bez napastnika.roket pisze: środa, 3 kwietnia 2019, 17:28 Czytając relację na twitterze wnioskuję, że atakujemy tylko jak zwykle brak skuteczności ....
dobra dobra, te swoje statystyki tyle razy pokazywałeś a z prawda miały tyle wspólnego co brak awansu Górnika na 6 kolejek (a raczej ich szanse w tamtym czasie wyliczone na 0,6% (?) ) przed końcem sezonu, w roku w którym awansowali ;)LooZ^ pisze: czwartek, 25 kwietnia 2019, 21:57 W ramach ciekawostek - tak kształtowały się % szanse na utrzymanie (metoda Monte Carlo, 10.000 scenariuszy, rozkład jednostajny).
Po ostatniej kolejce jeszcze nie mam.
https://gyazo.com/f6435cc9b637f68041d2c3bbf71414a7
dlatego mówię, że te statystyki to jedno wielkie gówno i wrzucanie ich tu jest niepotrzebne, ponieważ de facto niczego konkretnego nam nie pokazująLooZ^ pisze: piątek, 26 kwietnia 2019, 9:28 No i? ;) Mam tłumaczyć jak działa statystyka? Te właśnie wyliczenia pokazały jak nieprawdopodobna rzecz się stała - seria zwycięstw + absurdalne porażki WSZYSTKICH innych. Takie ułożenie meczów miało właśnie te ~1%. Jak spadniemy to też tylko nieprawdopodobnym zbiegiem wyników.