Re: Sezon 2014-15 runda jesienna. Spekulacje, transfery

428
Wychowanek TOR-u Dobrzeń Wielki Łukasz Żegleń podpisał kontrakt z naszym klubem. Umowę z 19-latkiem zawarto do końca czerwca br., z możliwością jej przedłużenia.

Żegleń jest zawodnikiem ofensywnym, może grać w pomocy oraz w ataku. Mim młodego wieku ma na swoim koncie 3-4 miejsce Mistrzostw Europy reprezentacji Polski do lat 17, a także 5 występów i 1 bramkę w Ekstraklasie w barwach Podbeskidzia Bielsko-Biała.

Zawodnik przychodzi do nas ze Stali Mielec. Nowemu w kadrze życzymy jak najwięcej udanych występów w podstawowej jedenastce!
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

431
LooZ^ pisze:
Wychowanek TOR-u Dobrzeń Wielki Łukasz Żegleń podpisał kontrakt z naszym klubem. Umowę z 19-latkiem zawarto do końca czerwca br., z możliwością jej przedłużenia.

Żegleń jest zawodnikiem ofensywnym, może grać w pomocy oraz w ataku. Mim młodego wieku ma na swoim koncie 3-4 miejsce Mistrzostw Europy reprezentacji Polski do lat 17, a także 5 występów i 1 bramkę w Ekstraklasie w barwach Podbeskidzia Bielsko-Biała.

Zawodnik przychodzi do nas ze Stali Mielec. Nowemu w kadrze życzymy jak najwięcej udanych występów w podstawowej jedenastce!
Młodzieżowiec, z regionu, z sukcesami (sprawdziłem z ciekawości - podczas ME nie był podstawowym zawodnikiem, ale w większości meczów zagrał) i już nabytym doświadczeniem na szczeblach centralnych - lubię to!

434
Cieszy kolejny dobry wynik z wyżej notowanym rywalem. Teraz, mając już chyba kompletną kadrę, jest czas na zgranie zespołu.
To na co zwróciłem uwagę to mądre budowanie drużyny. Mam wrażenie, że trener szykuje Odrę nie tylko na awans do 2 ligi, ale i w kolejnym sezonie do 1. Widać to po klasie sprowadzanych zawodników (kluby z ekstraklasy czy 1 ligi).
Trzymam kciuki za taki wariant :)
ODRA OPOLE 1945

436
Też mam takie wrażenie. Pocieszające jest jednak to, że mamy tę ligę rozjechać na wiosnę, a prawie (?) każdy będzie się bronił w meczach przeciwko nam. Natomiast mamy teraz w kadrze zatrzęsienie pomocników, a w obronie krucho. Na wiosnę pewnie będziemy oglądać pomocników wystawianych na obronie, bo z tego co liczę, mamy aktualnie 5 obrońców...

438
Mam obawy czy Copik jest w stanie po kontuzji wejść na odpowiedni poziom gry. Tu trzeba zasuwać. Michniewicz ze względu na drobne kontuzje (przemęczenie, przeziębienie ?) pod koniec jesieni grał w kratkę i nie wiem czy będzie pewniakiem do obrony. Na pewno wśród młodzieży trzeba już szukać następców. Niech zbierają doświadczenie pod okiem Copika i Michniewicza póki jeszcze grają w piłkę.

445
My mamy przecież swój obiekt na Północnej bywały tu sparingi i z Opavą i ze Ślaskiem i z Górnikiem i nic się nie wydarzyło
Przyjechali pograli i pojechali.Ale w GŁUCHOŁAZACH mogą wylądować terroryści lub bojówki seperatystyczne więc czuj duch zło nie śpi!!!!

447
W sobotę odbędzie się w Bytomiu ciekawy sparing. Spotkają się Polonia Bytom z Ruchem Zdzieszowice. Do takiego spotkania dojdzie ponieważ zespoły te zagrały już dwumecz w naszej III lidze. Jeśli jeszcze jakiś nasz sparing ma się wysypać to może warto zagrać z Ruchem.
P.S - 07.02.2015
Ruch Zdzieszowice wygrał wyjazdowy sparing z Polonią Bytom 2:1. Bramki Ruch - Kiliński 15 min. Ł.Damrat 78 min. Polonia - Stefański 65 min. Nie tylko Odrę Ruch prześladuje.

450
Nie jest zle,Zdzichy problemy finansowe,a Bracia 1-6 ze Zniczem Pruszkow.:).Tak poważnie,zawodników mamy na klasę rozgrywkową co najmniej 1-2 wyżej.Potencjał ogromny.Za trenera Zurawia gralismy słabiutko w 2 lidze ,jednak jakie on miał pole manewru?Nie przypominam sobie trenera tak medialnego jak Smółka.Staz we włoszech, tvn itp.Trenerze, powodzenia z Odrą do exstraklasy