Re: Stadion dla Odry
301A czy jest szansa na to, żeby mecze wiosną odbywały się już przy sztucznym oświetleniu?
Moderator: zielu
A czy wiadomo jakby miał wyglądac stadion i gdzie by wybudowali.LooZ^ pisze:Wróbelki ćwierkają, że wbicie łopaty ma się odbyć przed wyborami w listopadzie 2018.
No bezczelna ta komisja, jak śmią takie bezczelne rzeczy mówić? A ten LooZ to już w ogóle bzdury gada, przeciez raz dwa stadion wyremontujemy...Nie ukrywam, że troszkę byłem zbulwersowany opinią komisji, która uznała, że Stadion Miejski w Opolu jest infrastrukturalnie najgorzej przygotowany do ewentualnych rozgrywek I ligi.
- Nie brzmi to zbyt optymistycznie… Jakie argumenty wysunęła komisja?
LW – Jestem przekonany, że komisja swoją ocenę wydawała mając na uwadze obecny stan i w pewnym sensie… to by się zgadzało. (...) Komisja w mojej ocenie nie wzięła naszych argumentów pod uwagę, stąd moje zbulwersowanie całą sytuacją.
(...)
LW: - Dla mnie wręcz absurdalne, ale dla komisji bardzo ważny był brak… strefy VIP-ów czy też strasząca stara trybuna od strony kortów tenisowych
Jak to brak strefy VIP jest absurdalny, przecież to punkt podręcznika licencyjnego dotyczący infrastruktury, stara trybuna to ból głowy nie tylko komisji ale każdego bywalca stadionu to skąd to zdziwienie?LooZ^ pisze: LW: - Dla mnie wręcz absurdalne, ale dla komisji bardzo ważny był brak… strefy VIP-ów czy też strasząca stara trybuna od strony kortów tenisowych
Co do aktywnosci kibicow, to ciekawe na ile podobny efekt wywołał by nowy stadion w Opolurob65 pisze:I tu pełna zgoda !
Cenię aktywność Kolegi Looza, Dajesz nam światłość, reanimujesz tę umierającą stronę.
Patrząc na zaangażowanie sympatyków klubu, choćby na forach, można odnieść wrażenie że temat Odra Opole jest jednak dosyć niszowym, zatem i stadion również obchodzi niewielu. Tym bardziej zrozumiałym jest odwlekanie budowy/przebudowy stadionu.